Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

prevodovy olej


dix

Recommended Posts

Taky budu menit. Sice ona mila pani v prodejne mi nasla na moje auto presny typ, ale vzhledem k tomu, ze v prave zakoupenem manualu je psano 75W nebo 80W, tak si myslim, ze jakykoliv kvalitni prevodovy olej s timto oznacenim. Chci s vetsi viskozitou, at mi to jde lepe radit v zime, tedka je to nekdy hruza. Jinak tam muzes nalit i obyc PPcko 80 nebo 90, ale pocitej s tim, ze to neni dozivotni napln :) bude to pak zahodno po nejakych ujetych km zase vymenit. Kdezto ty kvalitni(budu kupovat Valvoline..litr za 300 :((( ) uz sou nafurt, dokud ten olej nezesrackoviti jako je tam ted po hooodne najetych km, proto je to syntetika, nebo polosyntetika(nevim), kdezto to PPcko je mineral, ale zase stoji 80 korun za litr a ve velkem tak 40 - 30 (pocitano v sudech, co ma otec do traktoru na farme)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, myslim, že já nebudu limitovanej dlouhověkostí převodového oleje, ale spíš jeho vlastnostmi v zimě...

Jestli chceš něco s větší viskozitou, dej si tam med, ten je viskozní dost (akorát v chladu trochu tuhne a za vysokých teplot se mění v karamel... mňam)

Ale jinak taky bych se v zimě nejradši co nejméně nadřel ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rimmer : Kvalitní předepsaný olej do převodovky se rozhodně vyplatí. Já jezdil na PP 90 (nouzově) a bylo to o ničem. Po nalití Valvoline 75W-80 je to značně znát, že se to zlepšilo. Skoro tu převodovku nepoznávám :) Koupil jsem ho v Brně, v Ekolube za 210 litr. U vás v Ostravě taky musí být za nějakou rozumnou cenu. Rozhodně to stojí za to a nejsou to vyhozený peníze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, rozhodně tam klidně nalejte to obyčejné PP-čko... a pak si přijeďte pro jinou převodovku.

Takové auta už jsem tu měl dvě - a ani jedné převodovce už nepomohla ani výměna oleje za ten, co tam patří, obě převodovky skončily ve sběru...

Převodovka je na ten olej prostě dost háklivá. Nevím, co furt s tím olejem do ní vymýšlíte, když tam vydrží klidně 100tis km, a je ho tam dva litry - to vám ty \"ušetřené\" dvě stovky za to stojí???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte priatelia....

tak som po milion telefonatoch a patrani ...

vysledok...ako sa radi IBA oleje so specifikaciou GL4 t.j. total BV 75W80, esso a shell robia podobne. Totiz GL4 je pre \" manualne prevodovky s malym presadenim osi\" a GL5 pre \"velkym presadenim osi\". Neviem co to presne znamena ale aku taku technicku predstavivost mam. V historii je o prevodovych olejoch aj topik kde niekto radi/ sorry nepamatam si nick/ bol to niekto zo 605 sri 2,0 ze tam dal Castrol TAF-X. Ja som ho kupil tiez od \"odbornikov\" priamo v Peugeote v Bratislave za strasne bubaky a je na prd. Je toziz GL5, radi sa mi po nom totalne na ho.. ...este v lete to slo ako tak ale teraz hruza. Nakupujme u odbornikov.

Inac kazdemu vdaka za prispevok ahojte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...