Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

centrál again


graver

Recommended Posts

Vím, že se to tady už řešilo, ale přesto (nebo proto):

Blbne mi centrál: po zamčení se znovu odemkne, event. začne oscilovat mezi odemčeným a zamčeným stavem a nakonec zase skončí odemčený, resp. po chvíli zoufalé manipulace s klíčkem a ovladačem nejspíš zafunguje elektronická zpožďovací pojistka (která tam prý je) a řídící jednotka se odpojí úplně (zámky se chovají jako bez centrálu). Závada se objevuje a mizí bez viditelné vazby na nějaké vnější okolnosti.

Tipoval jsem na vadné mikrospínače motorků resp. že motorky nedobíhají až do konce - tj. motorků asi nejde správná informace, ve které krajní poloze jsou. V servisu jsme odpojili vodiče od mikrosůpínačů, takže se motorky chovají jako ty dvouvodičové, co jsou na zadních dveřích. Pomohlo to jen na pár hodin, pak to začalo blbnout znovu. Ještě než odpojím i druhé dveře, nemá někdo nápad, v čem by to ještě mohlo být? V servisu mě přesvědčují, že vadná ŘJ by se takto nechovala...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co jsi všechno odpojil?

Ovládání je jen v předních dveřích, takže: pokud jsi odpojil ovládání z jedněch, a dělá to pořád, bude asi závada v tom druhém motorku - tak zkus odpojit ten.

Pokud to nepomůže, může být někde prodřený svazek kabelů, a zkratovat.

ŘJ by se takhle asi opravdu nechovala, ale i to je možné - tuhle možnost bych ale nechal až naposled.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V servisu jsme kolektivně :-) odpojili jen signály od spínačů motorku levých předních dveří (dva dráty). Nesundávali jsme čalounění - jen jsme soundou napíchli dráty v pryžové trubce mezi dveřmi a kastlí a přerušili to tam. Vzhledem k místu přerušení není pravděpodobné, že by to bylo prodřené ještě někde dál (uvnitř kastle), ale tam bych to stejně nenašel, takže by zbylo jen odpojení přímo u ŘJ (nevím, jak je to u P405GR/1995 přístupné, ale v servisu montovali dálkáč, takže to najít museli :-)).

No, tak ještě zbývají pravé přední dveře...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No. Tak to neděláte zrovna dobře. Rejpat se do svazku v gumové přechodce... To je takovej problém ten tapecír sundat? A vytáhnout přímo z motorku ten třípinový konektor?

405 nový model má tu jednotku centrálu na sloupku řízení, zespodu vpravo.

A není takhle náhodou jen blbě zapojený ten dálkáč? To už jsem taky párkrát viděl, že jej \"machři\" v servisu zapojili na první dráty co jim pod ruku přišly, a pak se to hádalo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě je lepší sundat tapecírunk, ale šlo o čas a chlapi to dělali zadarmo, tak jsem se nechal ukecat. Snad se trefili do správných drátů - stahování oken funguje a motorek taky.

Blbé zapojení: já to nepoznám a \"machři\" v servisu tvrdí, že ne. Ale kdyby byla blbě zapojená dálka, asi by to blbo pořád a ne jen někdy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se na to pátráni mužu vy... Dneska tam jdu montovat novej centrál. U Peugeotu me rekli, ze tam zjevna zavada neni a ze bych to tam musel alespon den nechat. Hodina prace je za 380,- a diagnostika za 550,- vse bez DPH. Novej central me vyjde na 1500,- a zapojeni a montaz na 200,-. Myslim ze za tu starost a to nestoji a jsem pevne rozhodnut. Vsem doporucuju jit do novyho nez patrat kde je zavada. Neznam moc lidi, kterym by to u starsiho auta bez problemu fachalo (je jich mene, nez tech, co jim to nefacha) Myslim teda dalku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včear jsem se na to nedostal. Kámoš, co mi vozí díly me přivezl zadní stabilizátory, protože mě to hodně tlouklo, tak jsem měnil to. Na ten centrál se dostanu až v pátek, tak budu referovat. Je to dálka, která se montuje př. do Octavek. Nevím teď ale značku. Musíš mít v autě fční motorky, todle jen čitě dálka... Nataháš drátky k motorkům a vyhodíš ty staré ze svorkovnice a krabička se montoju pod palubku, kde je místo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen chci pochválit tu dálku do oktávky. koupil jsem ji novou za 1500 (pc 2500) a nedávno mi jí kámoš namontoval. Jsem spokojenej - dobrej dosah a hlavně žádná infradálka (dálka...taky dobrý).

Já měl z centrálu spálenej motor v jedněch dveřích --> zamknul a vono se to odemklo. Po výměně motorku v poho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...