Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Plynovej kotel - vyzná se někdo?


Fusion

Recommended Posts

Potřebuju na rychlo sehnat plynovej kotel a našl sem tohle http://junkers.cz/produkte/gaskesseltherme/typy/zw23ke.htm za velice příjemnou cenu 8-9tis. (běžná 24tis., někde na netu 18tis.) a ač vím z doslechu, že Junkers je dobrá značka, jenom bych se chtěl zeptat jestli je to rozumný a hlavně jestli utáhne 8-10 radiátorů?

Jestli sem správně pochopil tak velká výhoda je ta expanzka (ta tam byla původně u starýho kotle zvlášť) a vytopení 117L za 21min je slušný - ale jak říkám toto je pro mě španělská vesnice...

Děkuju za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ještě dodám - výkon kotle mi určil projektant. V mém případě to je 24kW (regulovatelných), z důvodu ohřevu TUV. Kotel je pochopitelně kondenzační, který si výborně rozumí s podlahovým vytápěním.

Předpokládám, že hledáš narychlo, protože Ti umřel stávající kotel. V tom případě bych se snažil o co nejsnažší napojení na stávající rozvody.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Peta: to je asi 24kW podle toho modelu že? Kolik na tom máš radiátorů?

Edit: přesněs to odhadl. Starej teda neodešel, spíš zmizel před nějakou dobou a teď je aktuální pronájem těch prostor takže fakt narychlo a přes 20 se mě za kotel dávat nechce. Potrubí je všude udělaný, jde jenom o to tam prásknout a napojit kotel, nic víc.

[upravil dne 6/11/2007 Fusion]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam Junka ZV 21 s ohrevom užitkovej vody a som snim velmi spokojný.Mam ho už 5 rok a pohoda a prave teraz som si spomenul ze som este ani preventivny servis na cistenie nevolal a to asi hned aj idem .:mrk:mrk:mrk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

my máme dakon

výkon se určuje podle počtu a velikosti radiátorů a podle velikostí/objemu místností, počet rad. je podle oken (kvůli cirkulaci), odkadne ti to ten kdo to bude montovat.

sám si to těžko namontuješ kvůli záruce - potvrzení a hlavně musí na to být nějaká revize, čili nám přijel po montáži nějakej maník co zkontroloval kotel i radiátory a pak provedl vyzkoušení a zaškolení...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

deset radiatoru je zhola nic nerikajici udaj. radiatory dela treba Corado od nejakych 200W do 5kW...

je potreba si spocitat aspon priblizne tepelne ztraty, ktere bude treba utahnout tim kotlem a podle toho nastrelit vykon kotle.

co se tyka zkousek, zrejme bude potreba odborna instalace, spolu s tlakovou zkouskou a revizi pripojeni na plyn a odtah.

a overil bych si, jestli neni nutna ohlaska (to je dost mozne) nebo dokonce stavebko :(, ale to snad ne kdyz uz tam plynovej kotel byl.

[upravil dne 7.11.07 Vvitty]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Junkers, Dakon je dobrá volba. Kdyby jsi věděl jaký tam byl předtím kotel (výkonově) Měl by jsi vše jednodušší. Jinak by se to asi dalo od oka spočítat podle výkonu radiátorů. Expanzní nádobu mají na sobě už všechny závěsný kotle. Jinak nevím jakej kotel tam byl předtím. Turbo: sání i odvod spalin vedený 2trubkou ven. Nebo klasika: Jen komín a vzduch si bere z místnosti (tudíž větrání místnosti).

Jinak samozřejmně budeš potřebovat sevisního technika kterej ten kotel před spuštěním seřídí jinak myslím toho víc nepotřebuješ. Do záručáku budou potřeba taky razítka od elektrikáře a instalatéra a servisák bude chtít vidět asi revizi na komín. :papa

[upravil dne 7/11/07 Dave_k]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za postřehy!

Po zábavné cestě do Prág City po polňačce s označením D1 je kotel doma tak doufám bude dobře sloužit.

Tento novej je určitě silnější než ten co tam byl tak by to měl zvládnout a odborný práce bude samozřejmě dělat topenář, na to já si netroufnu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...