Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

17. listopad... svatek nebo neco vic?


macik.83

Recommended Posts

Asi budu nostalgický, ale nemůžu zapomenout na ten týden poté, tu atmosféru. Denně jsme z fabriky po práci jezdili na Václavák. Bylo nás kolem stovky, jezdili jsme i se ženou (holku nám ze školky vyzvedávala a hlídala kamarádka), já nosil prostřední tyč transparentu "Aero jde se studenty". Vystupovali jsme z metra na Nám. Republiky a cestou po Příkopech na Václavák se ten dav rozestupoval a lidé tleskali. Párkrát jsme jeli auty, vlajky z oken, spanilky po magistrále kolem Muzea. Pamatuji, jak jsme jednou večer šli do metra na Hlavním nádraží a jedna babička, když nás viděla s transparenty, se rozplakala, objala manželku a přála nám, ať to vyjde a máme lepší budoucnost. Manželka s ostatníma kolegyněma připichovala příslušníkům VB na klopy trikolóry a lidi se k sobě chovali neskutečně. A ta chvíle, když nám na Václaváku následující pátek (to se zrovna nějak rozhodovalo, že se přesuneme na Veleslavín) oznámili, že Jakeš odstoupil.

Jen mi postupem času víc a víc připadá, že se někde stala chyba a dneska mám pocit, že by lid měl opět vzít sudlice a cepy a vyrazit na "radnici", došlápnout si na "konšele". Chtělo by to novou defenestraci. Nejhorší je to, když v televizi někdo na otázku, co říká např. na zdražování všecho řekne. "co se dá holt dělat, no". Jestli bude lid takhle apatický, tak za nedlouho budem chodit s h****m na hlavě a s holým zadkem.

BTW: tenkrát jsem za podnikové 2+kk platil 275,-Kčs měsíčně. Dneska za tantýž platím 2.900,- Kč (bez inkasa).

A moc bych chtěl mít alespoň průměrný plat.

[upravil dne 17.11.07 Kdo]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já v té době bránil vlast v kotelně VÚ 2892 a vzpomínám si na to, jak nám v pondělí 20. 11 ??? při PŠM lampasáci vyplachovali hlavy tím, že se hrstka študentů snaží zničit socialistické výdobytky a že oni se z pubertálních dítek opravdu nepodělají, že když bude potřeba - a ve čtvrtek už mluvili úplně jinak, že je celá tahle akce součástí perestrojky, kterou začal soudruh Gorbačov, za týden už komunistické vedení bylo špatné a podle lampasáků se lidi logicky postavili na odpor - prostě převlíkání kabátů jsem viděl takřka z první brázdy.

Naštěstí jsem sloužil u malého útvaru na Moravě, takže nás žádná příprava na výjezd do Prahy a následnou obranu šokialismu nečekala.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...