Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Evidenční kontrola - tažňák, gumy:-(


TWISTR

Recommended Posts

Prosím poraďte mi. Koupil jsem krásnou 205 XS monoblok - nezrezlou, motor přede jak kočka, ale hned narazil na evidenční kontrole při převodu. Auto je odhlášené původním majitelem. Technik mně napsal jako závadu absenci tažňáku zapsaného v TP (TZ ISO 50) a použití pneu 165/70 R 13, dle TP má být 145 R 13.

Dá se udělat nějaký výmaz toho tažňáku a jak postupovat? Přepíší mi v TP gumy a nebo musím shánět nové??

Prosím poraďte. Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Technik na evidenčce je debil. Na evidenční kontrole se nic takového nekontroluje, evidenční kontrola je pouze na to, aby zkontroloval, zda sedí VIN a typ motoru v TP a v autě.

Normálně bych to šel přihlásit, a jestli úředník nebude podobný debil, nebude si toho všímat. Pokud si toho všímat bude, výmaz TZ ti udělá za 10,-Kč, a ty gumy nevím, záleží na každém. Zkus jim vnutit, že mají bát zapsané jako alternativní, třeba to sežerou. Beztak tam maj být...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si bol naozaj na nejakej divnej Evidencnej kontrole. maju tam kontrolovat iba to ako pise Oddie, mozno este farbu ale to som si neni celkom isty. Si pamatam, ze som mal v TP blby typ motoru (nejake 1CY... ) a bez problemov to zmenili. Cele (Evidencna + prepis) to trvalo cca 1 hodinu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednou jsem si na evidenčce nechal vrátit prachy, a jel jinam, když chtěl bejt technik moc chytrej.

Pak mi taky jednou na evidenčce na hodně rozbořené auto (na vleku) napsali \"vozidlo poškozeno po nehodě\" - ženskou na úřadě to ale stejně vůbec nezajímalo. Na jiném STK na jinou těžkou bouračku udělali evidenčku bez problémů, a nic tam nenapsali - jak řekl technik, je to EVIDENČNÍ kontrola, a číslo na té zmuchlané kastli sedí - takže je to OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No kdyz jsem byl ja prihlasovat auto, tak na evidencce kontrolovali cisla kastle + motoru, barvu a trosku problemu jsem mel taky s taznym. Mam ho tam, ale nebylo zapsano v TP (auto je dovezeny z nemecka). No byl jsem tam nastesti pres znamyho takze ten korinek napsal ze tam mam nejaky obyc tazny (vyrobni cislo nebo neco podobnyho na tom zrezlym taznym neslo zjistit) ktery vyhovuje vyhlasce atd. (ale celkove jako na papiru z evidencky bylo napsano ze auto nevyhovuje!!)

Tak jsem jeste pred prihlasenim auta na sve jmeno musel pripsat to tazny do velkyho TP a pak uz bylo vse OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem šel ráno na dopravní úřad.:-((

Holka z evidence mně poslala pryč, že s tou poznámkou o gumách to nepřihlásí ani náhodou. Šel jsem za technikem přestavbářem. Odkázal mně na dovozce Pežota, a? si seženu potvrzení, že tam můžu mít 165tky a že to té doby mám smůlu, jedině sehnat 145tky a udělat novou evidenčku. A že výmaz tažného také neudělá, dokud to nebude přihlášené na mně.

Risknul jsem to a nechal udělat novou evidenčku jiným technikem - trošku hra vabank. Prošel jsem bez problémů. Autíčko je zaevidované. K těm Pežotům jsem zašel také, dle centrály na můj typ patří jedině 165 a v žádném případě 145, takže problém vznikl při dávném vystavování TP. Za 500 Kč dostanu do 3 týdnů bumážku, že to mají přepsat v TP. Hmmmm, mohl to být nový silentblok motoru, ale aspoň že se povedlo.

Tažňák dořeším průběžně, nejlépe dokoupením.

Děkuji za rady a soucítění.

TW.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozumné řešení. Sice to stálo nějaký prachy, ale cestou nejmenších problémů... Tažný dokoupíš tak za litr, max. dva, to pětikilo za papír taky není trága (např. za přestavbový vyjádření chtěj 1500).

Znám sice maníka, co seřval magistrátního technika takovým způsobem, že mu tam zadarmo (!) zapsal vůbec všechny alternativy, co na daný auto existujou (nebyl to pažout), ale to se podaří tak jednomu z dvaceti... Nejhorší je, že ten technik to může zapsat klidně sám, a žádnej papír k tomu nepotřebuje - ale co by koukal do nějakejch tabulek, když tě může poslat pro papír, že :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Buď rád, že tam takového máte. Není technik jako technik...

Např. přestavby (resp. výměny kastle. V Praze (nejen) musíš mít vždy potvrzení autoriz. dovozce, i kdyby se VIN lišil jen o jeden znak. V pár rozumnějších místech nevyžadují potvrzení, když se shoduje prvních 9 znaků, a vím dokonce o místě, kde stačí první 4 znaky. To je síla, co??? To je jednotný postup. K zblití, tyhle úřady... :mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...