Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Blok motora ZETOR


očko

Recommended Posts

Ahojte všetci mechanici.Je to síce úplne od veci, ale potreboval by som poradiť. Na traktore mi pustil blok motora. Zohnal som druhý,no chýbajú vňom tie polky čo držia hlavné ložiská kľukovky./Jedna polka je súčasť bloku a druhá chýba/.Keď som sa o tom bavil s pánom čo robí okolo motorov, povedal mi že sa to nedá spraviť. Vraj to nieje ND a musia byť oreginál z toho bloku inak to nebude pasovať.Môžte mi niekto kto tumu rozumie poradiť ?:myslim:myslim Ďakujem:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty víka ložisek se frézují nahozené na bloku,(stejně jako třeba ojnice),tzn.že musí být namontované spolu.Nemůžeš je nahodit na kterékoli hlavní ložisko,jako nemůžeš vzít víko ložiska ojnice a dát na jinou ojnici.

Proto ojnici koupíš jen s víkem ložiska,jako koupíš blok motoru jen s víky hl.ložisek.

[upravil dne 27/4/08 ozzy1956]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otázka zní, co se přihodilo tumu \"špatnýmu\" bloku. Známý měl praskklý blok (zamrzla voda, rozthla ho) a vybrousily jsme prasklinu a zalepily dvousložkovým lepidlem od Loctitu. Už to cirka 5 let drží bez jediného problému. Lepidlo není laciný, ale vzhledem k tomu že nebylo potřeba nic shánět a odstrojovat, naprostá spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím z čeho je blok.Ale stalo se nám u útvaru,že technik roty nedopatřením nevyměnil nemrzku v PTS-10 a v zimě praskl blok.Tak starej sehnal v mlékarnách dva svářeče,kterí je zavařili (byla to slitina al ).Nejprve vybrousili,potom jeden s autogenem předehříval a druhej eletrikou vařil.Havárie tankového motoru se nekonala,útvar ušetřil a daný PTS jezdil až do likvidace útvaru o cca tři roky později,pak jako většina techniky šel asi jako nadpočetný do šrotu.(pro upřesnění pro neznalé PTS je obojživelný pásový transportér pro přepravu lehké a střední techniky a lidí,není obrněný)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...