Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rele vedle ridici jednotky


Tom75

Recommended Posts

Zdravim vsechny na foru, mam 205-tku, 1.1 benzin, r.v. 1991. Posledni dobou se mi parkrat stalo, ze pri zapnuti zapalovani (myslim tim otoceni klicku do posledni polohy pred vlastnim startovanim) zacalo zbesile cvakat rele, co je pripevneno vpravo pod palubovkou hned vedle ridici jednotky. Zhasly vsechny kontrolky, nastartovat prirozene neslo a radio ma vzdy vymazanou pamet. Chtel jsem se zeptat, jestli nekdo nevi, cim by to mohlo byt - rele jsem vymenil, ale zlobi to porad stejne - ne pokazde, ale obcas v tom rele zacne silene cvakat. Potom treba na paty-sesty pokus zapnuti zapalovani cvakani prestane a jde nastartovat. Netusite, v cem muze byt problem? A k cemu tam to rele vlastne je? Predem diky za odpovedi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za odpovedi, ta baterka by to mohla byt - kupoval jsem ji v lete roku 1999, tak ta to pravdepodobne bude mit uz ted nebo velmi brzy za sebou. Je mozne, ze tim, jak se vice zatizi, tak napeti klesne pod urcitou hodnotu a tim padem se to rele odpoji. Diky tomu odpojeni zapalovani ale to napeti stoupne a rele se zase pripoji a tak dal a proto to mozna tak cvaka rychle za sebou. Ale nevim, proc to dela jen nekdy a nejen po dlouhem nekolikadenim stani, napr. dnes se to stalo po prijeti do prace cca po 1.5 hodine stani.

Jinak to rele jsem tam menil za jine se stejnymi hodnotami. Tim "rele prislusenstvi" myslis neco jako "odlehcovaci rele", ktere odpoji radio, ventilator atd pri startu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak tu baterku rychlo vymen ak nechceš zažiť mrazivé rana pobehovaním okolo auta:bojim, ak si nemohol naštartovať to bude tým že si dnes už isto par-krat štartoval a cestou do prace sa ti nestihla poriadne dobiť baterka a hlavne ak už ma za sebou niekolko tisíc štartov:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...