Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosim nevite nekdo jak docilit nasledujiciho?

Viz. obr.

Ve sloupci kde jsou shodna cisla viz cerve oznacene aby secetl cisla vpravo a dal nekam vysledek.. a aplikovat tohle az do konce (je tam cca 18k zaznamu a delat to rucne je trochu sadomaso)

Odesláno

no zkusil bych

sloupec E -> bunka E2 -> =IF(C1=C2,e1+D2,D2)

sloupce F -> bunka F2 -> =IF(C3=C2,0,E2)

prvni a posledni hodnotu je bohuzel treba osetrit rucne, a nebo vyrazne slozitejsim vyrazem.

[upravil dne 27.5.08 Vvitty]

Odesláno
Původně zaslal: AKCZ

Prosim nevite nekdo jak docilit nasledujiciho?

Viz. obr.

Ve sloupci kde jsou shodna cisla viz cerve oznacene aby secetl cisla vpravo a dal nekam vysledek.. a aplikovat tohle az do konce (je tam cca 18k zaznamu a delat to rucne je trochu sadomaso)

No nejjednodužší způsob je ten, co píše Vvitty, protože přes vzorec to bude celkem mazec, musel by jsi zadat vzorec typu \"když #hodnota shoda = výsledek a konkrétní pole\" což si nedokážu předsavit v tom kvantu, tohle je hodně zjednodušené pro jeden výsledek, ale pro všechny?? :bojim:bojim:bojim:bojim Nešlo by to udělat jednodušeji, např. pokud se tam vyskytují jen čísla v určité početní řadě, např. 0 - 50 a nebo není tam nějaký interval v těch číslech:myslim:myslim???

Odesláno

Tyka se to pouze cisel ve sloupci C a D .. kde v C u cisel se stejnou hodnotou se sectou hodnoty ze sloupce D a vypise se vysledek ... a takhle to potrebuji u vsech schodnych cisel ve sloupci C .. samozrejme pocet stejnych hodnot ve sloupci C je ruzny.. je to pouze setridene vzestupne..

Odesláno

Na excel sa mi to zdá dosť divočina. Ja by som tú tabuľku naimportoval do Access a tam sa to dá riešiť jedným dotazom cez zoskupenie. Možno má takú funkciu i excel. To neviem, ten neškolím.

Ak máš MS Access tak mi tú tabuľku pošli emailom a večer ti to urobím. Vo výsledku môžeš mať tabuľku kde bude v jednom riadku opakovaná hodnota (čo je v červenom) a vedľa súčet hodnôt čo je v modrom. Môžeš si nadefinovať čo má byť vo výslednej tabuľke. Vrátane matematických operácií. Tá pôvodná tabuľka zostane celá a bude možné ju editovať ako v exceli.

[upravil dne 27/5/08 pastorek]

Odesláno
Původně zaslal: AKCZ

Takze pres Access to slo lip nez jsem cekal.. takze diky za tip (intuitivne jsem nasel co jsem hledal) ;)

[upravil dne 27/5/08 AKCZ]

:potlesk

Keby si mal s ním nejaký problém, kľudne sa ozvi na email, poradím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...