Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

litá kola 15


Hanče

Recommended Posts

Dobrý den,máme Peugeot 307 2.0 Hdi,chceme kupovat litá kola.V techničáku je napsáno 6.0 J15 ET 4.27.Můžete nám,prosím,poradit jaká kola,značku,odkud,jestli přes internet atd.cena jen tak deset tisíc.Máme si dát na něco pozor,nebo je to v podstatě jedno?Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

preberalo sa to tu uz najmemej 100 krat podla mna ked vies rozmer podla technicaku tak neni o com rozmyslat dokonca podla mna moze byt aj sirka 6,5 namiesto 6 ale hlavne je treba si dat pozor na ET ja mam tiez 27 a tiez chcem na leto kupit alu disky ale tie co chcem kupit maju ET 25 takze to nebude dufam problem. Ja by som kupoval disky s odlisnym ET nax 2 hore alebo dole lebo nie kazde sa robia prave s ET 27 alebo potom pri vyssom ET pouzit podlozky a mensie rozhodne nie lebo by mohli moc vycnievat.

Cim vyssie cislo ET tam je koleso vsadenejsie dnu a naopak

PS: dufam ze som to napisal dobre :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Hanče

no právě 16 nám v servisu nedoporučují z důvodu,že je to pak tvrdší a dřív odcházejí tlumiče atd.sice je to hezčí,ale má to své proti..

moj nazor je ze medzi 15" a 16" neni viditelny rozdiel ale uz 17" je o inom a s tou radou so servisu suhlasim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Hanče: jak psal robozv. V techničáku máš určitě 15" jako standard a 16" jako alternativní. Jináč skoč třeba na www.elektrony.cz a v konfigurátoru vyber svoje auto a vyskočí ti asi 100 různých kol. Vyber ty, u kterých není poznámka !úpravy!. Doporučuji kupovat na internetu, neboť je to levnější a práva máš ještě větší nežli když koupíš v kamenném obchodě. Na druhou stranu v kamenném obchodě Ti odpadne případné trable s vracením zboží a lítáním na poštu (přece jen 4 elektrony jsou pořádnej balík). Navíc "kamenný obchod" je často pneuservis, takže Ti kola rovnou nasadí. No, já kupoval přes net, koupil jsem (jé, oni už je tam nemaj...) no prostě 6,5x15 et20 65,1 což když srovnáš s techničákem (6.0 J15 ET 4.27) tak je to šířka ráfku 6,5 vs 6,0. Průměr 15 palců je stejnej. ET20 vs ET27 není problém. 4 znamená 4 šrouby a 65,1 je průměr středící díry v ráfku.

Jediný "problém" který jsem registroval je, že se mi auto furt špiní, jakoby od kol lítalo víc bordelu. Logicky výpočtem, pokud mám ráf širší o půl palce, a et nižší o 7 mm, je vnější okraj pneu vůči originálu posunut o 13,35mm směrem ven. Jenže po nasazení zimáků 6,0J 15 ET27 se to špiní úplně stejně, takže koly to nebude. Ještě přemýšlím o zástěrkách :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...