Dakaros Odesláno 22. duben 2008 Odesláno 22. duben 2008 Ahoj, měl bych opět jeden dotaz, které teplotní čidlo spíná saharu u peugeota 309, 1.4i 55kW. Mam ten problém, že v kolonách mi teplota vyleze až na 100°C a až pak sepnou sahary a jakmile to klesne na 90°C tak vypnou. Myslel jsem, že to je termostat, ale ten to nebyl. Díky moc! Citovat
pastorek Odesláno 22. duben 2008 Odesláno 22. duben 2008 Je to normálne správanie. spína pri cca 90 stupňoch , ale meria teplotu vody vychádzajúcej z chladiča. Teplomer ti ukazuje teplotu vody ktorá vchádza do chladiča. Ak ti to vadí, tak vymeň spínač na chladiči za nejaký z nižšou teplotou alebo od neho natiahni káble a daj si prídavný vypínač. Citovat
Dakaros Odesláno 24. duben 2008 Autor Odesláno 24. duben 2008 Mě to právě moc normální nepřipadá, jelikož se mi to tři roky drželo na 90°C, kolona nekolona, mráz i horko, jen teď jak začíná bejt teplo, tak to leze na 100°C a přitom se mi rozsvěcí stopka a kontrolkou teploty motoru, jak to schladne pod 90°C kontrolka zhasne. A čidlo na sahary je na hlavě motoru, vedle termostatu, to už jsem zjistil, na chladiči to čidlo kontroluje jen hladinu kapaliny. Citovat
vinorak Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 no tak mám motor TU1M a řek bych že to máš stejně. Čidla okolo teploty tam jsou asi tyto. Pro ručičku budíku je jednodrátové našroubováno ze zhora v termostatu. Z boku u termostatu je ještě 2drátové čidlo teploty vody pro řj. Třetí čidlo je jednodrátové pro kontrolku vysoké teploty a je schováno pod rozdělovačem. V chladiči je na levé straně zašroubováno čidlo pro nízkou hladinu. Ale čidlo na spínání sahary je taky našroubovaný v chladiči a to na pravý straně pod hadicí přitékající vody od termostatu. Takže asi tak já to čidlo taky měnil a teď mi sahara spíná podle budíku tak v 95 stupních a jelikož sem vyřadil ten odpor pro dvojstupňový větrák tak se to točí na plno a asi tak po minutě je teplota někde na 85..... [upravil dne 24.4.2008 vinorak] Citovat
Dakaros Odesláno 25. duben 2008 Autor Odesláno 25. duben 2008 Jasně, omlouvám se, to čidlo tam opravdu je a nejspíš ho i mam náhradní, vubec jsem nevěděl, že tam je, stydim se za sebe. Moc všem děkuji za rady. Citovat
vinorak Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 nemáš za co od tohu tu sme, aby sme si rozebírali a zkoumali auta ve prospěch druhých, protože nikdy nevíš kdy budeš ten druhý ty :D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.