Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Otázka


Guest kazatel

Recommended Posts

Nazdar LVIČATA jsem taady novej tak se nezlobte jestli vam pokládám hloupou otazku.Mam peugeotika 307 1,6 16V a budu měnit olej,filtr a aj vzduchovy filtr.Budu tam davat vše od Mannu ale problem je v oleji.Jaky je rozdíl mezi olejem 5W40 a 0W30???:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji vám konečne sem nasel nekoho kto mi poradil.Skusim tam dat Shell Hellix Ultra 5W40 a doufam ze to nejak pojede.A jeste když tak abych věděl kolik litrů olejiku mi to zhltne???:mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: jozefsv

co si tam mal predtym to tam daj.skakat zo sintetiky na polosintetiku sa nema.na znacke ani tak nezalezi ako na dodrzani polo alebo sintetiky

Ale prdlačky. Pojmy "syntetika" a "polosyntetika" jsou dneska naprostej nesmysl, protože i v údajně "plně syntetických" olejích jsou i minerální složky a stejně tak v minerálních syntetické. Neexistuje žádné skákání ze syntetiky na polosyntetiku,atd.

Pro motor je předepsaná výkonnostní klasifikace oleje, pro tento motor konkrétně API A3 a ACEA SJ. Když se tam dá olej této klasifikaci odpovídající (což je skoro každý), nemůže se motoru nic stát. Viskozitní klasifikace pro naše teplotní podmínky v pohodě stačí 10W40 (levnější, protože se mu říká "polosyntetika"), nebo řidší 5W40 (dražší, neb si lidé myslí, že je "plně syntetický", jak hlásají obaly). S 10W40 bude ten motor tišší, s 5W40 údajně trochu víc hlučí. Já ho provozuju s 10W40 k oboustranné spokojenosti (právě Total Quarz 7000, byl tam od začátku). Interval výměny oleje se určí podle provozních podmínek. Pokud se jezdí převážně ve městě a krátké trasy, tak 15 000 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...