Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problém se startem 406 HDI ve velkém mrazu (imobilizér, nepravidelný chod)


Leo

Recommended Posts

Přes noc jsem nechal schválně auto venku, abych vyzkoušel zda bude originál baterka schopna nastartovat i v mrazech. Baterka nakonec v -12C fungovala jako jediná spolehlivě. Při startu se vyskytli následující problémy:

1. Po otočení klíčkem se zobrazil symbol imobilizéru (viděl jsem ho poprvé) a auto nešlo nastartovat. Napadlo mne trochu zámek pod volantem nahřát horkovzdušnou pistolí a po opětovném otočení klíčkem už vše fungovalo. Četl jsem si tyto témata

Myslíte, že mám stejný problém a pomohlo by napružení kontaktů nebo bude problém někde jinde (něco přimrzlo – takový mráz na odzkoušení už asi letos nebude)?

2. Startování neproběhlo jak jsem zvyklí (normálně startuje i při -5C) kdy se motor třikrát otočí a chytne. Motor se třikrát otočil, jakoby chytnul, ale po vypnutí startéru se hned zastavil. Musel jsem točit startérem delší dobu i po prvním „škytnutí“ a pak už běžel. Znepokojilo mne však, že prvních pár sekund byl volnoběh nepravidelný a jakoby vynechávala jedna doba. Je to v mrazech normální nebo to ukazuje na vadný vstřik či žhavení? Potom už celý den vše fungovalo normálně.

Děkuji za názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Leo asi bych prvně proměřil ty žhavící svíčky, mě to dělalo taky. Jezdím do Jeseníků a tam to jde poznat co chvila i tuto zimu. Tedka v sobotu tam bylo -17°C a nastartoval jsem v pohodě, svíčky tam mám od prosince nové. Výměna pro to, že při -10°C to po nastartování jelo taky chvilku hádavě až po pár sekundách se to ustálilo. Při měření ze čtyř svíček byly dvě po smrti. Měnil jsem pouze ty dvě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji, žhavící svíčky to je lepší vyhlídka než vstřiky. Budu na to myslet, ale protože se letos s takovou nízkou teplotou nejspíš nesetkám, tak tu opravu asi odložím na příští zimu (v létě je potřebovat nebudu).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...