Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, měl bych opět jeden dotaz, které teplotní čidlo spíná saharu u peugeota 309, 1.4i 55kW. Mam ten problém, že v kolonách mi teplota vyleze až na 100°C a až pak sepnou sahary a jakmile to klesne na 90°C tak vypnou. Myslel jsem, že to je termostat, ale ten to nebyl.

Díky moc!

Odesláno

Je to normálne správanie. spína pri cca 90 stupňoch , ale meria teplotu vody vychádzajúcej z chladiča. Teplomer ti ukazuje teplotu vody ktorá vchádza do chladiča.

Ak ti to vadí, tak vymeň spínač na chladiči za nejaký z nižšou teplotou alebo od neho natiahni káble a daj si prídavný vypínač.

Odesláno

Mě to právě moc normální nepřipadá, jelikož se mi to tři roky drželo na 90°C, kolona nekolona, mráz i horko, jen teď jak začíná bejt teplo, tak to leze na 100°C a přitom se mi rozsvěcí stopka a kontrolkou teploty motoru, jak to schladne pod 90°C kontrolka zhasne. A čidlo na sahary je na hlavě motoru, vedle termostatu, to už jsem zjistil, na chladiči to čidlo kontroluje jen hladinu kapaliny.

Odesláno

no tak mám motor TU1M a řek bych že to máš stejně. Čidla okolo teploty tam jsou asi tyto. Pro ručičku budíku je jednodrátové našroubováno ze zhora v termostatu. Z boku u termostatu je ještě 2drátové čidlo teploty vody pro řj. Třetí čidlo je jednodrátové pro kontrolku vysoké teploty a je schováno pod rozdělovačem. V chladiči je na levé straně zašroubováno čidlo pro nízkou hladinu. Ale čidlo na spínání sahary je taky našroubovaný v chladiči a to na pravý straně pod hadicí přitékající vody od termostatu. Takže asi tak :D já to čidlo taky měnil a teď mi sahara spíná podle budíku tak v 95 stupních a jelikož sem vyřadil ten odpor pro dvojstupňový větrák tak se to točí na plno a asi tak po minutě je teplota někde na 85.....

[upravil dne 24.4.2008 vinorak]

Odesláno

Jasně, omlouvám se, to čidlo tam opravdu je a nejspíš ho i mam náhradní, vubec jsem nevěděl, že tam je, stydim se za sebe. Moc všem děkuji za rady.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...