Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

V čem se liší tyto motory, nebo spíše je to jeden a ten samy motor: peugeot 406 1.8 16V (85kw- 6FZ-EW7J4) a slabší 1.8 85kw v peugeotu407? Děkuji.

[upravil dne 9/4/08 BoneDaddy]

Odesláno

no ve 407 jsou podle serviceboxu dve ruzne 1,8cky, obe dve jsou novejsi konstrukce EW, jedna je EW7J4 (to je ten samy motor, ktery je v novejsich 406tkach ) 1.8 16V 85Kw a druhej je EW7A coz bude asi jenom 8V, ten se do 406tek nedaval (neni v serviceboxu napsanej )

hmm tak jsem jeste koukal na pocet ventilu a oba dva motory maji 8sacich a 8 vyfukovych ventilu, tak nevim v cem se lisi

[upravil dne 9/4/08 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Ve 407 jsou dvě 1.8-slabší a silnější

Tak děkuju ozzy. Někdo to pochopil. Psal jsem to ve spěchu, nebyl čas to ještě správně skládat. :D
Odesláno
Původně zaslal: Ferry

no ve 407 jsou podle serviceboxu dve ruzne 1,8cky, obe dve jsou novejsi konstrukce EW, jedna je EW7J4 (to je ten samy motor, ktery je v novejsich 406tkach ) 1.8 16V 85Kw a druhej je EW7A coz bude asi jenom 8V, ten se do 406tek nedaval (neni v serviceboxu napsanej )

A ta s tim EW7J4 je teda na sto procent stejná jako ve 4O6? Asi jo když to má stejný označení. :D Jedná se mi o svíčky. Nemůžu najít žádný na tenhle motor ve 4O6 ale na 4O7 s těma 85kw už můžu tak mě zajímalo jestli jsou stejné. Dík Ferry. A kde to v tom svcboxu hledáš? A kolik má ten 8ventilovej v 4O7 kw? Dík

Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

V čem se liší tyto motory, nebo spíše je to jeden a ten samy motor: peugeot 406 1.8 16V (85kw- 6FZ-EW7J4) a slabší 1.8 85kw v peugeotu407? Děkuji.

A neporušuj pravidla clubu!! Příště tento dotaz vymažu.

Odesláno

tak EW7A se delal od roku 2005 a ma zvyseny vykon a kroutak pri stejnem vrtani, takze to trosku vyladili asi softwarem a mozna trochu mechanicky

Oba motory jsou 16ti ventilove

Modell 1.8 1.8

Motortyp EW7J4 (6FZ) EW7A (6FY)

Hubraum (cm³) 1749 1749

Zylinder/Bauform 4/Reihe

Max. Leistung (kW/PS) 85/116 92/125

Max. Drehmoment (Nm) 160 170

Bauzeit 2004-2005 2005-2007

[upravil dne 9/4/08 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: Jirkap

:myslim:myslim:myslim:myslim Omluva. Sice nevím za co ale radši se příště zeptám jinak- přímo Ferryho. :super

Odesláno
Původně zaslal: Jirkap

V čem porušil pravidla,prosím?

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Název vlákna

Jako v tom že to nikomu nic neřekne? To sice přímo ne, ale když jsem to napsal tak se tam podívalo 30 lidí. Tak jsou všichni zvědavci zvědaví. :D Jinak jsem měl v záloze název motor a 4O7 a to se do sekce 4O6 nehodilo. :D:aut Jo a můžu to klidně editnout pokud chcete.

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

svicky pro EW7J4 - 85Kw 1.8 16V maji objednaci cislo 5960 53

Jo jo, děkuju, to jsem taky našel, ale já se chtěl podívat jestli se třeba podle 4O7 (pokud by to byl stejný motor a jako že tedy asi je) nedostanu k nějakým lepším např. Bosch Super nebo Denso. Ale jen podívat, nespěchá to. :super

Odesláno

Bosch uz dneska dela jen nekolik univerzalnich typu svicek, takze ty bych asi zrovna jako lepsi nevidel, ktery muzu doporucit jsou NGK V-23, mam je na svoji 406 1.8 16V a oproti Eyquem, ktery jsem tam mel na 1500km predtim je to hodne velky rozdil ( s tema Eyquem mi dokonce svitila kontrolka diagnostiky - hlasilo to bohatost smesi mimo toleranci a auto bylo takove pridusene ) pritom ty Eyquem jsem kupoval presne podle katalogoveho cisla ze serviceboxu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...