Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Eco mód - deaktivace


Markus_CZ

Recommended Posts

Zdravím, vlastním bazarovou Peugeot 206ku. Majitelka přede mnou nějakým způsobem aktivovala na rádiu funkci ECO MOD, která po cca 10 minutách hraní rádia bez nastartovaného motoru, rádio vypne a lze jej zapnout až po novém nastartování. Odpadá tudíž poslouchání rádia při dlouhém čekání v autě a pod. Rád bych tuto funkci deaktivoval, ale manuál o tom mlčí a rádio v autě samotné taktéž.

Můžete mi někdo poradit, jak to lze řešit? Nechci kvůli takové blbosti auto vozit do Peugeot aut. servisu.

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vím, tak to nejde a je to zcela normální chování. Není to záležitost rádia, ale celé palubní elektriky, prostě po určitém čase (okolo 15ti minut) se vypne všechno, co není potřeba (rádio, zásuvka, světla kromě parkovaček), aby se předešlo vybití baterky a následnému nenastartování. Já už si zvykl, že když v autě dlouho čekám, tak si radši nechám puštěnej motor; ty tři čtvrtě litru, co sežere hodina volnoběhu (bez klimy, s ní je to víc), to už mi žíly netrhá. Na druhou stranu, pět let jsem nemusel na baterku ani šáhnout. :)

[upravil dne 13/5/08 Fakir]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chceš poslouchat rádio, tak jedině překlemovat jeho napájení do pojistkové skříňky na pojistku přímo a napájení z baterky do poj. skř. taky přímo. Tzn. bez mezičlenů zpožďovače časového relé, které vypíná přívod proudu do obvodů. Ale chce to elektrické schéma příslušného vozu a patrně rozebrat půl přístrojovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...
Guest Pažout 307
Původně zaslal: Ajdamek

Jsou 2 možnosti, bud si koupit neorigo rádio (to mám já) a nebo přehodit kabel napájení v zásuvce (to mám taky). Jen jde o to, aby si to origo rádio dokázalo přebrat, to jsem nezkoušel.

Zkusil jsem na kabel který jen ovládaný modusem, zapojit na stálé napětí a stejně rádio nehraje.Rádio je ovládané po CANU, takže jedine zásah do BSI.Zkusim se zeptat v Peugeotu.Nebo se už někdo ptal. Nebo nastane 2 varianta: jiné radio a budu konečně poslouchat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...