Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

el. stahování oken


graver

Recommended Posts

Postupně mi odešlo el. stahování oken (P405GR/1995). Je to okno u řidiče, takže ten složitější spínač (6 drátů). Nejdřív vypadávalo jen občas, teď už se nechytá skoro vůbec. Spínač bohužel bude asi OK, protože při stisknutí slyším cvakat relé ve dveřích. Motor to asi taky nebude, protože když se to občas chytne, běží docela dobře. V čem by to ještě mohlo být? Nemáte někdo schéma zapojení nebo aspoň význam barev vodičů?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevim, ale myslim, ze ve 405ce je stejnej spinac jako v 205ce. Tam by zadny relatko nemelo byt. Cvaka to ten spinac. Zkus se do nej kouknout, obcas to byva dost zas*any vselijakym bordylkem. No a jestli ani to nepomuze, tak uz jedine novej spinac :(

Tim ovsem nevylucuju, ze to nemuze byt neco jinyho. Ale me to blblo uplpne stejne apo vycisteni to je OK. jak dlouho jeste? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opravdu je tam jiný spínač. Má 4 membránové mikrospínače (vždy 2 a 2 s různou vůlí) - slabší stisk je posun, silnější automatika. Spínač jsem rozebral a proměřil - je OK. Relátko slyším ve všech polohách (v první poloze cvakne jednou při sepnutí nahoru/dolů, ve druhé chvíli drží a pak odpadne), takže všechny kontakty zjevně fungují. Ten zvuk je opravdu z relátka - při vypnutém zapalování se neozve.

Nejspíš to bude někde v kabeláži nebo kontaktech - např. nefunguje ani podsvětlení vypínače, i když žárovka je OK. V každém případě by se hodilo schéma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A proč by nemohl bejt špatnej motorek??? To, že když se chytne, tak to jede dobře, neznamená, že je OK. Jednou jsemměl motorek a ten měl blběj kontakt někde uvnitř a záleželo v jaké poloze skončil natočenej. Někdy se hnul hned a někdy až když jsem ho trošku ručně pootočil.

Každopádně ho zkus připojit přímo k napájení a uvidíš. Přinejmenšim budeš mít větší jistotu, že to jim neni. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice nevim, jak je to u 405ky. ale me se jednou stalo, ze jsem nechal pootevrene okno a pak jsem odpojil baterku. Okno pak dojizdelo jen do toho mista. Musel jsem pak okno uplne zavrit a zase odpojit a zapojit baterku. Tohle asi ale neni tvuj problem, protoze me slo to okno opakovanym stisknutim zavrit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...