Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec,

myslíte si, že by bolo dobré sem tam natankovať do mojej 1.9D kvalitnejšiu naftu, napr. zo Slovnaftu EVO Diesel - aby sa mi vyčistili trysky, motor a podobne?

Dikes za rady!

Odesláno

Ahoj,já osobně jezdím posledního čtvrt roku na naftu od Shellu.Předtím jsem tankoval obyč naftu u malých benzinek a kvalita byla mizerná:papa.Přijde mi,že auto je pružnější a tím pádem klesla i spotřeba.Ze Slovnaftem nemám zkušenosti.

Odesláno
Původně zaslal: Žampión

Ahoj,já osobně jezdím posledního čtvrt roku na naftu od Shellu.Předtím jsem tankoval obyč naftu u malých benzinek a kvalita byla mizerná:papa.Přijde mi,že auto je pružnější a tím pádem klesla i spotřeba.Ze Slovnaftem nemám zkušenosti.

A na Shelke tankuješ normálnu naftu alebo tú lepšiu?

Odesláno

Obyč naftu,V-power diesel v Třebíči nemáme.Ona jen ta obyč nafta stojí 33,50kč.Jo ještě jsem si vzpoměl,otec tankuje u Slovnaftu,někde u Jihlavy,a nemůže si benzín vynachválit.:D

Odesláno

Ja som len myslel niečo, čo by prečistilo vstreky, či sa oplatí tá lepšia nafta alebo pridať nejaké aditívum. Alebo vstreky pri tomto type motora nie je potrebné nejako čistiť ?

Odesláno

i kdyz mam benzin, tak se zapojim k nazoru ze asi nejkvalitnejsi nafta i benzan na ceskem trhu je na Shell. Nechci propagovat reklamu ale pro porovnani: V pha pruhonicich jsem nasel benzinku kde jsem bral natural za 28.80 a najel jen okolo 575, a kdyz jsem vzal u Shell tak se mi to vyhouplo na 630. A to na to slapu, mam zaplou klimu. Takze ted uz si radsi priplatim a urcite tim i setrim srdicko meho pazoutka, tedy motor...

Odesláno

Jestli chceš pročistit vstřiky,tak určitě použij aditivum,já osobmě káždé dva měsíce hrknu do nádrže Liqui Moly na kompletní udržbu Common Railu.Tady je www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=790 Cena je přijatelná.Ale tohle je spíše pro HDI,zítra jak budu doma,mrknu do katalogu a napíšu ti co je pro běžného nafťáka.

[upravil dne 15/5/08 Žampión]

Odesláno
Původně zaslal: Žampión

Jestli chceš pročistit vstřiky,tak určitě použij aditivum,já osobmě káždé dva měsíce hrknu do nádrže Liqui Moly na kompletní udržbu Common Railu.Tady je www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=790 Cena je přijatelná.Ale tohle je spíše pro HDI,zítra jak budu doma,mrknu do katalogu a napíšu ti co je pro běžného nafťáka.

Díky, tak to prosím Ťa pozri.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

1,9 D bude jedno, jakou naftu tam naleješ, V-POWER apod. se vyplatí do výkonných dieselů (HDI, TDI, apod.)

Dovolil bych si odporovat!Já to rozhodně poznám když dám aditiv nebo když tanknu lepší naftu.Dokonce i v traktoru!Výš jak se potom orá!:D:D:super
Odesláno

já bych si nechal seřídit čerpadlo a lil tam obyč naftu ... a výsledek bude lepší než V-power apod... zvláště když to má najeto několikrát kolem zeměkoule a nikdo na to nešáh od výjezdu z fabriky....

[upravil dne 15/5/08 ajsik]

Odesláno
Původně zaslal: ajsik

já bych si nechal seřídit čerpadlo a lil tam obyč naftu ... a výsledek bude lepší než V-power apod... zvláště když to má najeto několikrát kolem zeměkoule a nikdo na to nešáh od výjezdu z fabriky....

[upravil dne 15/5/08 ajsik]

Zdar,

načo by som mal seřizovat čerpadlo, keď to ide v pohode:myslim. Ináč má to najazdené \"len\" niečo cez 150 000 km :). Mne ide o prečistenie vstrekov, ochranu čerpadla a pod.

Odesláno

Čerpadlo tam je určitě Lucas s nějakou drobnou elektrikou.Pokud to není nutné a vše funguje, tak bych se v tom zbytečně nešťoural.Jak jsi přišel na to, že máš ucpané nebo, že potřebuješ pročistit vstřiky?Z čeho tak usuzuješ?

Odesláno
Původně zaslal: MartinR

Čerpadlo tam je určitě Lucas s nějakou drobnou elektrikou.Pokud to není nutné a vše funguje, tak bych se v tom zbytečně nešťoural.Jak jsi přišel na to, že máš ucpané nebo, že potřebuješ pročistit vstřiky?Z čeho tak usuzuješ?

Ano, čerpadlo je Lucas. Tie vstreky chcem prečistiť len tak preventívne, aby možno dlhšie vydržali :).

Odesláno

Když se k tomu budeš slušně chovat, než se motor zahřeje na provozní teplotu tankovat alespoň trochu slušnou naftu, měnit včas olej a filtry, tak je to naprosto bezúdržbové auto a hlavně držák motor.

Odesláno
Původně zaslal: MartinR

Když se k tomu budeš slušně chovat, než se motor zahřeje na provozní teplotu tankovat alespoň trochu slušnou naftu, měnit včas olej a filtry, tak je to naprosto bezúdržbové auto a hlavně držák motor.

Čaves,

pozerám, že máš, alebo si mal rovnaký motor 1.9D. A tak sa chcem spýtať, či si na tom menil niekedy tie vstreky. Ináč ja si autíčko šetrím, keď je motor studený tak to točím maximálne do 2200 otáčok. Je to celkom super motor, mám ho už skoro dva roky a doteraz som nič nemusel riešiť. Samozrejme okrem výmeny filtrov, oleja a rozvodov - ale to sa musí pri každom aute :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...