Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

čím Lepit plasty


mmmb

Recommended Posts

pvc neporadim ale pokud jde o kvalitni PPR,PE nebo PB jde to svarit dobře ale musis to zahrat cca na 200stupnu pro 99.9%svar jinak se muže stat že ti to po nejake době upadne (skus to protavit dokupy pajkou na cin)ale pokud se jedna o pvc tak to radši neskoušej to jedine slepit lepidlem nejlepe na novodurove trubky nebo něčim ma neměkčene pvc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tom plaste by mala byť značka materiálu. Na lepenie malých lomov sa mi osvedčilo modelárske lepidlo. Veľké praskliny sa dajú i vystužiť ak plochu potrieš acetónom (mal by naleptať povrch ) a prekryješ lom nejakým podobným plastom. Po vyprchaní to stvrdne. Vraj takto funguje i toulén.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: mmmb

tak pájkou jsem to zkoušel, plast se roztavil, ale nespojil. po szchladnutí se to krásně rozlouplo a otřepy šly oddělat nechtem, takže neuspěch. :(

fakt to zkus vzit patefixem, lepil sem uz na palubce taky par veci co uz bylo urvanejch a odolava dobre, a nejen to, pripadne doporucuju alkapren ( česka levnejsi verze chemoprenu)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já jednou vyřěšila spojení plastové,ulomené věcičky takto-rozlomila jsem jehlu na dvě půlky,v kleštičkách nažhavila nad plamenem svíčky,vtlačila horkem do jednoho dílu plastu tak,aby polovina jehly vyčnívala a honem natlačila druhý díl.A drží:bacha (může být i hřebík) Záleží ale jak to je malinké,to co to máš..čemu to má odolávat.. a jak moc jsi šikovný..:roker

[upravil dne 23.3.2008 peugeotkovic]

post-0-14109599612132_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro lepení plastů kyanoakrylátovým (sekundovým) lepidlem se musí použít \"aktivátor\" .Je to k dostání nejlépe v modelářských obchodech. Záleží, ale co si od toho slibuješ. Pokud to má držet a nebude se s tím hýbat, tak ano. Sekundové lepidla jsou povětšinou křehké, takže při pohybu se díl rozpojí. Takže raději svařit plastem. Dělají to i v některých opravnách nebo zkus Avízo či některý inzertní časopis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za rady, to nahřátí a spojení by bylo super, ale když to nešlo pajkou?? potom by to drželo jen na špendlících a ten plast je dost tenky. tak jedine zkusit nějaké lepidlo co jste doporučili. Kdyby jste z toho popisu na fotce někdo zjistili co je to za plast, tak bych vám byl vdečný.

Díky

post-0-14109599618482_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jsem zkoušel tím teplem, ale nad svíčkou :mad:. pekně sem se popalil, ale plast se roztekl a tak sem to zmáčkl k sobě. Tochu se zobáček zdeformoval, tak doufám že se mi tam vleze. Dělal sem to dobře, bude to držet? otřepy jsem sundal nehtem, tak si nejsem jistý jestli se to speklo? a nebo přetavilo a ztvrdlo??

Nebo prosím o přesnější technologický postup, jetli to má tect, nebo jakou sílou to pritlačit....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...