Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj před časem jsem tu již psal, že mi můj Peugeot 307, 1.4 l, 55 kw, r.v 2001 občas pri menších rychlostech, spíše při podřazování po sešlápnutí spojky chcípne motor. Horší je že se to neděje pořád ale jednou za čas. Jsou ale i dny kdy to chcípne 3x za jízdu. No přijde mi že se to děje až když je motor zahřátej ale není to pravidlem. Už jsem byl i na PC a tam mi poprvé nic nenašli. Až když jsem tam zajel zanedlouho podruhý tak mi obsluha řekla že je to škrtící klapka a že se musí vyčistit. Známej mechanik mi jí teda vyčistil ale žádný veliký změny se neodehráli. Chvilku v pohodě ale už zase chcípá jako předtím. Kámoš mi poradil, že to může být palivovej filtr ale přišli jsme na to že 307 ho nemají. No další věc co mě štve a nevím jestli to nemůže souviset s předchozím problémem je to že při rozjezdu se studeným motorem mám co dělat abych se odlepil z místa. Prostě musím dávat hodně plynu a podržet spojku aby se to odlepilo. Občas se mi stane že to začne poposkakovat a chcípne to. No budu rád za každou radu protože já už nevím čím to všechno může být. V jiným autě se mi to nikdy nestalo

Odesláno

Jseš si jistej že tam nemáš palivovej filtr? Vsadil bych se že jo, jen ho najít. Já ho třeba na 106 mám v místě kde bych ho nečekal a sice u nádrže, u levýho ZADNÍHO kola, takovej váleček, poměrně velkej. Ale proč to píšu... Proto, že ty studený rozjezdy zlobily i mě naprosto stejným způsobem jak to popisuješ a vyřešilo se to právě výměnnou palivovýho filtru. Zkus ho pohledat:papa

[upravil dne 11.5.08 Luig]

Odesláno

ja ten filtr taky na 406ce nemam(ikdyz me vlastne nekdo rikal,ze je soucasti cerpadla v nadrzi,ale jeste jsem cerpadlo nevyndaval z nadrze,tak to jeste nemam overeno)

[upravil dne 11/5/08 genzer]

Odesláno
Původně zaslal: genzer

ja ten filtr taky na 406ce nemam(ikdyz me vlastne nekdo rikal,ze je soucasti cerpadla v nadrzi,ale jeste jsem cerpadlo nevyndaval z nadrze,tak to jeste nemam overeno)

[upravil dne 11/5/08 genzer]

Součástí čerpadla bude hrubej filtr(takové sitko),klasický fitr u 406ky je u pravého zadního kola,alespoň já ho tam mám.Někde jsem tady četl,že se do některých aut nedával,z důvodu vývozu do zemí s lepší kvalitou paliva:myslim

post-0-14109600530301_thumb.jpg

Odesláno

Tak tento problém s rozjezdem se studeným motorem mám také a už si nevíme rady co ještě otestovat. Vše je v pořádku. Pokud nepřidám tak to skočí a zdechne a pokud je otáček více tak to řve jak v autoškole. Po krátkém rozjetí do vyšších otáček, tak už to zespodu jede už normálně. Budu vděčný za dobrou myšlenku. P.S. Pokud nevíte, tak si prostě nedomýšlejte. 307, 1,4 r.v. 01 - žádný palivový filtr nemá! Tím se vzdalujete od původního dotazu.

Odesláno

Přesně tak ted už vím jistě že moje 307 palivovej filtr nemá. Ale když tyto problémy způsobuje podle více názorů právě palivovej filtr tak co to může být jiného když já ho tam nemám??? Jinak k tomu dotazu jestli mi fungujou normálně budíky - fungujou. Všechno funguje viditelně tak jak má.

Odesláno

Ten tvůj dotaz se dá rozdělit na dva. Píšeš ...za jízdy, čili teplý motor. A také odlepení se z místa se studeným motorem. Tak jaký problém je větší, já si myslím, že ty rozjezdy se studeným motorem i teď v skoro létě. Můžou napsat i jiní majitelé 3stasedmiček,1,4 jakse jím rozjíždí se studeným motorem. Také nutno napsat, že rozjezdy i se zahřátým motorem např. v kolonách je autoškola. Připadne mi, že plyn je velice citlivý a motor slabý...no prostě, mě to už s....!!! Už toto bezejmenné auto mě mohlo naznačit, že mívá 307 závad. Já jsem zatím odstranil 15.

Odesláno

Psal jsem tyto dva dotazy proto jestli spolu nemohou souviset. Každopádně mě štvou obě závady, ale to chcípání je pro mě větší. To že se nemůžu odlepit při rozjezdu z místa mě taky štve ale chcípání je hrůza. Jinak kromě těchto dvou případů mi auto zatím šlape. Vypadá to že na to asi nikdo nezná odpověd co???:myslim

Odesláno

tak to si piš že na toto nema odpoved zatial asi nikto .. mam 307 tiež 1,4 sice 16V a r.v. 04 ale tiež nemam palivový filter a teda auto je vybavene iba jemnym sitkom priamo v čerpadle paliva a teda neni problem vložit neaky aj obyčajny palivový filter niekam ako sa to robievalo ešte na škodovkach niekedy auot bolo robene presne ako bolo spomenute na vývoz kde je kvalitnejši benzim konkretne aj moj autí je francuzka vyroba ako asi aj večšina 307 a teda problem so chcipaním a hlavne pri štarte sa autí nechcelo rozbehnut skoro ako pišeš že to len tak poskakuje a potom chcipne a dokonca ani niekedy nešlo naštartovať... bolo to dva krat v servise ešte v ramci zaruky a teda nevedely chlapci vobec čo s tým najskor že je zlý šofer a nevie sa rozbehnut ale potom pochopili že to tým nieje a teda jedine na čo sa zmohly urobili to že tam prehraly nový softvare a auto išlo asi rok a potom zas ešte v zaruke a zas novy softvare skratka sami su z tohoto v prd.ly nový softvare a auto zase zatial ide tuk tuk tuk na drevo a to je jediny problem ktorý mala moja 307 moj osobny nazor je možna špina v palive ktora občas zhori a potom to zas jede niektora sa tam skratka moce a robi šarapatu inak si to tiež neviem predstaviť ako asi špinu v palive aspom v mojom pripade ktorý je čiastočne niečim podobny ako udavate tu...:papa:papa

Odesláno

No tak co jsem pochopil z předchozího příspěvku tak mám zkusit vložit tam ten palivovej filtr? Můj větší problém je ale to chcípání jak jsem již uvedl v původním dotazu. To že se to občas nechce odlepit je ještě snesitelné protože nakonec se vždycky rozjedu. Pomozte mi prosím protože mě to fakt štve, protože tohle auto mám rád a tu radost mi tenhle problém docela kazí

Odesláno

\"Dodělání\" palivového filtru na dobře přístupné místo v motorovém prostoru, pro pravidelnou výměnu, tak aby mi benzin při výměně netek do rukávů, tak to nemůže uškodit. Ale momentálně to vůbec neřeší tvůj problém se zhasínáním motoru. Zanesené palivové potrubí (když tam doposud žádný filtr nebyl) nebo vstřikovací členy, tak to by bylo stopro znát ba naopak při plném přidání plynu, kdy je nedostatečný přísun paliva, protože je něco ucpané. Ale na volnoběh palivo stačí! Musíš prostě do servisu a znovu otestovat vše, co jde. Hlavně vypozorovat, jak se chová volnoběh motoru, jestli se nepropadne hodně pod 850ot.min a pak následně balancuje na hraně. Jak to zhasínání motoru vypadá, když motor má již svou teplotu a podle tebe když přeřazuješ nebo když vyhodíš kvalt? Jak vypadají otáčky volnoběhu po nastartování studeného motoru? Jsou pravidelné ikdyž na krátkou dobu vyšší? Jakou máš spotřebu? Určitě vysokou. Jak vypadá jízda v ideálních otáčkách, necukne motor občas? Co svíčky? Do určitého roku výroby blbla zapalovací cívka-lišta. Co jsi na tom motoru naposled dělal sám? Vem to pak po zpátku a přijdeš na to! Co můžeš ale udělat, tak to jsou nové správné svíčky a jednoduchá demontáž krokového motorku a vyčištění lepivých usazenin na kužílku a sedle např.lihem, ne ředidlem. Protože mě půlka tvého problému (rozjezdy za studena) také trápí, tak jak tu žádáš o radu, tak doufám,že až to vyřešíš tak to sem dáš a něco napíšeš. Nejlépe ale na modelech/307.

Odesláno

Tie studene starty mi nejdu do hlavy... Predsa keby ste mali diesel, nic nepoviem ale benzin ? Ved pri studenom starte je zapaty sitic a motor dostava bohatsiu zmes. Mne to rano ked odchadzam s domu do prace ide jak raketa :) Teda citelne lepsie ako ked je motor zahriaty, priam to laka pridat plyn (samozrejme ze to nerobim :) )

Tiez mam motor 1,4 55KW, myslim ze skoro na chlp rovnaky ako vy, len v onieco lahsom aute :D

Odesláno

Tak jak radí Pilot. Závada nutně nemusí být jen v palivu ale i v zapalovacím okruhu. 1,4 mají zapalovací lištu SAGEM a ta mívá problémy s kvalitou.

Stejně tak palivové čerpadlo díky tomu, že nemá v okruhu jemný filtr, může být zaneseno nekvalitními palivy resp. jejich usazeninami a občas se zasekne nebo přidře nebo ztratí výkon. Změřit výkon a pracovní tlak čerpadla(servis) a zkusit vyměnit svíčky a půjčit si od někoho se stejným motorem zapalovací lištu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...