Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pro znalce WiFi sítí


Ticcino

Recommended Posts

Ahojda,

před cca rokem jsem pořídil pro domácí síť WiFi AP/router SMC. Ze začátku byly problémy s vypadáváním signálu (když bylo zapnuto šifrování), ale přeflashováním firmwaru se to jakš takš spravilo. Byl jsem schopen připojit i pár noťasů.

Dnes jsem dotáhl tiskárnu (MFP) a WiFi printserver a nastal boj. Ani za boha jsem nedokázal spojit printserver s routerem spolu se šifrováním WPA. Bez šifrování v pohodě... Dostal jsem se až tak daleko, že jsem klesnul k WEP. To se už printserver chytl, s tiskárnou to komunikovalo a šlo tisknout i scanovat. Přenastavil jsem noťasy a ty se chytly taktéž. Jenže jen na cca 2minuty a 40 sekund. Pak konec. Vypadne a už se nechytne. Komunikace s printserver stále v pohodě, ale noťasy nic. Nakonec jsem vrátil původní šifrování, aby noťasy fungovaly a přemýšlím jak situaci řešit. Mám dvě možnosti. Buďto vyhodit router z okna a koupit lepší. Nebo koupit jen WiFi WiFi kartu do stolního počítače a spojit ji s printserverem Ad-Hoc. čili tisk a scanování bude probíhat jen ze stolního kompu (což mi nevadí). Kdyby měl někdo jinej nápad, sem s ním.

Tohle všechno píšu hlavně kvůli tomu, že jsem vytočenej a potřebuju to někde vyventilovat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, měl jsem podobný problém. Na pobočce v Praze a doma mám WiFi Router Linksys WRT54GS A naprostá spokojenost. Na pobočku v Plzni jsem musel koupit ale jiný model, kvůli typu internetového připojen. Zůstal jsem věrný značce Linksys. Mám s ní dobré zkušenosti i v souvislosti s IP telefonií Cisco. Kopil jsme tedy model WRT54GC A začaly problémy. Připojení padalo, počítače a okolní zařízení se odpojovala, prostě hrůza. Pomohl až nový firmware. Od Té doby v pohodě. Dokonce i externí zařízení. Musel na to ale přijít specialista. Já si s tím rady nevěděl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, upgrade fw v printserveru by neprošel ? :( jinak at daš WEP nebo WPA, je to pro šikulku oboje otázkou jen několika hodin kdy to rozšifruje, je to roky známá záležitost takže záleží na tobě co si vybereš... pripadnej soused necha bezet notes nebo pc dva dny v kuse a ma dost dat pro rozluštění klíče takže tak.. spíš vyřešit jak to napojit, nevim jak to máš rozmístěný, nejde printserver dát natvrdo kabelem do routeru, nebo je to moc daleko ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...