Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vysoka spotreba


dizzi

Recommended Posts

  • O 2 týdny později...

Ahoj, nechtěl jsem zadávat nové vlákno s podobnou tématikou....

Pořídil jsem si před dvoumi měsíci 307 1,6 80KW SW... Je to jetá, starší design, rok 2005 a najeto má teď 99.000km.

ZA ty dva měsíce jsem nalítal 4.000km a palubní počítač ukazuje průměrnou spotřebu 4,8 litrů, cestu co jezdím je převážně po dálnici, ale zkouším šetřít, tak jedu max do 100km/h... Proč ale píšu. Všichni co zde píšou, uvádějí, že jim PP říká reálnou a nebo vyžší spotřebu... U mne je to ovšem naopak, auto po přepočtu bere kolem 9 litrů, upozorňuju, že trasu co jezdím,je z 95% po dálnici a do těch 100km/h.

Už přemýšlím, co s tím autem je a že půjde do servisu. Nemá někdo nějaký tip nebo podobnou zkšenost, co by mohl být za problém?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chápu to správně, že jsi vynuloval PP a ten nyní (po 4000km) ukazuje průměrnou spotřebu 4,8? Ale reálně máš spotřebu kolem 9,0? A to jezdíš z 95% po dálnici rychlostí do 100km/h?

A máš benzín 1.6 80kW? Stejně jako já.

Ale já jezdím 95% město. Spotřeba je 9,3 podle dlouhodobého výpočtu, stejně tak jako na PP (plusminus nějaká desetinka - neřešim)

Jak to máš s okamžitou spotřebou? Tu ukazuje taky divně?

Jako první krok bych zkusil vynulovat PP. Druhý krok by byl reset PP (odpojením baterie na pár minut - ale před odpojením baterky zavři okna, dveře a počkej dvě minutky než se všechno uspí) Po připojení baterie zapni zapalování a opět počkej cca minutu, než se systém stabilizuje (to by mě zajímalo, jestli takhle čekali v servisu, když jsem tam měl auto) No a pokud nepomůže ani to, tak leda servis...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam ten isty motor, 1,6 Hdi 80 kW, 307 SW.Jazdim PB - Ahaus, co je asi 1150 Km. Po prvy krat mi ukazal pocitac 5,5 priemernu, co je perfektne.Ale od vtedy mi ukazuje 6,7-6,9, ale ked si prepocitam spotrebu, tak to vychadza 5,8. Ahaus-praha, co je asi 750 km prejdem za 43 l, tankujem do prveho cvaknutia v ahause a potom do prveho v prahe, co je asi 5,7l. A to to auto nesetrim, priemerna rychlost za 1150 km je 109 km/h, kto jazdi daleke trasy, vie o com hovorim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, jenže já mám opačný problém.... PP mě ukazuje méně než kolik ve skutečnosti bere, kdyby to bylo o litr, tak mi to nevadí, ale rozdíl 4 litrů je celkem dost... a říkám, jezdím jen po dálnici a auto vyloženě šetřím. PP ukazuje 4,8 litru a já na 60 litrů nafty najedu 700km....

Já si už ríkám, že se mě ta nafta musí někde ztrácet :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Pánové, mám 307SW 66KW a minulý týden jsem jel do Chorvatska a snažil jsem se jet slušně, na spotřebu a dostal jsem se za necelé 2000km na spotřebu 6,1 l /100km. A tento týden jsem jel zase a říkal jsem si že už na to kašlu a že budu raději doma brzo, kde se dalo, tak jsem dal tempomat na 160km/hod a stejná trasa a stejné kilometry za 6,6 l/100km. Tak si říkám, má to smysl? A taky, když zjistíte že vám to žere víc nebo míň, co uděláte? K čemu nám to zjištění vlastně je? Jezdit budeme stejně :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...