AKCZ Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 Prosim nevite nekdo jak docilit nasledujiciho? Viz. obr. Ve sloupci kde jsou shodna cisla viz cerve oznacene aby secetl cisla vpravo a dal nekam vysledek.. a aplikovat tohle az do konce (je tam cca 18k zaznamu a delat to rucne je trochu sadomaso) Citovat
Vvitty Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 no zkusil bych sloupec E -> bunka E2 -> =IF(C1=C2,e1+D2,D2) sloupce F -> bunka F2 -> =IF(C3=C2,0,E2) prvni a posledni hodnotu je bohuzel treba osetrit rucne, a nebo vyrazne slozitejsim vyrazem. [upravil dne 27.5.08 Vvitty] Citovat
Supersonic Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 Původně zaslal: AKCZ Prosim nevite nekdo jak docilit nasledujiciho? Viz. obr. Ve sloupci kde jsou shodna cisla viz cerve oznacene aby secetl cisla vpravo a dal nekam vysledek.. a aplikovat tohle az do konce (je tam cca 18k zaznamu a delat to rucne je trochu sadomaso) No nejjednodužší způsob je ten, co píše Vvitty, protože přes vzorec to bude celkem mazec, musel by jsi zadat vzorec typu \"když #hodnota shoda = výsledek a konkrétní pole\" což si nedokážu předsavit v tom kvantu, tohle je hodně zjednodušené pro jeden výsledek, ale pro všechny?? :bojim:bojim:bojim Nešlo by to udělat jednodušeji, např. pokud se tam vyskytují jen čísla v určité početní řadě, např. 0 - 50 a nebo není tam nějaký interval v těch číslech:myslim:myslim??? Citovat
AKCZ Odesláno 27. květen 2008 Autor Odesláno 27. květen 2008 Tyka se to pouze cisel ve sloupci C a D .. kde v C u cisel se stejnou hodnotou se sectou hodnoty ze sloupce D a vypise se vysledek ... a takhle to potrebuji u vsech schodnych cisel ve sloupci C .. samozrejme pocet stejnych hodnot ve sloupci C je ruzny.. je to pouze setridene vzestupne.. Citovat
pastorek Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 Na excel sa mi to zdá dosť divočina. Ja by som tú tabuľku naimportoval do Access a tam sa to dá riešiť jedným dotazom cez zoskupenie. Možno má takú funkciu i excel. To neviem, ten neškolím. Ak máš MS Access tak mi tú tabuľku pošli emailom a večer ti to urobím. Vo výsledku môžeš mať tabuľku kde bude v jednom riadku opakovaná hodnota (čo je v červenom) a vedľa súčet hodnôt čo je v modrom. Môžeš si nadefinovať čo má byť vo výslednej tabuľke. Vrátane matematických operácií. Tá pôvodná tabuľka zostane celá a bude možné ju editovať ako v exceli. [upravil dne 27/5/08 pastorek] Citovat
AKCZ Odesláno 27. květen 2008 Autor Odesláno 27. květen 2008 Zkusim Access ikdyz mu zrovna moc nevladnu.. Citovat
AKCZ Odesláno 27. květen 2008 Autor Odesláno 27. květen 2008 Takze pres Access to slo lip nez jsem cekal.. takze diky za tip (intuitivne jsem nasel co jsem hledal) [upravil dne 27/5/08 AKCZ] Citovat
pastorek Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 Původně zaslal: AKCZ Takze pres Access to slo lip nez jsem cekal.. takze diky za tip (intuitivne jsem nasel co jsem hledal) [upravil dne 27/5/08 AKCZ] Keby si mal s ním nejaký problém, kľudne sa ozvi na email, poradím. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.