cisterna Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 Dobrý den všem, jsem nucen založit nový dotaz a poprosit o radu. Velmi rychlým tempem mi narůstá objem olejové náplně - 1/3 měrky na 600 km. Způsobuje to podle zápachu benzin. Můžete mi poradit kudy se do motoru může benzin dostat? Event. náklady na opravu? Vůz má najeto necelých 30 000 km. Děkuji všem za případné rady. P.S.: Abych nebyl nařčen, že jsem nehledal: http://www.peugeot-club.com/topic/18791-benzin-v-oleji/#216713 Ale můj problém to bohužel neřeší. Citovat
Milhaus65 Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 Špatný spalování, vadný vstřikovač. V obou případech hrozí zadření motoru, protože benzín porušuje olej. film na válci a taky pravděpodobně odejde Kat. Citovat
Fakir Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 Jop. Pravděpodobně ti buď nepálí jeden válec, nebo ti teče jeden vstřikovač. Neřve auto, že má problém s katalyzátorem (CATALYTIC CONVERTER FAILURE)? Že jedeš na tři poznáš mimo jiné podle vibrací při volnoběhu (tenhle motor má normálně volnoběh velice klidný) a nižšího výkonu za jízdy. Zkus prstem a sluchem vyzkoušet, jestli cvakaj všechny vstřikovače - mělo by to jít celkem snadno poznat. Víc mně nenapadá. Každopádně to dej do servisu, protože jestli ti teče benzín kolem jednoho z pístů do oleje, tak je to celkem průšvih. Za prvé se ten válec skoro nemaže a za druhé to rychle znehodnocuje kvalitu celé olejové náplně. Citovat
pastorek Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 Mne sa nezdá že by to bolo benzínom. Jedine ak by bol prepálený piest. Keby aj jeden valec nepálil a tryska nerosprašovala tak po 600 km to musí byť dávno zadreté. 1/3 mierky je cca 0,5 litra. Ak sa toľko i odparilo tak je to minimálne liter benzínu ktorý mal pretiecť krúžkami do olejovej vane. Koľko potom šlo do výfuku? To by muselo horieť na katalizátore. Nezdá sa mi to pravdepodobné. Skôr pôjde o nikoľko milimetrovú dieru v pieste, nedorozumenie alebo zlú diagnostiku symptómov poruchy. Najrozumnejšie bude zistiť či to nejde na tri valce, ak áno tak zmerať kompresiu, ak nie tak vypustiť olej (to musíš urobiť i tak) a zistiť či to nieje voda. Citovat
Berkoff Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 nebo zajed v pardubkach do peugeotu, ono to neni auto za par tisicovek, aby nebylo zesr*anyho neco vic, pak by stala opava vic nez pist nebo naky tesneni ... jistota je jistota Citovat
Fakir Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 pastorek: to zní rozumně. Ikdyž jak se dá u tohodle motoru propálit několikamilimetrová dírka do pístu? Vím, že to není problém u přímého vstřikování, když se přežene délka vstřiku, ale tady? Detonační spalování by odhalilo čidlo a příliš chudou směs by zase nepustila lambda. Nicméně vadná lambda, nebo MAP, by běh na chudou směs zajistit dokázaly, ale to by pak zase chvíli trpělo viditelnými problémy s přehříváním motoru, ne? Citovat
pastorek Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Původně zaslal: Fakir pastorek: to zní rozumně. Ikdyž jak se dá u tohodle motoru propálit několikamilimetrová dírka do pístu? Vím, že to není problém u přímého vstřikování, když se přežene délka vstřiku, ale tady? Detonační spalování by odhalilo čidlo a příliš chudou směs by zase nepustila lambda. Nicméně vadná lambda, nebo MAP, by běh na chudou směs zajistit dokázaly, ale to by pak zase chvíli trpělo viditelnými problémy s přehříváním motoru, ne? To je všetko pravda, ale nemyslel som doslova \"prepálenú\". Skôr nejakú mechanicky vzniknutú ryhu, prasklinu alebo výrobnú vadu piestu. Citovat
cisterna Odesláno 29. duben 2008 Autor Odesláno 29. duben 2008 Děkuji všem za ochotu a rychlé rady. Dnes jsem navštívil autorizovaný servis v Pardubicích, benzín v oleji potvrzen. Závěr je jasný - mistr oprav prohlásil že na vině je vadný vstřik. Cena jednoho vstřiku je 2 550,- Kč. Výměna bude provedena v pondělí 5.5. Ještě doplnění - auto bez problémů startuje, má naprosto klidný a kultivovaný chod, žádná hláška na počítači, voda se neztrácí, rychlost ohřevu motoru stejná jako předtím. Citovat
Milhaus65 Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 To s tím vstřikem bylo témeř 100 % protože se tam tolik benzínu nemůže jinak dostat. V každém případě to ale odnes kat. To nemohl vydržet. Vyměň svíčky, olej, filtr a nech si změřit emisní hodnoty. PS. Nech si změřit kompresní tlaky. Benzín nejde stlačit, tak aby jsi ještě neměl ohlou ojnici. [upravil dne 29.4.2008 Milhaus65] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.