Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ráfek+Pneu


Ivouš

Recommended Posts

Zdarec borci jelikož mám po autoškole pár měsíců tak bych potřeboval bych s něčím opět poradit.106 je moje první auto.

1.Můžu na ráfky 4.5 B 13 3x98 ET 20 nasadit pneu 155/70 R13 75T ?

Protože v techničáku na tento rozměr má být pneu 145/70 R13 71T.

Nebyly by s tím pak nějaké problémy?

2.Budu si za chvíli kupovat letní pneu.A chtěl bych si ty pneu koupit z internetu jsou cenově výhodnější třeba od nejlevnější pneu .cz. A jsou ty internetový pneu kvalitní jako jestli s tím nejsou nějaké problémy ,abych to nemusel pak třeba reklamovat,nebo je to lepší nebo výhodnější koupit už v tom pneuservise kde mě to budou nasazovat na ráfek.

Nedávno jsem se díval na televizi a zrovna tam o tom mluvil nějakej majitel pneuservisu říkal že se jim to vůbec nelíbí že lidi si pořizují pneu z netu že oni přicházejí o kšeft a že takovejm lidem to budou účtovat za dráž.

Můžete mě dát nějakou radu nebo Vaši zkušenost,kde by to bylo lepší.díkec:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
Původně zaslal: Lenny1984

ad 1) Nemůžes. Narveš jí tam,ale nebude to sedět...:bacha

ad2) Gumy z netu jsou stejně kvalitní,:myslim ale když s nima pudeš do pneu servisu, tak na tebe budou blbě čumět a když ti to udělaj, tak si za to naůčtujou takovou pálku, že se to pravděpodobně nevyplatí....:cool:

tak ale taky je to pro ně kšeft ne.třeba u nás to mají snad za 500

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau, na ten ráfek narveš 155/70, ale na technický se jim to nebude líbit, pokud nemáš známý. Nemáš náhodou napsáno v TP, že alternativně mohou být použity právě 155/70......Třeba u mého 5tidvýřka (starší model 4*108 díra) jsou psaný taky 145/70, ale pak je tam dodatek že mohou být používány pneumatiky 155/65, 165/70 atd. Jinak ohledně stability a jízdních vlastností ti jen doporučuji širší pneumatiky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 týdnů později...

Chtěl bych se taky na něco zeptat.Teď mam na autě pneu 155/70/R13 a v létě bych chtěl koupit nový kola ale 6x14\",ET16 kde doporučujou pneu 185/55/R14.Tak by mě zajímalo co by se stalo kdych je obul na pneu 165/55/R14 jde mi o spotřebu aby byla nižší než na těch 185kách a taky jaký to má vliv na jízdní vlastnosti když se daj užší pneu.

[upravil dne 21.5.08 killer]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau, no 165 newim to už je fakt dost málo na 14\", ale taky to jde. Jinak vzhledem k tomu, že máš malé autí taky, ohledně stability to bude ok. Jen newim pokud dáš 165/55 jestli nebudeš až moc cítit nárazy, spotřeba bude nižší ale v destinách litru. 185 můžou bejt lepší na suchu, ale zajímal by mě taky názor lidí co je maj na 106 obutou do 185, jak to sedí za mokra při vysoké rychlosti. Zajímá mě jestli nevzniká \"aquaplejing\". Asi toliko

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

185/55/r14 je předepsanej rozměr na s16ku ;) Já je tam mám. Sedí dobře jak za mokra, tak i za sucha ;) Nicméně aquaplaning může vzniknout na gumě libovolné šíře a rozměru :-)

Co se stability týče, tak 165 oproti 185 je horší (u r14 celkem dost), co se týče spotřeby, tak rozdíl usuzuju dle sebe asi tak na pár korun/100km, resp. nepoznatelný ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na moje autí jsem dostal 13 3x98 na 185/60 gumach a můžu říct, co se týká přilnavosti tak sedí jak přibytý za sucha. Za mokra, když potkam nějakou hlubší louži nad těch 80 tak mi to trochu rozhodí a zaplavu si. Ale neměnil bych z estetických důvodů:D A co se týče otáčení volantem, tak to je posilovna bez toho posilovače. Když nasadím na zimu předepsané 145 zimáky, tak točím jedním prstem. Přes léto mam namakaný bicáky:D nejhorší je otáčení a parkování třeba na parkovišti. Jinak ve vyšších rychlostech jistější ovládání a mam pod autem vetší kontrolu a vím co dělá

Na spotřebě jsem to nezaznamenal. To auto už tak žere nula nula nic.....;)

[upravil dne 26.5.2008 Budla]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...