Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny a předem děkuji za všechny odpovědi a rady.. Mám v plánu koupit 406ku, na kterou jsem se byl už i podívat a ještě než do ní případně půjdu chtěl bych se zeptat na Váš názor tady. Přikládám odkaz na aktuální inzerát kde je vystavená:

http://www.sauto.cz/car_detail.php?filter_car_id=6100644

Byl sem na ni mrknout a nejsem mechanik a ani k sobě žádného nemám tak se radím kde můžu. Dle různých rad které jsem se tady dočetl jsem sledoval celkový stav auta (opotřebování interiéru apod.) vzhledem k počtu ujetých kilometrů které jsou udávané a zdá se mi to i celkem reálné. Nic moc víc ale nepoznám proto ještě prosím o radu Vás :)

Nejste náhodou někdo znalý z Brna kdo by na to šel se mnou mrknout..?

Ještě jednou díky moc za názory..

Odesláno
Původně zaslal: jakub106GTI

což takhle z fotek je to těžký

No jo no to věřím a chápu. Možná chcu nemožné že :nevim ale tak třeba nějaký tip na co si dát pozor při jízdě, na to se zaměřit a tak (fakt nevim :) ) no zitra se s ni jdu projet a pokud na mě udělá dobrý dojem tak do ní asi půjdu..

Blbý je že nemám nikoho kdo by mi v tomto směru poradil. Pohybuju se spíše v kruzích grafika, design, IT apod. tak jde toto nějak mimo mě :)

Odesláno

hm, kazda rada draha .. ja nevim, ja to mam pocitove, stejne jako s zenskou, bud mi voni nebo ne :cool: do aktualniho piskota jsem vlezl a proste jsem vedel ze to je on, ale treba me napada podivat se na remeny v motoru v jakem jsou stavu, nebo jak se rozsvicuji nebo zhasinaji kontrolky (kazda by mela zhasinat samostatne, hlavne ty u airbagu bo kdyz by zhasinala soucasne s jinou muze to znamenat ze airbagy ve skutecnosti nefunguji a je to jen premosteno z jine kontrolky atd ....) ,mno ale zkus pouzit hledani tady na foru je toho o tom napsano vice nez dost myslim ....

Odesláno

Spíš k právní problematice prodeje je tady malá nápověda - http://www.text.auto-news.cz/nove-nebo-ojete-24545.html. V technickém průkazu zkontroluj počet předchozích majitelů, a popř. v jakých odstupech se střídali, kdy bylo u nás registrováno, popř. odkud bylo dovezeno.

Pokud jsi jej viděl včera a máš VIN, tak jej zadej do serviceboxu - v sekci Bezpaltné služby - Dokumentace a náhradní díly zadej VIN a vlevo v charakteristiky - dostaneš údaje o vozidle od výrobce včetně čísla motoru, převodovky, výbavy apod.

Také se můžeš pokusit s bazarem domluvit prohlídku v autorizovaném servisu. U auta s tímto nájezdem je to asi vhodné. To tě asi bude něco stát (musíš si to zaplatit a může se stát že bazar nebude souhlasit), ale pokud budeš mít velký zájem a auto se Ti jinak bude líbit, určitě se to vyplatí. V bazarech je stejně obvykle problém dostat auto na rampu a podívat se např. zespod na nápravy, nosníky a agregáty.

Přes auta jsem pouhý amatér ale pokud neseženeš odborníka, můžem se tam sejít.

Odesláno

Pokud chceš mít jistotu a je možnost, tak si s ní zajet před koupí do servicu na prohlíku a vyzkoušet a zkontrolovat obě nápravy, motor apod... A pokud je známí automechanik, tak jej vzít sebou, aby se na to podíval. Každém případě se vyplatí zaplatit asi 1000,-Kč za nezávislou prohlídku. Jinak je po koupi počítat s investicemi a to např. výměna rozvodového řemenu (komplet), klínový řemen, olej + filtr, palivový filtr atd....

Odesláno
:) diky vsem za rady a pomoc toto jsem ani necekal ze se tolik lidi chytne a bude chtit pomoct.. ste tu fakt super :) byl sem se v ni vcera projet a asi do toho nepujdu.. pri brzdeni jsem citil stale zpetne razy do pedalu nevim jestli je to normalni ale myslim ze ne v jinych autech se mi nic takoveho nestalo.. Taky byl motor na to ze to je 2.0 hodne priduseny kdyz to srovnam s dvoulitry ve kterych sem jezdil o cca stejnem vykonu... Jeste slo hrozne ztuha razeni tak nevim no ale asi do toho nepujdu.. f3Rd@ mi nabidl pomoc s prohlidkou vozu za coz mu moc dekuju.. snad neco vyberem :) zatim diky vsem ja jdu hledat
Odesláno
Původně zaslal: Jaroslav Mraček

:) diky vsem za rady a pomoc toto jsem ani necekal ze se tolik lidi chytne a bude chtit pomoct.. ste tu fakt super :) byl sem se v ni vcera projet a asi do toho nepujdu.. pri brzdeni jsem citil stale zpetne razy do pedalu nevim jestli je to normalni ale myslim ze ne v jinych autech se mi nic takoveho nestalo.. Taky byl motor na to ze to je 2.0 hodne priduseny kdyz to srovnam s dvoulitry ve kterych sem jezdil o cca stejnem vykonu... Jeste slo hrozne ztuha razeni tak nevim no ale asi do toho nepujdu.. f3Rd@ mi nabidl pomoc s prohlidkou vozu za coz mu moc dekuju.. snad neco vyberem :) zatim diky vsem ja jdu hledat

No jesi jsi brzdil hooodne jako ze hoodne tak to mohlo byt ABS..:)Ale;jak pises jeste to ostatni,motor a tak,tak bych do toho asi taky nesla...

Odesláno
Původně zaslal: Kejticka

Původně zaslal: Jaroslav Mraček

No jesi jsi brzdil hooodne jako ze hoodne tak to mohlo byt ABS..:)Ale;jak pises jeste to ostatni,motor a tak,tak bych do toho asi taky nesla...

tak tak já taky ne

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...