Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P 205 (GTi?)


Howinko

Recommended Posts

Cau, znalci...

Uz dlouho premejslim o 205, sbiram informace, takze mam jeste par dotazu.

Zatim sem jeste studentem, tzn. neseru penize. Chtel bych 205, ktera umi jezdit vcelku usporne, kdyz ji nezenu, a zaroven zive, kdyz ji skripnu. Existuje nejaky takovyto kompromis? Jaky model teda zvolit? Zatim je pro me preference spis ta nezravost (ac mne naprosto fascinuje GTi).

Pak dalsi vec, se kterou si nevim rady - slysel sem o 205, ze se vcelku vysiraji... je to pravda? Opet je to otazka penez - nerad bych si koupil auto a pak do nej sypal penize za opravy. Vim, ze zalezi na majiteli, ale tak da se preci rict obecne, na co si dat pozor atp.

Ma cenu vubec kupovat 205 u nas, aby nebyly rozlitane?

A co nahradni dily, dostkrat sem uz cetl, ze sou skoro shodne se skodovackejma...?

Diky moc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na GTi máš díly dražší než na ostatní verze, pokud ti jde o provozní náklady tak asi 1,8d ,malá spotřeba cca 5 l a oproti 1,9 má i nižší povinný ručení, co se týká koupě, pokud tomu nerozumíš tak si nech poradit od odborníka, věř že ušetřený tisícovky nebudeš litovat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Jestli chceš nějakej kompromis a líbí se ti GTi, tak asi v 1.6ce - ta jezdí za hrubých 7 litrů, pokud zrovna nejedeš úsporně a přes osm to prý nedostaneš... 1.9 jezdí do devíti l/100. Ale platíš přes 8k/jár ručení... ENJOY!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 4 týdny později...

GTIčko.... 5-6L/100km ... no to teda určitě. Ani na volnoběh :/

A že je lepší než jiná 205-ka? A čím, prosím? Že má o řád dražší řadu dílů, zato bývá v o hodně horším stavu, než jiné 205-ky?

Sehnat GTI-čko v opravdu dobrém stavu snad u nás ani nejde - vše, co jsem měl tu čest vidět ( a nebylo toho málo), byly kousky po několika bouračkách, mizerně poslepované, a s 10let zanedbanou údržbou. Jediný kousek, co jsem viděl opravdu pěkný, byl ten, co jej majitel značně draho koupil, a ještě do něj na celkové generálce nasypal přes 50tis Kč - pak z toho bylo celkem pěkné auto. Jako auto pro studenta to rozhodně doporučit nemůžu, skončí to jako všechny podobné - jako totální vrak - protože majitel nemá na provoz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nojo... co psal Oddie musím potvrdit... koupil jsem relíčko za pade a ještě do toho tak třicet musim nasypat, aby ten stav byl alespoň USPOKOJIVÝ. :(

2 Oddie: 1.6 GTi 5-6l/100km je blbina, ale minimum je těch 6,5 určitě, když se jede hoooodně úsporně, tzn. do 3tis. otáček, ale na co pak GTi, že... no... já vim na co.... na rozsekání na srazech :D :D ...:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napsán autorem bass15

Kup si GTičko to žere nákejch 5-6l/100km teda pokud nemáš extra moc těžkou nohu pak se nestydí ale rozhodne je lepší i hezčí než ňáká jiná 205 kup si GTi!!!!!:papa

4-6l/100km jezdí moje 1.9GRD když jí šetřím. Když jí nešetřím tak sem měl 6-8l/100km (okresky 70-90 furt). Když jí šlápnu na krk tak do cca 110 jede hoodně dobře. Není problém 155 (na dálnici, trochu z kopce :D ), do kopce drží cca 110 (naloženej celou rodinou) až cca 120 (ve dvou).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...

Cest

Z vlastni skusenosti Gti ma nejdrazsi provoz i udrzbu + to ze sehnat dobrej stav je skoro nemozne!!

Mam 3 kamose v jednom meste co sme si koupili behem 1apul roku vsici P205 1,9gti.

Zadnej z nas to nemel bourany nicmene sou to auta v prumeru 13 az 14 let stara a hlavne sportovni.

Ja mam v opravach uz asi 80tisic kc.

Jeden kamos asi 50tkc.

Druhej kamos 30tkc,a teho tretiho cekaj opravi asi za 30 tacu a to sou jen nejnutnejsi veci po koupi.

Takze pokud koupis u nas 205 gti tak si 100% nachystej minimalne 30 tacu na to nejnutnejsi rikam na to nejnutnejsi!!!!!!

A stejne muzes pocitat stim ze ti bude postupem casu odchazet jedna vec za druhou.Je to takova mala past na penize alespon pro me a kamose.

Ale kdyz se sjedem a dem litat tak ta curina za to stoji 4 prasatka ktery letijou v baliku ne zridka i 200kmh,a kdyz se najde pekna klikata silnice tak je to proste extaze!!!

Takze KUP GTI,KUP GTI,KUP GTI!!!!!!

Cest

:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

JEHLIX-To mas docela stesti ty i tvoji kamosi ze ste koupili jete nebourany protoze to uz zkoro ani nejde protoze se tady u nas najde hoodne lidi ktery ji docela castou trosku tuknou tak jeste aby ne, tak silnej motor+ tak v malim auticku=perfektni sila ale musi se dat vyuzit a ne to jen nekde rozflakat:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je docela škoda ale jak je vidět tak ňáko podobně dopadnou všechna GTIčka nasvětě ale to je asi jejich osud ale to dá ještě dohromady ne??Soused má taky GTičko a potkal dost zajímavě značku-prošla chladičem,převodovkou,a vylezla dveřma u řidiče docela pěkný škoda ze nemám fotky ale oprava ho stála prý JEN 60tis. tak ten na to má prachy jak je vidět:cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...