Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zapalovaci civka


macho

Recommended Posts

Hledam u 405 starsi verze 1.6 benzin zapalovaci civku a nemuzu ji najit. Predpokladam ze vedou draty z rozdelovace prave do teto civky. Jenze kabely jdou do tech plastovejch hadic a uz nevim kde vystupujou. nemuze me nekdo alespon nasmernovat, kde mam tu civku hledat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po dlouhem badani jsem dospel k nazoru, ze zapalovaci civka je soucati rozdelovace. Ale stale hledam napajeni tohoto komplexu. Rad bych si totiz udelal jednoduchy imobilizer, ktery bude vypinat napajeni civky. Tim padem motor bude normalne pri startovani tocit, ale nikdy nenaskoci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

leda ze by to nebyl klasicky rozdelovac, ale pouze (a ted nevim presne jak se to jmenuje) zesilovac jiskry???? A do nej vedou 4 kabely od svicek a jeden konektor se 4mi piny od pocitace.... Je to cerny a hranaty a je to na miste, kde je normalne rozdelovac.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vedou tam 4 vyskonapetovy kabely (svicky) a jeden hranatej konektor se 4 pinama....druhej zprava je asi napajeni, co jsem tak vypatral a ten bych potreboval prerusit imobilizerem, ale za boha nenajdu kam vede. Ztraci se totiz v ty plastovy roure ktera vede kolem celyho motoru.

[Editován dne 3/11/03 macho]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to neni takova legrace, jednak na tom konektoru nejsou zadny rozumny cisla a do ty ridici jednotky jde asi 50 dratu v tlustym svazku. Ale v kazdym pripade si myslim ze napajeni toho rozdelovace (s civkou) je samostatny - nejde do ridici jednotky. Chce to nejakou konstruktivni radu jak najit ten drat. Zatim se mi podarilo najit kontrolni drat ke starteru, coz pripadneho zlodeje taky minimalne zdrzi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a jak tak do nej koukam, tak bych rekl, ze napajeni j easi 2. zleva... pokud je ten konektor na spodni strane te civky...... a ten vede do pojistkove skrinky do 4 pozicniho bileho konektoru (mozna tam budou zapojene jen 2 dratky (prostredni)) Jinak ty krajni 2 vedou do RJ na piny 1 a 19 (jsou pry nad sebou hned z kraje) a ten uplne vlevo na odrusovaci kondenzator, ale ten jsem zatim na zadnym tomhle motoru nevidel. Ne ze bych jich teda videl nejak moc :))

Staci? nebo jeste nejake dotazy? :cool::)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...