Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Řazení


longstarr

Recommended Posts

Mám problém Peugeot 406 karb. + plyn.Jel jsem na dvojku kolem 70km/h a ozval se z motoru zvuk,jako při řazení bez spojky,tak jsem hned vymáčkl spojku.Někdy se mi stane,že řadím čtverku,mám zmáčklou spojku a škrkne to přes zuby.Jako kdyby spojka někdy nespínala.Nemáte s tím někdo zkušenosti??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je pěkná blbost.

Olej v převodovce se kontroluje.

Dle návodu min. každých 40 000 km.

Vytoč si kola vlevo do plnýho rejdu, strč si hlavu do podbědu a na víku - plechovým - 5-týho stupně povol čtyřhranem (8 - 10 mm - jak kde ) kontrolní otvor. Olej by měl sahat po jeho dolní hranu. Doporučený olej pro Tvoji zajisté mechanickou převodovku je :

Total Transmission BV 75W80

http://www.seznamzbozi.cz/maziva-oleje-c3678/total-transmission-bv-75w80-1-lt-p19448862.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, menil som teraz spojku na 406 a popri tom aj olej v prevodovke a je to fakt rozdiel. Je to na tej saltpake poznat. Ono kedysi to tak bolo, ze olej v prevodovkach sa nemenil, ale u novych aut rozhodne treba(ja menim aj u starych), olej predsalen starne aj casom, a z ten prevodovky sa tiez postupne nieco nahobluje a je to najlepsie menit. A vymenil som aj brzdovu komplet aj z hadiciek a brzdovy pedal ide o 20% lahsie vyskozita brzdovky sa tiez meni casom. A teraz mi ide spojka, prevodovka a brzda ako vino a zas za mi zda ze volant ide tazko oproti tym pedalom, ale tam je tiez nova hydraulicka napln, asi dam vacsiu kladku na servo :D:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: kobra

právě proto je potřeba navštívit PEUGEOT , nebo CITROEN a koupit Total Transmission BV 75W80. Měnil jsem jo o vánočních svátcích a tekl jako vodička. Ten původní jsem ze skříně vypouštěl a nahříval ji horkovzdušnou pistolí.

tak sem to nemyslel, taky sem ho měnil v zimě a normálně tekl, žádný máslo to nebylo. jenom sem tím myslel že když je -15 tak to poznám že je ten olej hustější než když je 20 stupňů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja sem taky (u my 405-ky) nedavno nechal vymenit olej v prevodovce (dal sem tam Total Transm.), nechal sem promazat i tahla - no je to mnohem lepsi, ale stejne celkove to razeni neni uplne to pravy orechovy ... je porad rozdil pokud radit s meziplynem nebo bez, takze je otazkou, jestli by pomohli naky dlasi vymeny (jako treba spojka, ktera je tuha jak beton ;) nebo jestli jsou uz proste spatny synchorny v prevodovce ... proste uz to nejsou novy auta, s tim se asi musime smirit ;) ale ja bych 200 tisic za fabii s 1.4-kou stejne nedal ... ;)

hribe ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...