Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte

Oficialne stranky Peugeot uvadzaju objem kufra 207 SW-cka

337 dm3 VDA alebo 428 litrov vody.

Po precitani roznych recenzii a porovnavacich testov som zistil, ze Skoda Fabia Combi II ma 480l a Renault Clio Grandtour ma 439l. Niekde dokonca tvrdili, ze ich objem je merany metodou VDA a vyslo ze 207 SW ma o 140l mensi kufor nez skodovka (co je slusnych cca 40%). Inde zase vychadzali z udaju 428l a rozdiel bol uz len cca 50l (cize 11%).

Teoriu okolo merania objemu kufra oboma metodami mam precitanu, ale neviem zistit skutocny rozdiel vo velkosti kufra. Tie odchylky oboch metod su pomerne velke a urcite to dost ovplyvni vyber vozidla najma v tejto kategorii aut.

Paradoxne som sa v jednej recenzii docital, ze 207 SW ma mensi kufor ako 206 SW, ale som si isty, ze tu islo o porovnanie hrusiek s jablkami. :)

Nie je nejaka www stranka, ktora uvadza zarucene homogenne udaje ?

Dik

Odesláno

reknu ti to takhle, i kdyz ma 207ma mensi kufr nez Favka, tak tam toho nacpes vic, nez do fabky a to jen proto ze je lepe vyuzity obestavney prostor.. Takze asi tak.-

Odesláno

Kufr byl pro me snad to nejdulezitejsi. Doporucuju aby sis dosel k renaultu,skodovce a peugeotu a zmeril si to. Podotykam ze vlastni vypocet objemu je trivialni matematika. Ponevadz je to \"kvadr\" + nejaky seriznuty kvadr vzhledem k tomu ze jsou sedacky na sikmo. Na nejaky ty male vypoukliny nehraju. Jeden litr je jeden decimetr krychlovy. Takze priklad 100cm (sirka) x 70cm (hloubka) x 60cm (vyska) neboli 10x7x6 je 420litru. Zatezkavaci zkouska je pak detsky kocarek bez sundani kolecek. Fabia ma neprijmene a prekazejici podbehy. 207SW to nema a nema zadny nakladovy schod. Pokud mas manzelku doporucuju aby primo v autosalonu ten kocarek tam sama dostala a podle jeji rozlobenosti poznas ktery kufr je \"nejvetsi\" a nejlepe pristupny. Navic se mi libi to vrchni plato ktere zakryva vlastni kufr jak se deli na tretinky. Ja vim ze jsme vypadali asi jako trapaci v tech prodejnach, ale nekupuju vec za 500Kc. Nechtel jsem kupovat pod nejakym tlakem ale s chladnou hlavou a kalkulem ze to opravdu bude jednoduchy. Mel jsem formana ktery mel vetsi kufr ale mel nakladovou hranu a taky trochu podbehy a dat kocarek bylo vnitrni premlouvani. Je to proste paradox vetsina rika ze 207SW ma kufr malej a podobne ale ja sem s nim maximalne spokojenej.

Odesláno

100 % souhlas s kocicakx , je to tak doslova .

Navíc opravdu vrchní plato 207 SW se dá zatížit cca 7 kg a to je oproti konkurenčním roletkám výhoda .

manželka si pochvaluje a je moc spokojená .

daja535

Odesláno

Jo a zapomnel jsem sklopeni sedacek je nadhera, lehounce a zadnej prechod. Po pravde tohle nepotrebuju mame v rodine 2 dodavky ale kolegove z prace co my \"kontrolovali\" jaky jsem koupil auto tak to hodne moc cenily.

Odesláno

Dik. Nalozenie kociku do viacerych kombikov na autosalone v Bratislave sme o par dni nestihli. Rodinne udalosti dostali rychly spad a 207 SW-ko sme zaparkovali pred domom 1 den pred odchodom \"hlavy rodiny\" do porodnice. :)

Osobne sa mi nas kufor pozdava. Siroky otvor, nizka nakladacia hrana, velky suvisly priestor to su urcite hlavne devizy kombika 207-ky. Len ma plietli tie papierove udaje dostupne na nete. Samozrejme prepocet dm3 na litre poznam, ale udaje som opisal z letaku Peugeotu.

Nie je nad osobnu skusenost. Pokial ste skusali nalozit kocik do viacerych vozidiel a vyhral Peugeot mam radost.

To plato som zo zaciatku bral ako nutne zlo, roletka sa mi viac pozdavala, ale postupne si zvykam a vo vacsine pripadov je asi vyhodnejsie skladacie plato.

Sklapanie zadnych sedadiel je absolutna spicka. Tak dokonale som este nevidel. Hoci to casto nevyuzijem, ocarilo ma to.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...