Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 205 - karburátor


dulkar

Recommended Posts

Zdravím, mám Peugeot 205 GR, r.v. 1989, dovoz 1996 z Něm. nebo Švýc., v ČR asi 4. majitel. Problém je, že odchází karburátor. Je tam elektronický (nebo jak se to jmenuje - nejsem automechanik) Solex H2, nemůžu ho nikde sehnat a opravit se to podle mechanika nedá. Zkoušel jsem a zkouším dál vrakoviště, ale zatím nic. Nemáte někdo zkušenosti s těmahle karbecama, třeba kde sehnat funkční, nebo za jaký jiný ho vyměnit? Budu moc rád za všechny rady a tipy. Předem díky

Radek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam jak píšeš strašně blbě se shání,je to problém.Pasuje i z citroen ax.Můžeš tam dát bosch ale musíš vyměnit kabely a řídící jednotku.Ale cena za jednotku i s jednobodem bude asi dost vysoká.Já to měl z bouračky.Napiš jaký máš motor a typ podle TP!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Motor podle techničáku je 150 G s katalyzátorem, 1360ccm, 44kW.

VIN je VF320CKA223******, třeba z toho něco vyčteš. O přestavbě na vstřikování jsem už taky uvažoval, ale na kolik to příjde nevím. Nešlo by tam dát jiný karbec, myslím že Webery byly u tohohle modelu dost časté. Jestli to nepůjde opravit za rozumné prachy, tak to auto prodám na díly, nebo ať se s tím se*e nějaký fanoušek. Já potřebuju jezdit.

Zatím dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S elektronicky řízenejma karbecama je obecně problém, páč jsou to takový polostříkačky:( Sám mám něco podobnýho na Dřevákovi (motor XU5CP, BAZ, 1580ccm, 54kW) a taky nefunguje, jak by měl. Začínám vážně uvažovat o přestavbě na klasiku:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, buď to, nebo přestavba na stříkačku. Ale do toho se mi moc nechce, takže se nejspíš pokusím nahradit stávající Solex nějakým Weberem. Ten Solex asi není H2, jak jsem psal prve (kdoví, co je to za popisek), ale 34 TBIA (PSA 421) - je to psané na štítku vzadu na tělese karburátoru. Tuším se tu už někde psalo, že by tam mohl pasovat Weber 36 TLP (či TLC). Otázka je, jestli i ten Weber bude k mání.

Díky za příspěvky

Radek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...