Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

přestavbová sada a alu kola


Tomasas

Recommended Posts

Ahoj mám takovej dotaz. Už delší dobu sháním nějakou HID přestavbovou sadu H7 6000K na mojí 307čku za pěkný peníze. Nechce se mi za to dávat takový peníze. Koukáým že jsou za 3000,- a více. Dále mám ten samí dotaz u kol. Scháním nějaký hezký kola za dobrý peníze na uvedený auto( 4x108 ET 27) Nemůžu se totiž v mnoha případech rozhodnout. takže jestli máte někdo 307čku a na ní hezký kola tak se podělte o zážitky. Jo a jakej máte názor na kombinaci žlutý metalízy a černejch doplňků? Myslím tím světlomety a zadní světla ve stylu black. Přemýšlím i o černejch kolech. Díky moc za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím chtělo by to fotku tvého auta pro lepší představu,např.kvůli lištám ve dveřích a nárazniku(jestli jsou v barvě auta nebo jsou černé atd.)pokuď by byly v barvě tak ty čené světla by tomu asi neseděly,toť můj názor;)

Dej sem fotku piškota:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podívej se na AUKRO tam maj za celkem slušný peníz ty xenony.Taky jsem je tam koupil a jsou O.K.Ale chce to projektorový světla protože ty origo paraboly si střílej kam chtěj.Ale pozor nejdřív si kup ty světla a pek až výbojky,poněvač čočky mají jinoný druh žárovky (origo H7 a čočky H1).Tak pozor :papa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Tomasas

já mám origo paraboly. kámoš je tam má a svítí mu to tak jak má. Ale jinak díky za upozornění. Byla by škoda koupit si H7 pak přijít na to že tam patří H1

E-é. Pokud ti můžu něco velmi NEdoporučit, tak cpát přestavbové sady do běžných parabol! Já mám na 206ce čočky (které i s žárovkama svítily o třídu líp, než ty původní), pak jsem koupil xenony (za 3000 s daní, imho super cena; zase nemůžete mít všechno zadarmo :)) a po instalaci jsem zjistil, že mi na tom cosi nevyhovuje a projektorová světla jsem rozebral a opravil. Nicméně pro nedostatek času a potřebu jezdit jsem měl provizorně strčený výbojky do původních reflektorů a byl to teda děs a bída. Svítilo to na stejnou plochu jako se žárovkama (= výrazně menší, než projektory) a do toho ještě nesrovnatelně větší světelný výstup výbojek. Takže jsi měl na silnici osvícenej úplně stejnej flek, jako se žárovkama, nicméně ti zářil mnohem intenzivněji, takže jsi beztak kolem něj nic neviděl. No a samozřejmě, svítilo to i pánu bohu do oken (což dělaj VŠECHNY reflektory, do kterých strčíš normální čirou výbojku - tam patří speciální výbojky pro reflektory, ale ty se v přestavbovkách nedělají!), takže jsem to musel mít ještě šíleně sklopený, abych neoslňoval. No styděl jsem se s tím jezdit, ale nebylo zbytí.

Včera jsem během celodenní práce na autě nainstaloval zpátky opravená projektorová světla, překopal elektriku kolem xenonů do koukatelný podoby, při té příležitosti přemístil jeden z ballastů na vhodnější místo a světla seřídil. Dneska jsem s tím byl v Praze a zpátky jsem jel už po setmění. No... neskutečnej rozdíl! Tam, kam to má svítit, to svítí velmi slušně, tam kam nemá, tam to odřežou clonky v projektorech, takže to neoslňuje ani v protisměru, ani auta přede mnou. Osvícená je mnohem větší plocha, na kterou je světelný výkon rovnoměrně rozprostřen, s největší koncentrací kus pod hranou světla před autem. Tohohle s klasickými reflektory nikdy nedosáhneš, takže ti radím: Pokud chceš xenony, kup i projektorovou optiku! Pokud projektory nechceš, nebo ti to takhle najednou přijde drahý, vyprdni se na xenony. Nemá cenu to cpát do parabol. Bude to svítit na prd a ať to seřídíš jak chceš, vždycky budeš za prase, co oslňuje. Ber to jako dobře míněnou radu, vycházející z čerstvých praktických zkušeností. :)

Demo: viz. výše: kromě toho, že ty světla coby výrobek jsou šílenej šmejd (chvíli mi trvalo, než jsem to přiměl svítit tak, jak chci já a ne nějakej čičmunda z fabriky na Thaiwanu), nicméně i se žárovkama svítí nesrovnatelně líp, než originály. Jak čočky, tak i dálkový (ty obzvláště překvapily!). Takže nevidím nejmenší důvod se jich bát.

A další dobrá rada: když sháníte projektorovou optiku, sežeňte něco, co má aspoň H7. Ty H1 jsou šílený mrňavý pažárovky, oproti kterým i obyčejná H7 svítí úplně jinak. Nehledě na to, že když chcete do H1-kových světel dát výbojky, tak většinou narazíte na to, že se tam nevlezou a musíte pilovat díru. Prostě H1 je fuj (aspoň podle mně), jediná pořádná žárovka je H7. :)

[upravil dne 22/2/08 Fakir]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tomasas --- já ti zase hid sadu doporučim. pořád jsem o ní přemýšlel a nakonec mě překvapil bratr když mi je koupil k narozeninám. mám tedy hid H7 6000K. namontoval jsem je normálně do origo světel a rozdíl je obrovský!!! po dvou měsících ježdění mě ani jedno auto neprobliklo, že ho oslňuju a vidim mnohem dál a jasněji než se žárovkama. dle mne za ty prachy super věc a doporučuju :super je to ale na tobě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: ladis307

po dvou měsících ježdění mě ani jedno auto neprobliklo, že ho oslňuju a vidim mnohem dál a jasněji než se žárovkama. dle mne za ty prachy super věc a doporučuju :super je to ale na tobě

To ale neznamená, že neoslňuješ. Já na většinu lidí se světlomety nějakým způsobem v nepořádku (cca 40% aut) taky neblikám, páč by stejně nikdo nepochopil, co tím myslím.

Prostě čirá výbojka v klasických reflektorech nemá co dělat, speciálky pro reflektory se nevyrábí jen tak pro srandu. Co na tom je pořád k nepochopení?

Když už mám ilegální přestavbu na xenony, tak mi aspoň svědomí velí udělat to pořádně, aby byl dopad na okolí vlivem nesplňených technických požadavků minimalizován, či nejlépe úplně odstraněn a ne nacpat okamžitě přestavbovku podle stručného návodu na dvou listech A5 místo žárovek, bez nejmenšího ponětí, jestli tam ty výbojky vůbec patří. A typická česká povaha v praxi: "kašli na to, že říkaj, že to nejde. Já to tam mám a funguje to". Takže prosím tě, to, že to tak provozuješ, je tvoje věc a evidentně ti to nikdo nerozmluví, necpi ovšem svou neznalost i ostatním, kteří by se toho mohli nedej bože chytit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fakir ---- komu podle tebe něco cpu?? tím že jsem napsal info ohledně mé sady a zakončil jsem to větou: je to ale na tobě??? to se mi nezdá jako nucení někoho k přestavbě, tobě jo? tak to potom promiň. je z tebe cítít veliká averze k hid sadám...asi máš důvod, já ti neberu.

ps: neni náhodou u nás pár hid sad s homologací

ještě dodám (nikomu nic necpu!)že jsem byl na seřízení světel s hid sadou na STK a vůbec nic ohledně špatného rozptylu světla neříkali....možná tomu nerozumí.

měj se hezky :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...