Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zapnul jsem klímu otáčky byly kolem 900ot/min po vypnutí klímy mi otáčky stoupli na 1500 ot/min a už nepadli dolů. Při opětovném zapnutí klímy byly otáčky 1100.

Na chvíli jsem odpojil baterku a po znovu zapojení baterky to drží 900ot/min. Po od pojení baterky jsem už klímu nepoštěl.

Nevíte někdo co by to mohlo být?

[upravil dne 11.6.2008 čakom]

Odesláno

Jak je na tom krokáč? :myslim

Mně před vyčištěním krokáče taky lítaly otáčky jak se jim zlíbilo, teď je pokoj...

[upravil dne 4.6.2008 VIP3R]

Odesláno
Původně zaslal: VIP3R

Jak je na tom krokáč? :myslim

Mně před vyčištěním krokáče taky lítaly otáčky jak se jim zlíbilo, teď je pokoj...

[upravil dne 4.6.2008 VIP3R]

Krokáč je půl roku starej.

Ted jsou otáčky v pohodě ale bojím se zapnout klímu abych neměl volnoběh 1500ot/min

Odesláno
Původně zaslal: čakom

Krokáč je půl roku starej.

Ted jsou otáčky v pohodě ale bojím se zapnout klímu abych neměl volnoběh 1500ot/min

Hm, za půl roku se snad nezanesl - ale mně to dělalo podobné věci - když se motor zatížil (jízdou, puštěnou klimou atd.), otáčky byly OK, ale když se mu odlehčilo, tak volnoběžné otáčky vyletěly třeba i na 3-4000, což na křižovatce působilo dost komicky pro okolní lidi. :papa

Odesláno

Jenomže když to dělá při zapnutí klimy,tak otáčky naběhnou asi o 200 už při zmačknutí a/c,ještě než zapne kompresor.asi tak 1-2s před tím.sledoval jsem to xkrát.To znamená že signál dává řídící jednotka klimy do řídící jednotky motoru.Asi pro to aby motor nedostal náraz od kompresoru a nezdechl.Takže aby nebyl problém tam,třeba v kontaktech.Ale nebál bych se klimu zapnout.pokud byl krokáč ko,tak stejně musíš vyzkoušet jestli je to už v pohodě.

Odesláno
Původně zaslal: EXI.60

Jenomže když to dělá při zapnutí klimy,tak otáčky naběhnou asi o 200 už při zmačknutí a/c,ještě než zapne kompresor.asi tak 1-2s před tím.sledoval jsem to xkrát.To znamená že signál dává řídící jednotka klimy do řídící jednotky motoru.Asi pro to aby motor nedostal náraz od kompresoru a nezdechl.Takže aby nebyl problém tam,třeba v kontaktech.Ale nebál bych se klimu zapnout.pokud byl krokáč ko,tak stejně musíš vyzkoušet jestli je to už v pohodě.

jj od ridici jednotky klimatizace vedou dva draty k ridici jednotce motoru, schemata klimatizace mam ted nastudovany dokonale :)

Odesláno

je na starém modelu nějaká řídící jednotka klími a pokud ano kde?

u manualu je na boku klimatizeru pod palubkou u nohou spolujezdce, takova cerna krabicka, vpravo od ni je pak vetrak

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

u manualu je na boku klimatizeru pod palubkou u nohou spolujezdce, takova cerna krabicka, vpravo od ni je pak vetrak

Tam jsem viděl dvě krabičky. Jedna bude na centrál a druhá na klímu. Myslíte že by nohla být v p.....?

Odesláno

Původně zaslal: Ferry

Tam jsem viděl dvě krabičky. Jedna bude na centrál a druhá na klímu. Myslíte že by nohla být v p.....?

krabicka na central je seda a docela velka, na dylku tak 13cm, ta od klimy je pomerne mala a je fakt na boku te krabice klimatizeru uprostred palubky, central je vedle A-sloupku

Odesláno

Zdravím měl bych otázečku nechladila mi klima tak jsem ji dnes jel doplnit ,ale moc toho tam nešlo stejně nejede zjistil jsem už i závadu když měřím napětí do klimy tak se pomalu zvedá z 8volt až po 12....V ale klima se nepřipne když jsem dal čerpadlo natvrdo na baterku tak to hned seplo a začalo chladit.Teď ale neví co dál-špatné relé? pojistka -ani nevím která je která

díky za help. P406

[upravil dne 4.6.2008 jara.zl]

Odesláno

To vypadá na opálené kontakty relé,nebo špatný spoj někde v konektorech atd...to stoupající napětí mě zaráží.Kolik tam máš voltů když máš to klimačerpadlo připojené a měříš na tom konektoru?

Odesláno

Tak to je docela dobrý dotaz to mě netrklo změřit se zatížením ale aspon jsem vypozoroval,že při zapnutí klimy se sepne ventilátor na chadiči prý to něco ukáže ale nevím co tvdili mi to v pažout servisu ale prý mají nabito tak budu muset počkat co řekne diagnostika .P406 HDI 2.0 - v 2000

Odesláno

Tak dnes to samý:(

Zapnu klímu všechno v pohodě po vipnutí klímy skočíl volnoběh na 1100ot/min a nechtěl klesnout.

Tak jsem odpojil na cca 30 vteřin baterku a vše je zase OK...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...