batty Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Cau chlapi nevite kolik je prume trubky u katalyzatoru na 206 cc 1.6 mam ji v servisu a chci koupit sportovni kat a nevim prumer diky za info Citovat
Fakir Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 U 1.6 je katalyzátor součástí výfukových svodů, takže nejde sám o sobě ze svodů odstranit. Abys mohl nasadit sportovní katalyzátor, potřebuješ nejdřív laděné svody. [upravil dne 15/5/08 Fakir] Citovat
tom406 Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Původně zaslal: Fakir U 1.6 je katalyzátor součástí výfukových svodů, takže nejde sám o sobě ze svodů odstranit. Abys mohl nasadit sportovní katalyzátor, potřebuješ nejdřív laděné svody. [upravil dne 15/5/08 Fakir] ten nejde odstranis téměř nikde.Prostě vem flexu a uřeš ho. a udělej příruby.svody netřeba jen větší kat s jiným mřížkováním nebo uplně pryč s ním a uvidíš jak to začne dýchat:) Citovat
ajsik Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 no já bych to tak razantně nedělal, před katem a za katem je lambda sonda a kam je zapojíš ? budeš mít permanentní chybu řízení směsi a bez zásahu do ECU to podle mě bude jezdit hůře než originál ... nejspíše to padne do nouzového režimu ... kdybys měl klasiku lambdu před katem ve svodech tak není problém takovou úpravu spáchat... Citovat
Fakir Odesláno 16. květen 2008 Odesláno 16. květen 2008 tom406: viděls umístění katalyzátoru u 1.6 16V ? Tam se toto nedá udělat bez výměny svodů. Samy o sobě jsou tak blbě navržený, že by to o moc líp nejelo. Viz obrázek. ajsik: kdepak, k řízení směsi slouží jen první lambda před katem, její funkce je úplně stejná, jako u motorů, které mají jen jednu - a tedy lambda regulace směsi v closed loop režimu. Druhá lambda jenom hlídá katalyzátor, jestli správně katalyzátoruje. Pokud ne, začne tě otravovat na displeji a hnát tě do servisu; podle mně tam je jenom kvůli splnění zase nějakých emisních euronorem, možná kvůli Euro4, nebo nějaký podobný pitomosti. Z praxe vím, že je stačí zapojit do svodů hned za sebe a pojede to dobře, jen ti to může hlásit vadnej kat (ale taky jsem se setkal s tím, že to ani neceklo ). Citovat
Willli Odesláno 10. červenec 2008 Odesláno 10. červenec 2008 Cafko, prave riesim nahodenie noveho motora 1.6 16V (TU5JP4) s ladenymi zvodmi, lebo povodny motor troska cucol vodu cez naporove sanie v jednej zatopenej ulici a ohla sa trocha jedna ojnica, takze to cele rozpredavam. Ale kupil som novo poskladany motor 1.6 16V (TU5JP4) ladene zvody,ostra vacka,odlahceny zotrvak,naprove sanie atd. a prave riesim tie blbe dve lambdy. Fakir ked som spravne pochopil 1. lambda musi byt na zavodoch a druhu bud dam iba tak niekde do vyfukoveho potrubia alebo vobec, lebo iba keca ci kat katu-je a otravuje svetielko na palubovke? ale na vykon a bohatost zmesi to nema vplyv? Diky za radu [upravil dne 10/7/08 Willli] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.