Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prosím poraďte 406 2.0 16V v otáčkách chcípne


OFF

Recommended Posts

Mám 406-ku coupe 2.0 16V 97kW r.v. 1987 - od pondělí a hned dnes jsem měl ráno problém. Je to LPG + AUTOMAT a když jsem vyjížděl do práce normálně jsem nastartoval na benzín a rozjel se před zatáčkou na sněhu přibrzdil a auto zdechlo (ještě to nejspíš nebylo přeplé na plyn). Pokoušel jsem se asi 5-8x nastartovat, ale i při dlouhém točení nechytlo. Nakonec jsem si řekl, že i když vyšťavím baterku budu držet starter cca 10-15 vteřin na druhý pokus pouze na benzín to chytlo. Dokud to jelo snažil jsem se rychle vrátit domů a zdrhal na autobus. Jelikož mi to nedalo volal jsem do servisu co s tím může být - jeden poradil vyměnit baterku, druhý vyčistit plyn+nový filtr. Po obědě jsem jel domů a baterku vyměnil a po dlouhém startování odjel na diagnostiku. Tam zjistil špatnou funkci podtlakového čidla sání vzduchu a přílišnou bohatost směsi. Domluvil jsem tedy další diagnostiku přímo u Peugeotu s případnou výměnou čidla. Vrátil se do práce a večer jel domů, tentokrát to nastartovalo hned, ale po rozjezdu zase chcíplo. Natočil jsem to znovu a prošlápl na přepnutí na plyn, pak to fungovalo jak má. Teď jsem to jel zkoušet a zjistil jsem toto - pokud jede na plyn jde ochotně do otáček, ale pokud jede na benzín při otáčkách okolo 4500 zdechne. Zkusil jsem při benzínu zmáčknout ten gumovej podtlakovej balonek co je u automatu a zase šel do otáček až zdechl.

Tak nevím jestli je tam nějakej sajrajt v benzínu, nebo něco jiného.

Díky za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: OFF

Mám 406-ku coupe 2.0 16V 97kW r.v. 1987 ......

To už se vyráběly Coupátka před 21 lety??? To jsem asi něco zaspal. :myslim:D:aut Jinak s tvym problémem ti neporadim. Tak jak to popisuješ, tak ani nevim, že by se tu něco podobnýho řešilo... :myslim

[upravil dne 23/1/08 Stifler]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ráno jsem nastartoval na poprvé, zvýšil otačky aby to přeplo na plyn a chvíli držel v otáčkách, pak pustil a otáčky klesaly až to chcíplo. Pak dlouhé startování cca 15s. až to chytlo - otačkama přepl na plyn chvíli podržel v otáčkách a pak už to šlapalo normálně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Milis ma tym ze stale prepinas z benzinu na plyn. Ja na tvojom mieste by som sa najprv snazil zistit ci to blbne len na benzin alebo len na plyn alebo oboje, potom sa nad tym uz jednoduchsie premysla. Teda ak sa ti da prepnu t len na benzin co asi predpoklam ze sa da.

Ak by to robil len na benzine , asi mas rovnaky motor ako ja teda 97kW typ RFV.

Tak sa skus vozit len na benzine.

zacal by som vymenou vzduchoveho a palivoveho filtru a vycistenim skrtiacej klapky. Dalej kontrolou krokaca volnobehu a daj si skontrolovat ci ti ide vyhrievanie skrtiacej klapky. A daj si zmerat cidlo teploty nemrzky pre RJ.

Ak to nepomoze

Tak skus odpojit hadicu na nasavanie par z nadrze a na strane skrtiacej klapky ju upchat vhodnou zadkou

Ak ani to nepomoze

daj skontrolovat ci indukcna cievka dava dobre iskry-osciloskopom na vn kabloch a vymen sviecky (to v pripade ak motor ide niekedy nepravidelne).

Ak ani tam nenajdes problem a motor semtam stale ide nepravidelne daj zmerat tlaky vo valcoch.

No a nakoniec daj skontrolovat tlak paliva a prietok vstrekovacich ventilov na stolici.

Ja mam podobny problem, za studena motor niekedy nechce tahat a je prilis bohata zmes skape a potom nechce ist nastartovat az na 3-4poku a okolo 2000ot vynechava iskra v 1. a 4. valci - motor ide nepravidelne koli tym iskram v zatazi napr. ked sa chcem v malej rychlosti rozbehnut na 2. rychlostnom stupni alebo idem na 5. rychlosti pod 2000ot tak citim trhanie ale v mojom pripade to nie je v indukcnej cievke a ani v tlakoch valcov. Vsetko co som hore pisal som uz absolvoval okrem kontroly strekovacich ventilov na stolici. To budem riesit buduci tyzden.

Původně zaslal: OFF

Ráno jsem nastartoval na poprvé, zvýšil otačky aby to přeplo na plyn a chvíli držel v otáčkách, pak pustil a otáčky klesaly až to chcíplo. Pak dlouhé startování cca 15s. až to chytlo - otačkama přepl na plyn chvíli podržel v otáčkách a pak už to šlapalo normálně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To VladoHA: Píšu, že to dělá benzín.:o

To Scratch: Já bych si zase nikdy nedal na auto takové křídlo a takové kola. Je to každého věc.:mad:

To subin:vyměnil jsem jej a nic:roll

To kamen22:To je pořádný výčet možných závad, snad něco zjistí diagnostika.:myslim

Jinak díky všem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...