Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Demonáž spínače zapalování 205 GTi


PaaX

Recommended Posts

Ahoj, je to zvláštní a asi se to nikomu z vás zatím nestalo, ale chtěl jsem odjet s autem a zjistil jsem, že se mě rozsipal zámek, respektive mechanika ve spínači zapalování. Chtěl jsem to tedy rozebrat a vůbec to nejde ven. Neví někdo, jak ten spínač vytáhnout. Povolil jsem ten šroubek a pořád to drží jak přibité. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, tak to demontuješ, ale pouze za prřepokladu, že funguje klíček, respektive jde jím otáčet. Mě ale klekla mechanika, takže klíček tam strčím jen do poloviny a tak s tím nejde otočit. Jak teď ? Mám zamknutý volant. Jo, jak nastartuju to auto, tedy pokud se mě to podaří demontovat. Jsou tam 4 kabely, jeden oranžový, jeden červený a 2 žlutozelené (asi kostra).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ó nikolivěk, na spínačku nevede kostra (proč taky). Jeden je přívod +, druhý jsou spotřebiče zapnuté v první poloze klíčku, třetí je zapalování, a čtvrtý startér.

Ktrý je přívod +, snadno změříš - je na něm +12V :) (a dost pravděpodobně to bude ten červený...), a startér taky zjistíš snadno - připojíš jednotlivé dráty na +, a který rozočí startér, ten to je...

Takže abys odjel, pospojuješ ty tři zbývající dohromady, a startérovým nastartuješ.

Jinak takto poškozenou spínačku dostaneš ven jen po rozlámání apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslíš, že pomůže když odvrtám ty 2 zobáčky, které ten záme fixují? nebo musím odvrtat vnitřek toho zámku, abych s tím otočil. Tohle frantíci celkem nedomysleli. Budu chvilku startovat tlačítkem jek v letedle :-)).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem aku vrtačku, tak jsem odvrtal ty zobáčky a šlo to ven. Teď startuju šroubovákem, jelikož tam ten spínač zůstal a pokusím se sehnat ten kus železa. Vypadá to šíleně :-)) hlavě jsem to dělal na parkovišti, kde lidi nechápali jestli to kradu nebo co vůbec dělám :-)). Jinak díky za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mě napadlo, nemůže se tímhle způsobem startování nic zničit, respektive když jsem to rozebral, zbyla tam ta černá svorkovnice, kde vedou všechny ty 4 kabely. Já to klasicky startnul pootočením toho spínačku o 3 polohy vše OK, pak mě to ale začalo chcípat a svítila baterka, jako kdyby nešel alternátor. Myslíš že jsem něco podělal ? nebo jen špatný kontakt na té svorkovnici ? Jinak tu spínačku bych bral, podle toho za kolik mě ji prodáš a není to problém poslat na dobírku. Taky se chci zeptat, zda li nemáš páčku na stěrač a světla, nějak mi obě blbnou. jasou to ty starší typy obdélnikového tvaru,, pak se začali dělat ty kulaté, ale určitě víš. Já se poptám na vrakáči a pak bychom se dohodli. Zatím čest. (auto se furt sere, pomalu přemýšlím o výměně) :--(((

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spínačka je normálně tak 400-500, páčku na světla už bohužel nemám - jinak 500-600 (nová 1.300,-), stěračovou mám, tam je zas víc typů (hranatá/kulatá, s cyklovačem/bez, se zadním stěračem/bez), 200-500 dle typu.

Dobírku moc rád nemám, ale takovéhle drobnosti poslat můžu. Když po mě chtěli poslat poštou sklo, dveře nebo výfuk, padal jsem údivem ze židle :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To né, takové věci bych po tobě ani nechtěl (tedy poštou). OK, já se zítra zeptám na vrakáči a pokud to vyjde stejně, tak nic, ale poku za to budou chtít více než si psal (jsou to zloději) tak ti dám vědět.

PS : co s tím problémem, který vzniknul ? Myslíš že se dá takto něco podělat ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...