Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak na tempomat – Fotodokumentace


Leo

Recommended Posts

Hledám prvky tempomatu. Mám tu kabeláž s konektorem k tlačítku zap/vyp tempomatu (vedle diag. zásuvky). Mám všechny tři spínače na pedálech. Našel jsem i konektor na páčku tempomatu. Ale v diagnostice (PP2000 v22.14) nemůžu tempomat nikde najít. Mám tedy nesprávnou BSI a tempomat tam přidat nepůjde? Nvím kde ji v motoru (2.2i) najít, abych zjistil její verzi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...

ahojte chcel by som sa spytat ci by isiel dorobit aj mne mam 406 2,0HDi packu som zohnal aj druhy snimac na brzdu. Kedysi som to skusal v diagnostike mi to ukazovalo funkcnost packy potom mi ale diagnostika zhorela a konec. Dalej som sa nedostal. VIN: VF38BRHZF81369243 alebo schemu pre verziu MUX. Alebo niekto z Trenčína a okolia na poradenie

Upraveno uživatelem X3M-miso
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem dělal ne-MUX a tak nevím jestli na MUX jsou snímače potřeba (třeba se ozve někdo, kdo MUX dělal nebo najdeš něco v předchozích příspěvcích). Předpokládal bych, že když máš kabeláž na páčku, tak by mělo být v kabelech připraveno vše co je potřeba.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Zdravim lidi.

Chci se zeptat na rozdíl těchto dvou tempomatů. Chci ho dodělat do P406 rv 2002 80kw. Bude tam sedět? Dávaly se ty ovladače do všech peugeotů stejný nebo se lyšily jiný modely s těmahle placatejma?

Pokud to tu někde bylo, tak se omlouvám, že jsem nepročítal celé vlákno. Potřebuju pokud někdo rychle poradí co koupit dokud jsou.

 

Edit. Prípadně byl by někdo ochotný pomoci s diagnostikou (pokud ji má). Nejlépe z okolí Berouna

post-39780-0-91645200-1424516451_thumb.j

post-39780-0-15674400-1424517688_thumb.j

Upraveno uživatelem zimandl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zimandl: Když jsem scháněl páčku tempomatu na naše Berlingo, tak jsem se na těchto stránkách dočetl (hned první přísvěvek na zobrazené stránce) http://www.peugeotforums.com/forums/maintenance-9/retrofit-cruise-control-8999/index40.html , že lze použít všechny páčky s čísly, které jsou tam napsány. Všechny se prodávají pod origo obj. č. 6242Z9. Já sehnal zde od klubáka tuto:

post-27989-0-61144000-1424528127_thumb.j

Je z 406 3.0 V6 automat, podle toho čísla odpovídá 6242Z9. Zatím jsem tempomat na Berlingu nerozchodil, ale v páčce problém asi nebude. Dia jí vidí a při testování funkčnosti tlačítek vše OK. Spojkový a brzdový spínač taky OK, povolen tempomat v BSI, ale nevím, kde tempomat povolit v ŘJ motoru. U 307 se prý tempomat musí povolit na dvou místech (BSI a ŘJ), ovšem u našeho Citrónka jsem to povolení v motorovce přes Lexii zatím nenašel. Přestal jsem to řešit, v blízké době budu mít sraz s kamarádem, který bude dodělávat tempomat do Partnera HDi 2004, tak to budu dělat s nim a zkusíme s tím něco udělat. Má diagnostiku taky Lexii/PP2000 a pak ještě Delphi, tak snad mi s tím pomůže.

Někde jsem četl, že Citroen pak začal blokovat povolení přes diag jinou verzí software ŘJ, aby si to lidi nedodělávali, když origo tempomat stojí u nového auta cca. 10000 Kč a lidi ho do novýho auta nechtěj a pak si to zprovozní sami za pár stovek. Nevim, co je na tom pravdy, snad to nebude případ našeho Berlinga.

Jinak diag PP2000/Lexia mám, kdybys potřeboval, Rokycany.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Butrus: mám 307 se stejným motorem a úskalí na které HonzaZ přišel bylo to, že z asi tří možností musel vybrat tu, která nezobrazuje nastavenou rychlost na dyspleji počítadla km v kapličce budíků. Když se totiž dala tato volba, tak tempomat zapl a hned se vypl. Ještě mám, až zase pojedu přes Prágl, v plánu se u HonzyZ zastavit a něco zkusit. Je to fachman, kterého tímto vřele doporučuji :papa

 

Je pravda, že mám starý model teda....

Upraveno uživatelem punkac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Punkac: Díky za reakci. Ale kaplička budíků post-27989-0-02532100-1424555743_thumb.j u našeho Berlinga nastavení tempomatu (omezovače) neukazuje, není na to stavěná.

Do Berling se montoval ještě tento post-27989-0-63393000-1424556316_thumb.j , který nastavení tempomatu a omezovače ukazuje (není můj případ).

Moje volby nastavení v diag v motorovce (ŘJ motoru) jsou tyto:

post-27989-0-92263200-1424556750_thumb.j

 Ať zvolím, co zvolím, tak je to špatně a nejede to (foto z Lexie, nevím, zda to PP2000 nemá jinak). :myslim

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Dik za odpoved ohledne pacek.

Jeste bych se zeptal jak natahnout kabel od druhyho snimace na brzde jelikoz ho tam nemam. Da se to udelat podle toho co pise tady? http://www.406oc.co.uk/viewtopic.php?f=10&t=20756

Pouzit scotchlock konektor abych dostal napeti do toho vypinace a pak natahnout kabel do ridici jednotky a pak to jenom v podstate pvolit v diag. V ty jednotce tusim ze by to melo byt do pozice E4 v tom konektoru nejvic vepredu. Muze se jeste stat ze po odpojeni baterky a ridici jednotky muze prestat dalkovy otevirani a nejde to ani sesynchronizovat potom?

Nevite o nekom v okoli Berouna kdo ma diagnostiku a byl by ochotny s tim to povolit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Ahoj, snad mi tady pomůžete, dodělávám si tempomat rok výroby 2004 2.2 HDI koupil jsem páčku z vrakoviště namontoval jsem ji a zajel jsem to zapnout v BSI v nabídce to tam je, ale nejde aktivovat prostě se to pořád vrací zpět a nejde tam dát bez regulátoru rychlosti, pořád to píše pomatem a to je špatně nevíte proč? Nemůže být třeba špatná páčka? Nebo třeba spínače jak se k nim dostanu? Kolik jich má být a jak vypadají? Tady se někde psalo že nemají nějaký drát od motorového prostoru. Jak zjistím že ho tam mám já? Díky moc za odpovědi :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
  • O 8 měsíců později...

Ahojte,

2.0 HDI RHY cislo jednotky je tam 0 281 010 361. Pojde tempomat aktivovat alebo nie? Pehladal som temu no taketo cislo som nenasiel. Dakujem

Upraveno uživatelem t0m@$
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak to jsi asi hledal špatně. Někde se tu psalo, že "pokud bude koncové trojčíslí aspon 251 tak to jde povolit v ECU". Já měl číslo 0 281 010 363 a šlo to. To Tvoje je blízko a tak to podle mne půjde také.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Leo, ďakujem za odpoveď. Je pravda že som to neprelistoval všetko, len som trojčíslie hodil do vyhľadávača. Nejedná sa našťastie o moje auto, ja tempomat dorábať nemusím :D ale známeho si potešil, ďakujem ešte raz :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...