Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chladiaca kvapalina na kobercekoch


slavomir.martos

Recommended Posts

Myslim si, ze to je radiatorem. Ty zalepovaci vodicky nedoporucuji. Kdysi mi unikala voda, tak jsem tam nalil ten uzasnej sajrajt (v navodu bylo napsano:´,,Pro utesneni celeho okruhu otevrete topeni\"), tak jsem to udelal.:( Ten zazrak mi to tak dukladne zalepil, ze jsem se v zime vubec neohral.:mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radiátor, nebo ty přívodní trubky - leckdy to teče ve spoji.

Je to ničemná práce, je vhodné celé topení vyndat, rozebrat, kouknout co je špatné, a minimálně vyčistit...

Doporučuju shlédnout instruktážní film \"Hics a válka s přístrojovkou\", než se do toho pustíš....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, taky mi trochu prosakuje chladič a tu \"zázračnou vodičku\" tam už nemám odvahu nalít. Ona sice funguje, ale opravdu zasviní úplně všechno. Proč je v návodu napsáno, že se má pustit i do topení, jsem nepochopil. Když jsem měl ještě svou starou Lancii, nalili mi tam ten sajrajt bez mého vědomí (prý kouřil chladič, ve skutečnosti kapal olej na výfukové potrubí :-)). Při výměně chladící kapaliny pak zbytky toho sajrajtu okamžitě na vzduchu zpolymerovaly a zanesly chladič tak, že se znatelně snížila účinnost (topení kupodivu šlapalo dál OK). Takže jako s tím máte kdo zkušenost: sajrajt ano/ne, přes topení ano/ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... jo, jo to jsem zažila minulou zimu, přítel mě pořád drbal, že lezu do auta, aniž bych si oklepala boty od sněhu (což nebyla pravda, nezasviním si auto, nejsem prase) a ouha, při zvednutí gumového koberečku jsem zjistila, že to teče chladící kapalina z takové té mřížky od topení, co je na 205-ce na středovém panelu dole (všechno bylo ulepené, hnusné mazglavé).

Tak jsem to šoupla kámošovi na zalepení, ale bylo to na nic, teklo to i potom, tak to rozebral a vyměnil tu prasklou část, prý to prasklo někde ve spoji. Pak to bylo už v pohodě a jelikož to měl za večer hotové a stálo mě to jen flašku, tak se domnívám, že to nebylo ani moc pracné (nebo je tak šikovný? jo to spíš! ), ani drahé :D:D:D, tak hurá do toho a ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak to ja nie som az tak moc sikovny, to ja tu flasku (a nie jednu) urcite vypijem kym to opravim (ak to vobec opravim).

Ale musim to vyskusat na vlastnej kozi.

Hicksov clanok mam nastudovany, nervy nabrusene.

Len dufam ze sem nebudem v pondelok pisat - pomoooc ostala mi jedna hadica, 15 srobok kam to asi patri :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sem nalil do vody 3l fridexu(uz tam nejakej byl ale asi hodne zredenej) tak cca. za tejden koukam u pedalu plynu nejaky mokro.Rekl sem si, asi sem mel mokry boty a je to jen voda z bot.Jenze kdyz sem zjistil ze to neni od bot ale ze mi jaksy tece trochu vody(zeleny) ze stredovyho tunelu z ty mrizky jak psala EliM,hned sem rozebral palubovku pod volantem a zjistil sem ze tam prochcava teseni u privodnich trubek do topeni.Oprava jednoducha: silikon a nechat to tak 1den uschnout.Od ty doby je vse v poho.Jeden technik od peugota mi rikal ze je tohle normalni,fridex proste rozlepta tesneni a pak to zace chcat....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne to tieklo ked som akoze cistil cladiaci system. No proste nalial som do chladica bordelik na cistenie. Ako pozeram tak vodny kamen mizne , ale spolu s nim aj voda. A bolo to tu. Tiekol radiator. Chladenie uplne ciste, bez sajrajtu ale tasnuty radiator. Skusal som aj silikon ale tieklo to niekde ako su rebra tak tam som sa nedostal. Tak som skusil ten onen STOP LEAK a facha. A v Ruzomberku myslim ye bude tiez, a ak nie tak sa pojdem na to pozriet osobne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To na vycistenie bolo od STP stalo to 199Sk, a to na zalepenie bola najaka madarska hovadina z CAREFOURU a stala 152SK. Myslim ze sa volala PREVENT alebo tak nejak. Kolega skusal aj nieco v takej zltej plechovke a pomohlo mu to tiez ale to stalo okolo 400Sk. Inac nechapem ako moze ta tekutina zapchat system ked ta po zmiesani s vodou vytvrdne iba za pritomnosti vzduchu. Mne raz zasral chladic taky prasok na lepenie to je humus, to hej, ale tieto zazracne stavicky to sa my nestalo a viem ze to davali viacery a v pohode.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...