Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

A ještě jeden


Kubis

Recommended Posts

Ahoj.Jel jsem z Valmezu směr Rožnov.Padesátku dodržuju,i když mám kolikrát dojem,že mi proměřuje tachometr.No a za tabulí konec obce jsem přišlápl a rozjel to na devadesát.V momentě,kdy tam bylo devadesát,se vedle mě ozvalo trubení a vzápětí poblikávání zezadu.Pak přišla cedule omezující na padesát.Tu ten za mnou nemínil repektovat,přestože málem smetl protijedoucí auto,předjel mne a teď pozor! dupl na brzdy!Jelikož už jsem jej hlídal,tak mě nepřekvapil,a děti jsem měl pečlivě připoutané,tak se nám nic nestalo.Pak se mě snažil ještě tři kilometry brzdit pomalou jízdou,ale mě nevyprovokoval,já si totiž držím od každého před sebou minimálně na tři auta odstup.Když jsem si prohlédl tu jeho kombiplečku ,tak už mi bylo jasné,proč mě nemohl předjet - na to by musel mít něco jiného a také novějšího.Měl zadek auta polepený nápisy VRATA - BRÁNY a SPZ s pímenem T ,kdoví co takovéto auto zažilo.

To předjetí a vzápětí dupnutí na brzdy se ale dost rozšiřuje.Mému otci to udělali za dodržování padesátky v Hodslavicích přímo v obci.(že by to byl ten samý řidič?)A mému bratrovi na dálnici u Modřan za dodržování 130cítky.Takže pozor na ty,co Vás nemohou předjet,ať už mají slabé auto,nebo z jiného důvodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo jo bohužel jsou mezi náma řidiči(obecně),kteří si myslí,že Ti co jedou podle předpisů to dělají na truc ostatním. Dnes se mi stalo něco podobného.Jel jsem večer z Kolína po staré kolínské směr Praha a přesně jak píšeš,taky jsem narazil na takového šoumena. Jelikož jsme jeli večer,tak nepospíchám. Rád dovezu rodinu v celku domů. No a kousek před vesnicí Přistoupim se ten šoumen na mě nalepil. Mohl jsem mu uhnout ke krajnici(místa je tam dost)a pustit ho,ale za tmy to radši nedělám. Nemíním někoho srazit.Měl bohužel tu smůlu,že proti nám jelo dost aut. No a před tou vesnicí jsem přibrzdil na oněch 50. Hned za vesnicí,když mě předjel, jsem zjistil,že mu velmi dobře fungují brzdy. To mi udělal 2krát a zmizel. Jenom jsme se zasmáli a pokračovali k domovu:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,kolikrát si říkám,dodržet padesátku v obci snad není hanba.Včera mě v obci předjel jakýsi mladík v pravotočivé zatáčce,jel jsem čtyřicet,protože tam je škola,ale on měl na tacháči podstatně víc.A jeho rádio jsem slyšel i přes zavřené okno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, jak to tak poslouchám, nestačím se divit, ale věřím tomu. Nicméně včera jsem se vrátil z týdenní služebky v japonsku. To, jak tam lidi řídí, to jsem v životě neviděl. Takhle ohleduplné chování jsem naposledy zažil na hodinách společenského tance. Nikdo se nikam necpe, nikdo netroubí, nikdo nepředjíždí. Pouštějí se navzájem, všechno v klídku, žádné nervy, nadávky, problikávání, naschvály. Předpisy se dodržují (no dobře, v noci jsem viděl jednoho maníka jet na červenou). Rychlostní omezení krutá (mi nebyli schopni na to přesně odpovědět) ale město kolem 50, dálnice 100! Prakticky všem autům končí tachometr na 160km/h. Policajty jsem za celou dobu neviděl. Bouračku taky ne.

Borci s tuningem tam jsou, machrujou, ale nedělaj voloviny.

Obdobně ale chodci. Když je červená, tak nikdo do silnice neleze, byť by nejelo žádné auto.

A uctivost lidí tam je fakt obrovkská. Možná je to přetvářka, ale vypadá to dobře. Tolikrát, co oni řeknou denně "promiňte" a "děkuji", to řekne evropan za měsíc.

Jo a viděl jsem tam 1x Peugeot 407CC a 1x Peugeot 407SW (bohužel foto nemám)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bohužel,ale japonci jsou s mentalitou někde jinde. Kdyby to fungovalo u nás jako u nich,tak by asi statistiky nehod byly o něčem jiném,než jsou doposud. A že jsi neviděl za celou dobu policajty,no to člověk nemusí jezdit až do japonska:D. Jinak jak to píšeš, tak tomu docela věřím,že to tam takto funguje. Bohužel jiný kraj,jiný mrav.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...