Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

SPOJKY


David 106s16

Recommended Posts

To David 106s16: Měl bych zájem o spojku - komplet na Citröen AX 1,4D (stejnej motor jako u Peugeotu 106).

Dalo by se to přes tebe nějak koupit?

Kolik by ta spojka stála?

Prosím dej mi vědět na E-mail: jirasekjar@seznam.cz

Díky moc: Maxim :cool:

Ústí nad Labem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ceny nejsem schopen porovnat, jsem už mimo servis, ale kdo Vám ty spojky namontuje? Nebo znáte servis, kde vítají přinesené díly??? To si nedovolí ani naši zákazníci, co mají slevu (např. autoelektrikáři děláme rozvody), aby si nakoupili materiál, prostě vydělat se musí nechat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2 REBIK: Tak sem zvedav, co reknes zakaznikovi, ktery si prinese svoje dily? Posles ho pryc? V tom pripade ti zavidim tvou pozici, kdy si muzes dovolit odhanet zakazniky. Mozna je to v Praze jinak, ale tady znam spoustu servisu, kde \"my vam teda ty dily sezenem, kdyz to neumite sehnat sam\" a muzu ti rict ze neznam asi zaden servis, kde by zakaznikem doneseny dil odmitli namontovat.

2 DRESS: na 605 V6 je urcite taky, cenu tady hodim rano.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díl donesený zákazníkem akceptuji pouze pokud se jedná o díl z vrakoviště, který se obecně nový nekupuje (např. hlava) a je samozřejmě nesmysl, aby nám zákazník platil za objíždění vrakoviš?, navíc nedostanu doklad, ručím za kvalitu vybraného dílu ....

Ale pokud si někdo donese nové díly poprvé ho důrazně upozorním, že to považuji za neslušnost, nebo? mu je prodávám za stejnou cenu jako u prodejce a když to nepochopí, tak ho podruhé odmítnu.

Protože za prvé si ty lidi speciálně na francouze přinesou skoro vždycky něco blbého, za druhé dodavatelé fungují, za třetí držíme nějakou cenu práce, která počítá s tím, že máme provizi na dílech, nebo? jak někde podotknul Oddie náklady servisu běží i v 11 večer a za čtvrté do hospody si taky maso nikdo nenosí.

Nebo si myslíte, že za hodinovou sazbu budeme nést ekologické náklady třeba z olejových odpadů? Nezapoměňte, že u servisů je DPH na vstupu stejná jako na výstupu, takže se musíte sakra ohánět, aby jste vydělal jako elektrikář, který má na rozdílu hned 17%.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to to bych o nějaké \"povinnosti\" dóóóst pochyboval! Schválně, zkuste někdy někdo přinést si do autorizovaného servisu Peugeot přinést vlastní díly, a chtějte je od nich namontovat - a nejlíp ještě se zárukou !!! Jsem fakt zvědavej, jaké odpovědi se dočkáte :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja to jednou zkusil a nevyhodili me :cool:

V tomhle co tady resite vidim analogii u ruznych internetovych prodejcu pneumatik, malokdo prece odola si tu gumu koupit nekdy i o 40% levneji, ne? A pneuservisy se taky rozciluji, protoze je sere ze to umi nekdo levneji a presto na tom vydela, to uz je holt obchod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těžko soudit, kde je pravda a jaká je myšlenka. Každá strana vždy bude hájit své výhody a zájmy, zákazník co nejnižší cenu, podnikatel co nejvyšší cenu a co nejvíce nakoupené práce. Spravedlivý model by dle mého názoru byl oddělit sklad s prodejem náhradních dílů od dílny, kde se prodává práce. Měla by jít nakoupit samotná práce ale i samotný díl. Tj. koupit samotný díl (bez práce) a naopak koupit práci (např. donesení vl. oleje).

Chápu, že někteří budou namítat, že když objednáváme svatební koláčky tak taky pekařovy nedoneseme vl. vajíčka, mouku apod.

Já se na to dívám z pohledu \"koncového uživatele\", který má zájem sehnat práci i materiál za co nejnižší cenu.

Samozřejmě beru v potaz i zájmy podnikatele, nakonec kdybych byl vlastníkem a provozovatelem autoservisu, těžko říct jaký bych volil model.

Určitě se ale schodneme, že i zde by měl platit kompromis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě malé dloubnutí do svědomí, příklad:

Scháníte mlhovku, kam ji půjdete koupit:

Např. Autokelly a nebo do servisu např. k Domanskymu?

Jen pro úplnost cena v servise je o půlku dražší.

Podmínka odpovědi je, že dotyčný má pouze omezené finance, protože milionáři asi bude jedno zda stojí tolik a nebo dvakrát víc.

Pokud přesto někdo odpoví, že si ji půjde koupit do servisu, klobouk dolů a ruším veškerý dosud napsaný text.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale to je mimo mísu, když je Benex dražší než jiný dodavatel, hájím zájmy zákazníka a koupím to i v Kelly. Ale především to neprodávám dráž než si to může sám koupit, oleje dokonce levněji, tohle směřuje proti vychcánkům, kteří si to koupí na slevu někoho jiného, kdo třeba rozvody nebo spojky nedělá a pak nám to tlačí.

Jinak povinnost vzít zákazníka fakt nemám, nejsem doktor a hledám pouze partnerské vztahy, ne vyděračské.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...