Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bezdůvodná aktivace ABS při dobrzdění


Leo

Recommended Posts

Občas se mi stane, že při brzdění na suché silnici (zatím pokaždé v malé rychlosti), které vede k zastavení vozidla začne rachotit ABS jako kdybych byl na ledě. Zkusím vyčistit čidla, jak se tu všude píše, ale podle mne to tím nebude (řešení podobného problému jsem zatím nenašel).

Někde jsem četl, že v malé rychlosti by ABS nemělo vůbec fungovat a tak mám podezření, jestli právě v tom není chyba a občas nefunguje i při malé rychlosti přičemž pomalu otáčející se kola považuje za kola ve smyku. Je to možné a kde bere ABS informaci o tom, jak rychle auto jede? Nebo napadá někoho něco jiného :myslim?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: KoNG

a když jedeš po štěrku a zadupneš to fest tak funguje od začátku brždění až do konce nebo u zhruba 30km/h povolí takový škubání do pedálu ?

To vyzkouším, ale co si pamatuji ze sněhu tak to kopalo pořád stejně (pod 30km/h) určitě, ale nevím zda až do zastacení.

Vám při rychlosti 10km/h ABS funguje?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ŘJ sbírá údaje o počtu impulzů Hallových snímačů od zoubků na jednotl. kolech a pracuje jen s jejich údaji a porovnává jen ROZDÍL v počtu impulzů od jednotl. kol. Při velkém rozdílu mezi (libovolnými) koly sepne elmag. pumpu - kopání do pedálu. Při celkovém snižování impulzů pod určitou mez (zastavování vozu) se vypne, resp. přestane reagovat. Někdy dokonce může zareagovat i na to, když při nějaké relativně vyšší rychlosti zatáhnete ručku (řádně seřízenou), která zablokuje zadní kola - ŘJ to vyhodnotí jako nesoulad při brzdění a zacvaká pumpa bez toho, že byste na pedál vůbec šlápli.

Edit: zapomněl jsem uvést, že ŘJ pracuje i s poklesem otáček, takže pokud prudce zabrzdíte, tak, že se zablokují všechny kola, tak ŘJ taky zareaguje na náhlý pokles impulzů.

Někde jsem četl, že se ABS vypíná při rychlosti pod 12km/h. Ale to může být +/- různé.

[upravil dne 29.2.08 Kdo]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...