Jaroslav Mraček Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 Zdravím všechny a předem děkuji za všechny odpovědi a rady.. Mám v plánu koupit 406ku, na kterou jsem se byl už i podívat a ještě než do ní případně půjdu chtěl bych se zeptat na Váš názor tady. Přikládám odkaz na aktuální inzerát kde je vystavená: http://www.sauto.cz/car_detail.php?filter_car_id=6100644 Byl sem na ni mrknout a nejsem mechanik a ani k sobě žádného nemám tak se radím kde můžu. Dle různých rad které jsem se tady dočetl jsem sledoval celkový stav auta (opotřebování interiéru apod.) vzhledem k počtu ujetých kilometrů které jsou udávané a zdá se mi to i celkem reálné. Nic moc víc ale nepoznám proto ještě prosím o radu Vás Nejste náhodou někdo znalý z Brna kdo by na to šel se mnou mrknout..? Ještě jednou díky moc za názory.. Citovat
Jaroslav Mraček Odesláno 27. květen 2008 Autor Odesláno 27. květen 2008 Původně zaslal: jakub106GTI což takhle z fotek je to těžký No jo no to věřím a chápu. Možná chcu nemožné že ale tak třeba nějaký tip na co si dát pozor při jízdě, na to se zaměřit a tak (fakt nevim ) no zitra se s ni jdu projet a pokud na mě udělá dobrý dojem tak do ní asi půjdu.. Blbý je že nemám nikoho kdo by mi v tomto směru poradil. Pohybuju se spíše v kruzích grafika, design, IT apod. tak jde toto nějak mimo mě Citovat
bure Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 hm, kazda rada draha .. ja nevim, ja to mam pocitove, stejne jako s zenskou, bud mi voni nebo ne do aktualniho piskota jsem vlezl a proste jsem vedel ze to je on, ale treba me napada podivat se na remeny v motoru v jakem jsou stavu, nebo jak se rozsvicuji nebo zhasinaji kontrolky (kazda by mela zhasinat samostatne, hlavne ty u airbagu bo kdyz by zhasinala soucasne s jinou muze to znamenat ze airbagy ve skutecnosti nefunguji a je to jen premosteno z jine kontrolky atd ....) ,mno ale zkus pouzit hledani tady na foru je toho o tom napsano vice nez dost myslim .... Citovat
Molin406 Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 Spíš k právní problematice prodeje je tady malá nápověda - http://www.text.auto-news.cz/nove-nebo-ojete-24545.html. V technickém průkazu zkontroluj počet předchozích majitelů, a popř. v jakých odstupech se střídali, kdy bylo u nás registrováno, popř. odkud bylo dovezeno. Pokud jsi jej viděl včera a máš VIN, tak jej zadej do serviceboxu - v sekci Bezpaltné služby - Dokumentace a náhradní díly zadej VIN a vlevo v charakteristiky - dostaneš údaje o vozidle od výrobce včetně čísla motoru, převodovky, výbavy apod. Také se můžeš pokusit s bazarem domluvit prohlídku v autorizovaném servisu. U auta s tímto nájezdem je to asi vhodné. To tě asi bude něco stát (musíš si to zaplatit a může se stát že bazar nebude souhlasit), ale pokud budeš mít velký zájem a auto se Ti jinak bude líbit, určitě se to vyplatí. V bazarech je stejně obvykle problém dostat auto na rampu a podívat se např. zespod na nápravy, nosníky a agregáty. Přes auta jsem pouhý amatér ale pokud neseženeš odborníka, můžem se tam sejít. Citovat
macik.83 Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 Mno cena za to je pekna, zkus se taky podivat na netesnosti v motoru, vypni si radio a pri pomale jizde stahni okna a poslouchej, jestli nekde neco neboucha atd. Citovat
OK406 Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 Pokud chceš mít jistotu a je možnost, tak si s ní zajet před koupí do servicu na prohlíku a vyzkoušet a zkontrolovat obě nápravy, motor apod... A pokud je známí automechanik, tak jej vzít sebou, aby se na to podíval. Každém případě se vyplatí zaplatit asi 1000,-Kč za nezávislou prohlídku. Jinak je po koupi počítat s investicemi a to např. výměna rozvodového řemenu (komplet), klínový řemen, olej + filtr, palivový filtr atd.... Citovat
f3Rd@ Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 Hele, zitra mam nahodou cas, sice jsem nejaky nachlazeny, ale nebude to nic hrozneho. Muzem na to zajet mrknout. Poslu ti telefon na me v U2U Citovat
Jaroslav Mraček Odesláno 28. květen 2008 Autor Odesláno 28. květen 2008 diky vsem za rady a pomoc toto jsem ani necekal ze se tolik lidi chytne a bude chtit pomoct.. ste tu fakt super byl sem se v ni vcera projet a asi do toho nepujdu.. pri brzdeni jsem citil stale zpetne razy do pedalu nevim jestli je to normalni ale myslim ze ne v jinych autech se mi nic takoveho nestalo.. Taky byl motor na to ze to je 2.0 hodne priduseny kdyz to srovnam s dvoulitry ve kterych sem jezdil o cca stejnem vykonu... Jeste slo hrozne ztuha razeni tak nevim no ale asi do toho nepujdu.. f3Rd@ mi nabidl pomoc s prohlidkou vozu za coz mu moc dekuju.. snad neco vyberem zatim diky vsem ja jdu hledat Citovat
Kejticka Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Původně zaslal: Jaroslav Mraček diky vsem za rady a pomoc toto jsem ani necekal ze se tolik lidi chytne a bude chtit pomoct.. ste tu fakt super byl sem se v ni vcera projet a asi do toho nepujdu.. pri brzdeni jsem citil stale zpetne razy do pedalu nevim jestli je to normalni ale myslim ze ne v jinych autech se mi nic takoveho nestalo.. Taky byl motor na to ze to je 2.0 hodne priduseny kdyz to srovnam s dvoulitry ve kterych sem jezdil o cca stejnem vykonu... Jeste slo hrozne ztuha razeni tak nevim no ale asi do toho nepujdu.. f3Rd@ mi nabidl pomoc s prohlidkou vozu za coz mu moc dekuju.. snad neco vyberem zatim diky vsem ja jdu hledat No jesi jsi brzdil hooodne jako ze hoodne tak to mohlo byt ABS..:)Ale;jak pises jeste to ostatni,motor a tak,tak bych do toho asi taky nesla... Citovat
jakub106GTI Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Původně zaslal: Kejticka Původně zaslal: Jaroslav Mraček diky vsem za rady a pomoc toto jsem ani necekal ze se tolik lidi chytne a bude chtit pomoct.. ste tu fakt super byl sem se v ni vcera projet a asi do toho nepujdu.. pri brzdeni jsem citil stale zpetne razy do pedalu nevim jestli je to normalni ale myslim ze ne v jinych autech se mi nic takoveho nestalo.. Taky byl motor na to ze to je 2.0 hodne priduseny kdyz to srovnam s dvoulitry ve kterych sem jezdil o cca stejnem vykonu... Jeste slo hrozne ztuha razeni tak nevim no ale asi do toho nepujdu.. f3Rd@ mi nabidl pomoc s prohlidkou vozu za coz mu moc dekuju.. snad neco vyberem zatim diky vsem ja jdu hledat No jesi jsi brzdil hooodne jako ze hoodne tak to mohlo byt ABS..:)Ale;jak pises jeste to ostatni,motor a tak,tak bych do toho asi taky nesla... tak tak já taky ne Citovat
mira206 Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 čau.Mohl bych se s tebou některej den s tím projet a uvidíme.Trošku se v v tom pobybuji,poznam taky laky.Možna pak budem chytřejší. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.