Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

E-mail není vidět příloha


P607Olda

Recommended Posts

Dobrý den, prosím o radu.

Když mi kolega pošle e-mail s přílohou, tak mi dojde e-mail s odpovídající délkou (jakoby tam byla příloha), ale když ten e-mail otevřu, tak příloha není, tedy nedostanu se na ni. Kolega posílá z Outlooku, já mám Outlook Express.

Děkuji za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém bych viděl u kolegy s Outlookem. Pokud má nastavené vyšší zabezpečení, tak to přílohu prostě nepošle. Ať to zkusí zabalit nebo změnit úroveň zabezpečení.

Edit:

tohle je z nápovědy Outlooku 2003:

Kvůli zdokonalení zabezpečení je aplikace Microsoft Office Outlook 2003 navržena tak, aby zabránila zrušení zablokování příloh.

Aplikaci Outlook používá velké množství uživatelů, a proto byla v minulosti cílem mnoha napadení viry, které ovlivnily milióny uživatelů. Společnost Microsoft se snaží chránit uživatele před soubory, například soubory EXE a BAT, které jsou často používány ke spuštění nebezpečných skriptů při otevření. Kvůli těmto opatřením je pro mnoho uživatelů sdílení souborů bohužel složitější, zachování bezpečnosti je však důležitější.

Typy souborů sady Microsoft Office 2003 nejčastěji sdílené mezi uživateli, například DOC, XLS a PPT, nejsou zablokovány.

Chcete-li sdílet soubory, jejichž typy souborů jsou touto funkcí blokovány, můžete provést několik kroků, mezi které patří:

Můžete soubory přejmenovat tak, aby zahrnovaly typ dočasného souboru, který není uveden v seznamu zablokovaných typů souborů. Lze například přejmenovat soubor Mujsoubor.exe na Mujsoubor.exe_EXTRA a poté soubor připojit k e-mailu. Do zprávy můžete zahrnout pokyny, aby příjemce soubor při ukládání do počítače uložil se správným názvem, například Mujsoubor.exe.

Ke sbalení souborů před jejich připojením k e-mailu můžete použít program, například WinZip. Do e-mailu můžete zahrnout pokyny vysvětlující, jak soubory rozbalit, aby k nim příjemci mohli snadno získat přístup.

Soubory můžete uložit do zabezpečené síťové složky. Do e-mailu můžete zahrnout odkaz na sdílenou složku, ke které může příjemce získat přístup.

Pokud vaše společnost používá server Microsoft Exchange, může správce e-mailů řídit, které typy souborů jsou blokovány. Další informace získáte od správce. Jste-li správce e-mailů, můžete získat v sadě Microsoft Office 2003 Editions Resource Kit další informace o konfiguraci chování zablokovaných příloh v aplikaci Outlook.

[upravil dne 21.11.2007 Ticcino]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...