Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

brzdy


Guest Ráda

Recommended Posts

Řeším podobný problém na 205ce na předku.Po zabrzdění to zůstává kouslé.Všechno jsem rozdělal a vyčistil ale nic to nepomohlo.Pomůže tomu povolit odvzdušňovák.Pak se to vrátí prstama.Já to tipuju na hlavní válec,protože to dělá na obou kolech stejně.Něl jsem ho rozebranej,ale nic jsem tam nenašel tak nevím.Zkusím tam dát druhej a uvidím co to udělá.Pak se ozvu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

co může být s tím válcem?Nic neteče,měl jsem ho rozdělanej a nic jsem nenašel,profoukl jsem to vzduchem ale nic žádnej bordel z toho nešel.Co tomu může být?určitě se tlak musí nějak přepouštět ale nepochopil jsem jak,jsou tam nějaký dírky,ale jak to funguje nevím:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Novej válec :D

Měl jsem před rokem stejnej problém a taky jsem s tím válcem experimentoval (všechno čistý včetně těch čtyř dírek na každé té pohyblivé části, nová brzdovka) nakonec jsem koupil novej a bylo to OK. (P205 - Lucas 1700,-) :papa (no musel jsem ho vyzkoušet)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Si vzpomínám, co se stalo kámošovi. Brzdovej válec mněl novej, protože se mu ucpávaly odpouštěcí a přepouštěcí dírky do nádržky. Dal novej, po odvzdušnění brzdy fungovaly. Ale časem se začaly jako by utahovat. Myšleno že to začalo dřív a intenzivněji brzdit. Pak se nakonec kola samy blokovaly.

Závady byla v hodně přitaženým táhlu od brzdovýho pedálu k posilovači. Brzdový válec byl v pozici že mohl před sebe nasávat více a více kapaliny, proto se kola blokovaly a tlak se neupouštěl.

Povolit hřídel od posilovače a pak tlak a kapalina může utéct otvorem do nádržky. Pokud po povolení brzdy zústává v okruhu tlak (povolím odvzdušňovák a kapalina se tlačí ven) tak je píst v brzdovým válci moz přitažen. Přez gumičky se kapalina nedostane zpátky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo to je taky dobrý zkontrolovat vůle pedál posilovač a posilovač válec. No pokud do toho nehrabal tak stačí pedál -posilovač.

Já to tenkrát měl v pohodě jediná chyba co tam mohla být tak, že o-kroužek mezi komorama byl už nic moc tak, že by se to nák tím blokovalo ale asi nemá smysl nad tím moc bádat novej je novej a tu nádržku při výměně samozřejmě vyčistit a? se hned nezaserou ty dírky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rudolf : :)

Máš pravdu. Brzdy, řízení a zrcátka musí být OK. Zrcátka kvůli kočkám.

Mně tam u tebe fascinuje to TD, sakryš.

Bych to rád skouknul, jak je to tam napasovaný. Jednu dobu jsem o tomdle hodně snil. Zatím mně to ještě nepustilo, ale je to hodně o rozporuplných potřebách a okolnostech ... jak správně podotknul Oddie (prostě o penězích a druhém motoře)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím vás kolegové a kolegyně. Řešil jsem podobný porblém s brzdama na segřině 205. Prostě se jí nevracel váleček na zadním kole, když se to odpustilo přes odvzdušňovací šroub, tak to bylo v pohodě. A jak už tady někdo povídal, byla to hadice. Totálně nabobtnaná a v háji. Tam se tím tlakem kapalina nějak propasovala, zpátky už na to hadičky nestačily. Po výměně je všechno OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ladis:

Tak se někdy můžeš mrknout. No já zase nemám jasno v těch všelijakejch písmenkách XLD, GRD atd. Já tam mám prostě 205 Turbo a je vymalováno.

Jo brzdy je potřeba mít ok. Kdysi na jiném autě se mi asi 600 km od Brna v německu propad brzdovej pedál, dvě v noci no nic moc příjemnýho, ale na dálnici nejsou brzdy k ničemu tak co, no naštěstí se nák zmatořila druhá komora a jakš takš to brzdilo, ale žádnej příjemnej pocit.:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...