aftp Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Ahojte Oficialne stranky Peugeot uvadzaju objem kufra 207 SW-cka 337 dm3 VDA alebo 428 litrov vody. Po precitani roznych recenzii a porovnavacich testov som zistil, ze Skoda Fabia Combi II ma 480l a Renault Clio Grandtour ma 439l. Niekde dokonca tvrdili, ze ich objem je merany metodou VDA a vyslo ze 207 SW ma o 140l mensi kufor nez skodovka (co je slusnych cca 40%). Inde zase vychadzali z udaju 428l a rozdiel bol uz len cca 50l (cize 11%). Teoriu okolo merania objemu kufra oboma metodami mam precitanu, ale neviem zistit skutocny rozdiel vo velkosti kufra. Tie odchylky oboch metod su pomerne velke a urcite to dost ovplyvni vyber vozidla najma v tejto kategorii aut. Paradoxne som sa v jednej recenzii docital, ze 207 SW ma mensi kufor ako 206 SW, ale som si isty, ze tu islo o porovnanie hrusiek s jablkami. Nie je nejaka www stranka, ktora uvadza zarucene homogenne udaje ? Dik Citovat
Marlin Odesláno 26. duben 2008 Odesláno 26. duben 2008 reknu ti to takhle, i kdyz ma 207ma mensi kufr nez Favka, tak tam toho nacpes vic, nez do fabky a to jen proto ze je lepe vyuzity obestavney prostor.. Takze asi tak.- Citovat
kocicakx Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Kufr byl pro me snad to nejdulezitejsi. Doporucuju aby sis dosel k renaultu,skodovce a peugeotu a zmeril si to. Podotykam ze vlastni vypocet objemu je trivialni matematika. Ponevadz je to \"kvadr\" + nejaky seriznuty kvadr vzhledem k tomu ze jsou sedacky na sikmo. Na nejaky ty male vypoukliny nehraju. Jeden litr je jeden decimetr krychlovy. Takze priklad 100cm (sirka) x 70cm (hloubka) x 60cm (vyska) neboli 10x7x6 je 420litru. Zatezkavaci zkouska je pak detsky kocarek bez sundani kolecek. Fabia ma neprijmene a prekazejici podbehy. 207SW to nema a nema zadny nakladovy schod. Pokud mas manzelku doporucuju aby primo v autosalonu ten kocarek tam sama dostala a podle jeji rozlobenosti poznas ktery kufr je \"nejvetsi\" a nejlepe pristupny. Navic se mi libi to vrchni plato ktere zakryva vlastni kufr jak se deli na tretinky. Ja vim ze jsme vypadali asi jako trapaci v tech prodejnach, ale nekupuju vec za 500Kc. Nechtel jsem kupovat pod nejakym tlakem ale s chladnou hlavou a kalkulem ze to opravdu bude jednoduchy. Mel jsem formana ktery mel vetsi kufr ale mel nakladovou hranu a taky trochu podbehy a dat kocarek bylo vnitrni premlouvani. Je to proste paradox vetsina rika ze 207SW ma kufr malej a podobne ale ja sem s nim maximalne spokojenej. Citovat
daja535 Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 100 % souhlas s kocicakx , je to tak doslova . Navíc opravdu vrchní plato 207 SW se dá zatížit cca 7 kg a to je oproti konkurenčním roletkám výhoda . manželka si pochvaluje a je moc spokojená . daja535 Citovat
kocicakx Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Jo a zapomnel jsem sklopeni sedacek je nadhera, lehounce a zadnej prechod. Po pravde tohle nepotrebuju mame v rodine 2 dodavky ale kolegove z prace co my \"kontrolovali\" jaky jsem koupil auto tak to hodne moc cenily. Citovat
aftp Odesláno 30. duben 2008 Autor Odesláno 30. duben 2008 Dik. Nalozenie kociku do viacerych kombikov na autosalone v Bratislave sme o par dni nestihli. Rodinne udalosti dostali rychly spad a 207 SW-ko sme zaparkovali pred domom 1 den pred odchodom \"hlavy rodiny\" do porodnice. Osobne sa mi nas kufor pozdava. Siroky otvor, nizka nakladacia hrana, velky suvisly priestor to su urcite hlavne devizy kombika 207-ky. Len ma plietli tie papierove udaje dostupne na nete. Samozrejme prepocet dm3 na litre poznam, ale udaje som opisal z letaku Peugeotu. Nie je nad osobnu skusenost. Pokial ste skusali nalozit kocik do viacerych vozidiel a vyhral Peugeot mam radost. To plato som zo zaciatku bral ako nutne zlo, roletka sa mi viac pozdavala, ale postupne si zvykam a vo vacsine pripadov je asi vyhodnejsie skladacie plato. Sklapanie zadnych sedadiel je absolutna spicka. Tak dokonale som este nevidel. Hoci to casto nevyuzijem, ocarilo ma to. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.