woody Odesláno 10. duben 2008 Odesláno 10. duben 2008 ahoj podarilo se mi asi znicit motorek centrálního zamykaní u ridičových dveří, nevíte za kolik by se dal sehnat nový? Citovat
Kdo Odesláno 11. duben 2008 Odesláno 11. duben 2008 Pokus se nejdřív popsat, co to dělá a nedělá a proč si myslíš, že motorek odešel. Možná, pokud ti nejde, je chyba i ve vodičích, ale chce to víc a podrobnějších informací. Citovat
woody Odesláno 11. duben 2008 Autor Odesláno 11. duben 2008 vybila se mi baterka a nenapadlo mě to, při zamykání jsem použil větší sílu a něco v zámku krasklo a teď mi nejde auto zamknout a klíčem teď v zámku nepootočím. Citovat
aaischa Odesláno 11. duben 2008 Odesláno 11. duben 2008 Původně zaslal: woody vybila se mi baterka a nenapadlo mě to, při zamykání jsem použil větší sílu a něco v zámku krasklo a teď mi nejde auto zamknout a klíčem teď v zámku nepootočím. rozebrat podívat... z tohohle pořád neni moc jasno, může bejt táhlo a podobný věci Citovat
Kdo Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 Musíš přesně popsat, co se se zámkem děje. nahoře píšeš, že jsi zničil motorek centrálu a dole, že po vybití baterie jsi použil velkou sílu a po lupnutí neotočíš klíčkem. To jsou dvě rozdílné věci. Pár doplňujících dotazů: - máš klíček s DO a používáš ho, resp. funguje DO? - pokud zamkneš/odemkneš klíčem spolujezdcovy dveře, zamknou/odemknou se centrálem i řidičovo dveře? - auto jde, nebo nejde vůbec zamknout? Jde o to, že se bavíme o dvou věcech. Pokud neotočíš klíčem ve vložce zámku, nemusí být pryč motorek centrálu. Tato vložka je nezávislá na vlastním mechanizmu zámku dveří, v kterém je motorek integrovaný. Vložka zámku má na sobě na opačném konci, než se strká klíček takovou kulisu ve tvaru \"U\", která se opírá o plastovou páčku trčící z mechanizmu a tahá ji nahoru/dolu, která převádí pohyb zamykání a odemykání do mechanizmu zámku a teprve ten blokuje otevření dveří. Takže je třeba to popsat. Např: když udělám tohle stane se tohle, když tohle, tak něco jiného, abychom ti mohli poradit, na co se zaměřit. V každém případě pak budeš muset sundat tapecírunk dveří a podívat se dovnitř. To postupně dořešíme, ale musíme vědět, co se děje. Citovat
woody Odesláno 12. duben 2008 Autor Odesláno 12. duben 2008 Máte pravdu špatně jsme to popsal. Auto mi nejde vůbec zamknout ani pomoci zámku, který je u spolujezce. U řidičových dveří strčím klíč do zámku ale nejde s ním pootočit. Jinak zamknout auto pomoci spolujezcových dveří nešlo ani předtím. Omlouvám se, že svůj problém tak špatně popisuji, ale nejsem mechanik a v autech se moc nevyznam. Citovat
pastorek Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 Toto vyzerá skôr na mechanickú závadu zámku alebo zadretý motorček. Presnejšie sa to dá určiť až po odpojení tiahla cmotorčeka. Ak potom pôjde zamykať kľúčom, tak je to motorček. Ak nepôjde pohnúť kľúčom tak rozobrat zámok. Môže byť chyba priamo vo vložke zámku alebo v dvernom mechanizme. Každopádne je treba to najskôr rozobrať. To zamykanie od spolujazdca je zase niečo iné. Citovat
Kdo Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 Neomlouvej se, každé začátky jsou těžké Takže si to ještě upřesníme , píšeš, že auto nešlo zamknout přes spolujezdcovy dveře ani před tím. Proč? Dá se otočit klíčkem? Nebo se zamknou jen ty a ne zbytek vozu? Nefunguje centrál? Funguje vůbec? A co to DO, funguje?? Nebo auto použitím centrálu (jedno, jestli klíčem ve dveřích, nebo přes DO jakoby zamkne a hned zase odemkne? Zkusil jsi zamknout zatlačením té patky pod hranou skla (jejím táhlem lze simulovat zamknutí klíčem, ev. centrálem), pak se mechanizmus zamkne?? Tenhle zamykací pohyb jde volně i s nefukční vložkou zámku, ta \"U\" kulisa na vložce má dostatečnou vůli. 2pastorek: neotočí-li klíčkem, je to problém vložky, nebo napojení té \"U\" kulisy na páčku mechanizmu, motorek IMO nebude zadřený (navíc by zlobil jen ten), navíc nejde nijak odpojit, protože nemá žádné táhlo, je integrovaný přímo v těle mechanizmu zámku. Dotaz na spolujezdcovy dveře je na místě, protože může ukázat na (ne)funkci centrálu. Rozebrat tapec se jistě bude muset, ale nejdřív se pokusíme zjistit, v kterém díle je závada, ev. několik na sobě nezávislých, které v součtu tvoří celek problému. BTW: odkud jsi? [upravil dne 12.4.08 Kdo] Citovat
woody Odesláno 23. duben 2008 Autor Odesláno 23. duben 2008 Zkoušel jsme to tak strčím klíč do zámku a když zkoušim zamknout tak se mi klíč v zámku protáčí.Omlouvam se že jsme před tím problém špatně popsal, ale neměl jsme možnost to znovu vyzkoušet. Už předtím to šlo ztuha ale to bylo nejspíše tím, že to je zatuhlé, protože s autem se téměř nejezdí, vlastně teď stoji několik měsíců v garáži. Jinak bydlím kousek od jihlavy.Vojta Citovat
woody Odesláno 23. duben 2008 Autor Odesláno 23. duben 2008 vypadá to, že jsou u zámku zlomené ty packy pro táhla, asi takto jako na obrazku z tohoto inzeratu http://sn.aukro.cz/item350586022_peugeot_605_spinaci_skrinka.html dá se to nějak opravit nebo kolik by stála výměna? Vojta Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.