Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

jaký převodový olej P106 1,5D


Mikagen

Recommended Posts

presne jak pise Oddie, pokud jdou ztuha vsechny rychlosti, tak to bude spis zatuhlej cep radici paky, chce to promazat, me se to u 106tky co jsem kupoval rodicum poradilo celkem obstojne.

Jinak nevidim duvod proc davat do prevodovky motorovej olej, kdyz je pro prevodovku dana presna specifikace oleje prevodoveho :bojim jeste tak nasypat do diferaku dubove piliny, aby tolik nehucel, to je taky vyborna rada stylu JPP - jedna pani povidala

[upravil dne 3/12/07 Ferry]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to: ferry

Kulisu řazení jsem, když jsem stříkal spodek vymyl technickým benzínem a opět namazal + všechny táhla... Tak doufám, že to bylo dostačující.

Jinak jsem měl CRX II EE8 Vtec, kde jsem s výměnou oleje v motoru měnil i olej v převodovce a dal jsem tam předepsanou polosyntetiku a odkouřil jsem tím synchron na 2 rychlostních stupních během 500km, specialisti na Hondy my řekli, že jsem si to udělal sám, že jedině motorový olej do staré převodovky, tak nevím, proto když nevím, tak se raději zeptám.Pak jsem měl ještě několik Hond a už vždy jsem dával jen motorový i do převodovky a spokojenost, žádný hluk a šla jemně jak za mlada :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To vůbec dostačující být nemusí, když ten čep zarezne, tak se leckdy musí zapilovat. Tzn. rozebrat a složit, nejen zvenku omýt.

Motorový olej do převodovky u těhle pažoutů je hovadina jak noha. Specifikace převodového oleje je přesně předepsána, a není zdravé jí nedodržet. Jediné, co ta převodovka většinou zkousne, pokud chce někdo experimentovat, je ATF II, což tam někteří lidé dávají místo předepsaného 75W-80W API GL4+. Jsou si totiž hodně podobné. Ale já nedoporučuju ani to a dávám tam jen a pouze to co tam patří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...