Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vychytavanie chybiciek 106XN Hatch back


Kakao106

Recommended Posts

Zdravicko mam uz nieco vyse pol roka ojazdeny (cca 130 000km) peugeot 106XN 1.1l benzin hatchback (tusim 95 rok vyroby - 3 sroby na kolesach). Samo postupne nachadzam vady. Chel by som len zistit ci viete nieco o tychto problemoch prip ich zavaznosti:

Pojdem od co sa mi zda najzavaznejsich po najmenej zavazne:

1) V chladici na vrchu je mala vrstva olejnatej gebuziny - niesom si isty ale moze to byt olej. Daval som to dole ale uplne to nejde. Nejak extra to nepribuda.. je to proste taky bordel. Pocas najazdenych 15000km medzi vymenami oleja som dolieval daco cez liter oleja, mozno aj 1.5l. Bojim sa ze to bude tesnenie.

2) V ostrich zatackach, zvlast na kopci hore mi to zacne rapkat na prednych kolesach je to iba ak mam prilis vytocene kolesa a som na strmsiom kopci - zeby capy?

3) vrzgaju mi zadne tlmice - tato vec ma fakt serie - :grr uz som to pozeral, zadny tlmic sa mi opieral o rameno ale ked som to opravil tak to iba trochu stichlo - neviem ani poriadne z kade to vychadza.. ale robi to hlavne ked je vlhko..

4) brzdy - zdaju sa mi tvrdsie - posilovac fici ( ked nastartujem tak zmekne pedal ). Pred 3mi dnami mi zacala svietit kontrolka ze su opotrebovane dosticky - takze pojdu na vymenu. Ale aj tak tie brzdy boli tvrdsie aj ked som ho kupil, kvapaliny je dost. Taktiez rucna - skoro vobec to nebrzdi.. neviete preco ?? Chcel som to dotiahnut ale neviem kde..

5) Smerovky.. niekedy ked sa mi vrati packa smerovky do strednej polohy tak mi to tak tika ako ked blika smerovka ale asi 3-5x za sekundu - z vonka smerovka neblika.

6) Ostrekovace & stierace - zadny stierac ide len ked sa mu chce - skusal som prestreknut contoxom motorcek/kontakty koncoviek - sem tam to zastane uprostred - co s tym ? Ostrekovace mi cez zimu len cikaju - cerpadlo je v pohode len neviem ci nemam bordel v triskach - da sa to vycistit? Nemrznucy roztok tam je

7) Diery vo vyfuku - mam ladeny tlmic - ale ten magor co to tam zvaral bol asi sfetovany - 4 hodky prace a je to lepsie ale aj tak mam pocit ze to postupne bude odchadzat.. sem tam malicka diera na preslabenych miestach. [OPRAVENE]

8) cez antenu na streche mi tiekla voda ale to som uz zaplatal silikonom :D [OPRAVENE]

9) Obcas mi vyskoci zaradena rychlost (hlavne spatecka) - napr hodim tam spatecku, idem sa rozbiehat a nic - ked vtedy chytim paku tak nieje poriadne zaradena rychlost. Ale stava sa to malokedy.

Poznate este dake dalsie typicke chyby tohoto auta ?? Na co sa mam sustredit ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mňa tiež sa stane tá rýchlosť, väčšinou jednotka alebo spátečka, ale u mňa to nie je ticho ale poriadne drenie zubov o zuby.

Mne buchajú asi tiež predné tlmiče a keď idem pomaly napr. dochádzam ku križovatke tak akoby treli brzdy, ale aj obloženie aj kotúče sú OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) chvala bohu mne olej nežerie, zato benzín to papá jak blázen :D

2) čapy asi nie, skor homokinetický kĺb.

3) na mojom toho vrzga viac...

4) Brzdy sú asi najhoršia vec na peugeotoch, a hlavne zadné. Na všetkých čo som mal (205,309,306,106) som mal s nimy problémy. Jedine investovať do nových vecí, určite sa to oplatí. Čo sa týka ručnej, doťahuje sa pod autom, v tunely nad výfukom- strašne zlý prístup...

5) smerovky- stalo sa mi to na P306 r.v.2000. Ale neviem čo to sposobovalo... :myslim

6) zadný stierač mi tiež nešiel. Doslova som ho utopil vo WD-40, teraz fakčí za1! :super

7) výfuk mám jak sito- možno preto tá vysoká spotreba...

8) antena zatiaľ O.K.

9) všetky peugeoty majú neprestné radenie aj 207 to vytýkajú, takže si z toho hlavu nerob... :roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Takze update:

Zopar veci som uz opravil takze..

2) Rapka to cim dalej tym viac (aspom v poslednej dobe mam taky pocit) Pozeral som ceny kinetickych klbov.. predbezne to vyde tak 1500 na jedno koleso (za material) - to mi nepride tak vela (za tu bezpecnost) takze to asi dam do opravi.. otazka znie kolko bude stat servissk - do 5tisic komplet by som to asi zobral.. neviete poradit nieco dobra v BA ? Ale nie origo peugeot - to by vyslo asi dost draho..

3) Uz to nerobi.. neviem preco ale ide to v pohode,.. planujem kupit nove silent bloky - pre istotu..

4) Kupil som nove oblozenie ale pri vymene som zistil ze su v pohode, asi je seknuty kabel a oprety o kostru.. v poslednej dobe to uz vobec nerobi.. Mozno pozrem aj tu zadnu rucnu.. ale vyfuk sa mi moc nechce davat dole..

5) Spinac smeroviek som prestrekol.. 3 mesiace to bolo v poho a potom znova to ist.. len menej casto.. asi to znova prestreknem contoxom ;)

6) Zadny stierac som zhodil .. prestrekol wd40 rozhybal.. precistil kontakty a po namontovani poriadne pritiahol aby nepresmikoval. Teraz fici ako blaznivy => NO PROBLEMO

Ostrekovace - cerpadlo som zalepil silikonom - bolo to vydrate okolo osky.. najskor to malo trochu problem sa rozhybat ale teraz tak po 4 litroch ostrekovacej kvapaliny to ide uplne v pohode..

7) Diery vo vyfuku som mal zase deravy na inom mieste.. zase som to zazvaral.. tento krat sam (po prveee).. celkom mi to islo a som na seba patricne hrdy :D :D :D

Dalej pojdu na radu letne gumy.. mate nejaky typ (vyrobca/nazov/cena) myslim ze je to r13 ale cislo musim pozriet.. daju sa zohnat aj 3 dierove disky ?? Nechce sa mi to stale komplet prehadzovat..

[upravil dne 18.3.2008 Kakao106]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...