Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dotaz pro řidiče profesionály


Rebik

Recommended Posts

Budu si pro rozvoz briket kupovat Iveco Daily 6,5t celková hmotnost, po dobudování nástavby užitečná cca 3200kg.

Budu rozvážet ty ekopaliva po středních čechách, kde je poněkud specifická situace, všude je mraky zákazů vjezdu vozidel s celkovou hmotností na 6t.

Takže řeším, zda mám ponechat auto jako 6,5t a nebýt při rozvozu 3 palet = 3t zboží přeložen a v zákazech spekulovat, že Dailynu nikdo stavět nebude - opticky malé auto.

Anebo mám před vydáním techničáku snížit celkovou hmotnost na 6t a jezdit mírně přeložen (o cca 300kg) a spekulovat, že Daily nikdo vážit nebude a i kdyby, vejdu se do nějaké tolerance - mohu třeba tvrdit, že sebou neočekávaně mám elektrický vozík.

Jenže za zákaz vjezdu je jeden bod a přeložení 3 body o pokutách nemluvě..

Co na to profi řidiči a majitelé autodopravy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja bych to resil snizenim nosnosti (tim padem celkovy hmotnosti) v TP, vazit "maly" auta sem videl akorat tak na care. Vic bych veril ze se v dokladech bude stourat nakej Mestskej Poliaktivista az budes nekde v zone 6t vykladat, nez ze by te nekdo stavel na prevazeni, a prelozenej dle papiru budes jen po ceste k prvnimu zakaznikovi, pak uz ne. Nevim kolik to u tebe dela procent v celkovejch km, ale myslim ze je to nejrozumnejsi reseni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můj pohled na VĚC:

Opravdu bych šel tou cestou snížení numera v TP, přeložení o 300 kg není přeložení, které by se nedalo ukecat - víš přece, jakým způsobem byl naloženej VW, když jsem ještě dělal knížky sám na sebe a NIKDY mě ani neměli snahu vážit (a to jsem jezdil přeložený VIDITELNĚ!!!, nikoli jako 6t IVECO s 300 kg na korbě navíc - vždyť to opravdu nemáš šanci poznat).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Rebik

A to existují absolutní zákazy v menších městech bez možnosti dopravní obsluhy? Většinou vezu ty tři tuny až k zákazníkovi - jedna dodávka.

Jo, bohuzel takovejch zakazu je spousta, mesto ci obec prijemci zbozi (at uz jde o topivo nebo zelezarstvi) jen doporuci, at si necha navazet zbozi casteji mensimi auty. Pak jsou moznosti vyjimek, ale to v pripade tveho podnikani je asi pase, protoze tam pojedes jednou ci dvakrat do roka, a ty vyjimky se vyrizuji dost slozite a hlavne je nikdo moc povolovat nechce (duvod proc vyjimku neudelej si vzdy najdou).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já sem to nikdy neřešil. Atleon má celkovou 7490kg, prázdnej asi 3800.

Jel sem do zákazů několikrát (ať mimo dopr. obsl. nebo úplnej) a nikdy problém nebyl. Zajímavý je kolik existuje firem, který mají sídlo v takovým místě, objednají si 4t dopravu a jinej příjezd není.

A shodou okolností sme teď dojeli kamionem ze Šaľe, kde sme bloudili mezi panelákama v úplných zákazech náklaďáků.

Edit: mimochodem existují navigace, na kterých nastavíš váhu a výšku a ona tě navede přesně podle předpisů, ale jak je vidět Šaľu moc dobře nezná.

[upravil dne 26/1/2008 Fusion]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Wenouš

Pokud jedeš do zákazu zasobovat tak se to nechá většinou rozumně domluvit.Každopádně bych asi radši byl trošku přefrklej(jako skoro každej den:aut ) ale váhu bych rozhodně nesnižoval,třeba na čáře brali do 10% přes ještě v poho

On je tu technický problém - pokud by se váha IVECA nesnížila, pak by maximálka prostě byla 6500 kg, tzn. že většina silniček poblíž Prahy + Praha velký problém zejména při kontaktu s MPky. Pokud by se "papírově" snížila maximálka na 6000 kg, pak by auto jezdilo přeložené o 300 - 500 kg (okem jednoznačně neviditelné a většinou i okecatelné přeložení), ale papírově by se do omezení 6 t mohlo jezdit (a že by MPci měli váhy, o tom jsem fakt nic neslyšel)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...