Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

klepot ( ako ventily ).


mildo

Recommended Posts

Nazdar, po výmene oleja 5-40W Valvoline ( diesel blablabla) mi z motora vyhádza zvuk ako by občas klepali ventily. Neviete kde môže byť problém. Nemá tam byť 10W -40 ?. Motor 2,0 Hdi 79 Kw. Ďakujem. Ešte podotknem že pred výmenou tam ten zvuk nebol.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to netuším, auto je dovezené a v rámci opatrení PO DOVOZE ( filtre, olej, rozvody apod.) som menil olej. Aj mechanik vravel že to môže byť olejom. ešte jeden poznatok: po výmene oleja som načerpal ten SHELL S ADITIVAMI a zároveň som do nádrže nalial prípravok tuším je to STP čo čistí vstrekovaciu sústavu. V servise ( CITROEN ) sme o tomto hodili reč a páni mechanici odmietajú akýkoľvek spôsob upravy nafty a povedal mi jeden že mám brať len obyčajnú naftu. Takže tam skúsim dať ten TOTAL. Mám ho aj v Belingu a motor šlape ako hodinky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Tož to oživím. Mám podobný problém. Po výměně oleje 5W-40, na výrobce si teď nevzpomenu, mechanik to dává do všech aut, se ozývá zvuk, jako když klepou ventily. Dělá to jen, než se auto ohřeje na plnou teplotu a jen když je taková konstantní rychlost, kdy motor netáhne a ani nebrzdí. Na volnoběh to nedělá ani studené. Chci začít tím, že tam dám olej Total, takový jaký tam patří. Taky mám větší spotřebu oleje, ale s tím jsem u tohoto motoru počítal. Myslím, že necelý litr na 10000km není u dvoulitru moc. Poradíte, jaký olej tam dát, třeba aby se zmenšila i jeho spotřeba? 5W-40? 10W-40?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 10 měsíců později...

Zdravím mám takový problém tet na motoru od 2200 ot je slyšet jako kdyby klepaly ventily chci se zeptat jestli by to byly ventily nebo něco jinýho. Olej jsem měnil pře 1500km a dávám tam Total co tam byl vždy a předtím to nedělalo až tet posledních 300km jsem to zpozoroval. díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte , našiel som svoju starú tému, celkom to poteší jáj kde je rok 2008.:D:D:D V skutočnosti nepomohlo ani vymeniť olej ani kompletný repas vstrekov a tak som ho predal . A mám strašne silný pocit že to boli hydroštely a tam pomôže len výmena. :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...