Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

papíry


graver

Recommended Posts

Tak jsem se v návaznosti na minulou diskusi díval, jestli mám v papírech tažné zařízení - a nemám :-(. Kolonka \"typ spojovacího zařízení\" není vyplněná, jen je uvedená max. povolená hmotnost závěsného vozidla (v TP i OTP). Auto je čerství dovoz, koupeno v bazaru, jsem v ČR první majitel. Můžu to tažné zařízení nechat nějak jednoduše dopsat? V bazaru už se na mě asi vykašlou. Vůbec by mě zajímalo, podle čeho ti šíbři ty papíry nechávají dělat - jaké dokumenty musí mít při dovozu atd. Na autě je 405GR, v TP je uvedeno jen 405, v OTP 405SRi (bůhví odkud to tam vzali).

btw: v TP je taky zapsáno ABS, ale ve skutečnosti tam nejspíš není (podle chování při brždění, jinak to nepoznám :-) - může s tím být problém na TK?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tažný: v papírových věcech se moc neorientuju, takže co to znamená koupit to na vrakovišti, když už to mám na autě (jen ne v papírech)?

dovoz: no, já vím, že je nějakej limit (7 let?), ale v TP to má první uvedení do provozu 5/95, individuální dovoz 06/03 a registrace v ČR 09/03, což je taky datum, kdy jsem to koupil. Jak to udělali, to nevím, ale TK to má a registraci podle z.56 taky :-))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napsán autorem graver

btw: v TP je taky zapsáno ABS, ale ve skutečnosti tam nejspíš není (podle chování při brždění, jinak to nepoznám :-) - může s tím být problém na TK?

dobrá otázka... já mám v TP taky napsané ABS, ale auto ho nemá (nebo nefunguje), v bazaru ho ani neinzerovali, akorat kdyz se podivam do motoru tak nalevo vepredu u svetla je takova plastova kostka, na ktery je velkyma pismenama napsany ABS a vedou do toho brzdovy trubky... takze imho tam ABS bylo, prestalo fungovat a predchozi majitel se asi nenamahal to opravit... jak se na to budou tvarit na technicky, to nevim...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

STK etc.: přesněji řečeno to stihnou ti kluci z bazaru - normální smrtelník bez známostí a ve velkém městě ani omylem (OK, možná při celodenní dovolené).

ABS: právě že už jsem hledal a nenašel, což je v případě problémů s TK snad lepší než ABS mít nefunkční

tažné: má tedy někdo nějakou radu, jak to dodatečně zpapírovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na to se musíš zeptat na místně příslušném úřadě, co budou potřebovat k zápisu tažného. Tady ti asi těžko někdo poradí, když je to na každém úřadě jinak.

Dost možná nebodou chtít nic, dost možná doklad o montáži, dost možná typový list.

Už se mi taky povedlo zapsat tažné jen tím, že jsem si jej od technika na STK nechal zapsat do protokolu (do závad - s tím, že přezkoušel zásuvku), a pak jsem to podstrčil magistrátnímu k \"opravě v TP\". Ale to byla spíš náhoda...

Pokud chtěj typovej list, tak to znamená jej za nějaký obolus vyloudit z nějaké firmy, co tažná montují...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A tak, nevěděl jsem, že je to na každým úřadě jinak - ve své bezelstnosti jsem byl přesvědčen, že všichni řídí vyhláškou MDČR :-))

No, v každém případě patřím do kategorie \"homologované zařízení bez papírů\", takže zkusím něco vymodlit na STK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim, panove, ale i tem nej, nej laik musi videt zda ma pod kapotou ABS ci nikoliv - Neni to nejaky \"henty ony\" Je to krabice, ktera zabira nemalou cast motoroveho prostoru :o

A i moje matka, ktera je horsi nez laik pozna zda je ABS funkci ci nikoliv :D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje zkušenost s tažným zařízením:

Koupil jsem za dobrou cenu tažné z jiného vozu (díky oddie-maká dobře), sám jsem si ho namontoval a upaloval na ev. mot. vozidel v Sokolově. Tam po mě chtěli potvrzení o montáži autorizovaným servisem a doklad o funkčnosti z STK. STK nebyl problém (vůbec je nezajímal zápis v TP, jen pokud je tažné na autě, tak aby bylo plně funkční), po delší době jsem dostal i to potvrzení ze servisu. Ale názor úředníků na MÚ se změnil, již nechtějí potvrzení o montáži a doklad z STK, ale jen typový list, prý při zápisu nemusí být tažné na autě. Takže jsem si podal pár inzerátů na koupi typového listu, obešel pár distributorů a snad to časem seženu. Doufám, že to pracovnice na MÚ opět nepřehodnotí.

A co jsem zjistil, tak nezapsané tažné zařízení vadí pouze silničním kontrolám Policie. Toď stav ze Sokolovského regionu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řešil sjem na chlup stejnou situaci: tažné na autě, ale v papírech ne. Urychleně jsem sehnal borce, kterej si tykal s chlápkem na evidenci mot.vozidel a ten nechal dopsat tažný do malýho i velkýho TP. Když tě chytěj hluchavky při kontrole máš smůlu a bude tě to stát nejmíň litr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...