Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Něco mlátí vepředu na poloosách či co


Kelfik

Recommended Posts

Zdravím, problém s P306kou 1.4i, v pátek mi cestou domů když jsem trochu zatáčel do prava občas lehce cukalo něco vepředu vpravo, jak by poskakovalo kolo po cestě, ale na pérování ani řízení není vůbec nic poznat. Dnes když jsem jel podruhé tak tam něco strašně mlátí a vibruje vepředu, už od rychlosti 50km/h, třese se mi celý auto. Zjistil jsem že na pravé poloose byl namotaný nějaký hadr, fajn odmotal jsem ho, ale dělá to stále pořád, čím rychle jedu tím je to horší, nad 80km se nedá vůbec jet, vibruje to a mlátí dost, je jedno jestli zatáčím, brzdím, zrychluju či co, je to zavislý jen na rychlosti, občas to na chvíli i přestalo. ALe v řízení nic není, volant neškube, prostě vůbec nic, nerovnosti to tlumí stále dobře. Jsem z toho úplně bezradný. Díky za nápady a rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Má kolo nějakou vůli? Chyť za něj a zacloumej s tím jakoby ze strany k motoru a pak zase k sobě.

Může to být ložisko, nebo i povolené kolové šrouby - či povolená matice na poloose.

Kdyby bylo kolo špatně vyvážené, spíš by ti to házelo do řízení... :nevim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělá to i pří jízdě rovně, právě že na ten kloub to moc nevypadá, to by nejdřív snad se začalo projevovat postupně, ale to bylo z ničeho nic, během 1-2 kilometrů se to z lehkého občas klepnutí při zatáčení do prava a pak najednou, strašný bouchání a vibrace. Nemohl třeba nějak ten zamotaný hadr na poloose ji poškodit? Manžety jsou OK, už jsem je kontroloval. Jsem z Opavy. Ještě zkusím to ložisko, ale už sjem jedno měnil a to začínalo postupně hučet, tohle prostě jak by něco mlátilo do auta zespod a třáslo s ním.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

eriq: A kde to je a jakou to má funkci? Záleží jak moc velký pazvuky dělala, prože mě to houpe s celý autem a mlátí to fakt hodně, zvuky jak bych místo kola měl čtverec, ale s řízením nebo jízdou je vše ok, volant neškube ani nic

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skontroluj manzetu (cierna gumena prachovka) ci nieje roztrhnuta alebo poskodena... pokial nie je tak je mozne ze mas poskodeny homokineticky klb alebo ide proste "nasucho" cukanie v napreve pozorujes iba pri prejazde zakrutou a ked je auto v zabere ze? Pri vyradenej rychlosti je vsetko OK ze?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vyřadím, není rozdíl, mlátí to stále, je jedno jestli zatáčím jedu rovně, čím rychleji jedu tím víc to mlátí. Manžety jsou plně ok. Je tedy možné že by ten stabilizátor dělal takový rány a houpal s autem? No kouknu ještě na to pomocné ložisko taky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...