Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

S vozy Peugeot o DPH levněji!


michal 206

Recommended Posts

Praha 3. listopadu 2003 - Vozy Peugeot 307 Break, 307 SW a 406 Break jsou od 30. října 2003 zahrnuty do kategorie vozů N1 – nákladní, ve které je možné uplatnit odpočet DPH. Výjimku tvoří vybrané motorické jednotky. Všechny verze uvedených modelů jsou homologovány v pětimístném provedení.

Odpočet DPH v kategorii N1 – nákladní se vztahuje na všechny verze modelu 406 Break, na verze modelu 307 Break kromě verze s motorem 1.4 HDI a na model 307 SW s benzinovým motorem 2.0 l. Cena za přepážku včetně montáže do uvedených modelů se pohybuje v rozmezí od 13 600 Kč až 17 000 Kč (včetně DPH). Montáž přepážky v kategorii N1 vyžaduje nalepení tmavé ochranné fólie na zadní boční okna nákladového prostoru a znehodnocení úchytů třetí řady sedadel (v případě modelu 307 SW). Odpočet DPH u vozů kategorie N1 může uplatnit každý podnikatelský subjekt registrovaný u příslušného finančního úřadu jako plátce DPH.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 11 měsíců později...
  • O 2 týdny později...
  • O 2 týdny později...

S tím odpočtem DPH je ještě jeden zásadní problém, a to že musíš prokázat účelnost nákupu vozidla typu N1 do firmy (samozřejmě v případě kontroly účetnictví, je možné, že se Ti podaří to s finančákem okecat, ale pokud ne, tak penále z nezaplacenýho DPH je pěknej ranec). No a pokud máš auto pouze na přibližování se z jednoho jednání na druhé s tím, že si s sebou vezeš notebook a sváču, tak na to N1 asi neobhájíš. Ještě stále se bohužel úředníci na finančáku dívají na podnikatele jako na zloděje a bohužel zrovna tato zákonná možnost úpravy nového auta jim v tom přímo nahrává. Kolik z těch bab, které na finančáku prudí, jezdí do práce sockou, eventuelně omšelým fáčkem??? No a když si našetří na novou fóbii, tak se dozví, že ten ocas, co jí vloni při kontrole vysvětloval, že si to druhý auto na podnikání opravdu musel koupit, tak zrovna ten na tu samou fóbii uplatnil 19%šlevu??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...