Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

problem s taznym-elektrika

Recommended Posts

Odesláno

sewaste borci...mam tazne origo od vyroby(myslim),mal som pozicane 2 voziky,tento tyzden som si kupil svoj vlastny a problem pretrvava.....neblika mi lavy blinker a nejde mi hmlovka....neviete volado poradit?konektor je ok,vsetko premerane,a zistil som,ze na lavy blinker ide iba od 5 do 8 voltov...na pravy normal 12....je to riesene cez rele ci normal?

Odesláno

Voltmetr nech v polici, zvol žárovku z hl. světlometu , ať to řádně zatížíš.

Jo a zkontroluj si uzemnění. To je nejčastější kámen úrazu.

Odesláno

dik moc,vlastne ta schema-to uz poznam,to som si pomeral....takze,ked to ide priamo,mosi to byt len nejaka hovadina....zajtra sa do toho pustim...:potlesk

Odesláno
Původně zaslal: kobra

zkontroluj i kabely v mistě kde se napojuji kabely tažneho s kabely od zadnich světel, byvaji vyvyklane kontakty a ty spoje.

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

Původně zaslal: kobra

zkontroluj i kabely v mistě kde se napojuji kabely tažneho s kabely od zadnich světel, byvaji vyvyklane kontakty a ty spoje.

doporučuji očistit a sletovat měkkou pájkou !

Odesláno

Jo jo, mám taky přívěsnej vozejk - používám ho cca 1x za rok /podotýkám, že ho mám dobře - jak se říká "uskladněn"/ - ale když se ho chystám připojit k wehiklu, vždy nefachá část žárovek (pochopitelně přechoďáky) - většinou stačí /kontaktol - teď mu říkaj kontox sprej/, prostříknout, zkvedlat a pak to šlape.

Pokud máš novej vozík - má pravdu "Escaper" - bohatě stačí dva dráty a žárovka /jinak reklamačka - nechť to prodejci daj do kupy/. :papa

Odesláno

vozikom to nie je,vozik som napojil zvlast na laboratorny zdroj...ide jak delo....je to v aute,to je na 100%,lebo predtym som mal dva rozdielne voziky a tiez to iste....teraz som na nocnej,sa vyspim a ficim na to...dam vediet...pripadne nafotim,keby sa tu niekomu nieco take vyskytlo....

Odesláno

Tak to ti pak nezbývá nic jinýho - než jít po drátech od zásuvky zpět do wehiklu podle schema "Escapera".

Jde o to , který "odborník" připojoval vnitřek k zásuvce pro vozejk.

Měl jsem podobný problém a bylo to tím, že kabeláž ve vozidle - od světel, blinkrů a země k zásuvce vozíku byla připojena těma - nevím jak se to odborně nazývá /snad nařezávací spojky ???/ - stála za ..nic. Tož jsem to vyhodil, přepájel a když chci vozík použít a prostříknu koncovku k vozíku tož to vždy šlape.

Odesláno

to by nemal byt problem...chce to trocha casu a hlavne trpezlivost...takato vec ma nemoze zlomit :roker

Odesláno

Jedna žárovka, nebo jeden laboratorní zdroj na kontrolu nestačí. Protože jestli je něco přehozené, tak se to uzavře přes ostatní nesvítící žárovka a nic nepoznáš.

Na vozíku bych volil tento postup:

vyndat všechny žárovky a měřit ohmmetrem, jestli příslušný drát z konektoru vede jen a jen na ten kontakt žárovky, kam má. Tedy měřit i to, že nevede jinam. Kresli si to podrobně na papír, co už jsi zkontroloval.

Jedině (až nezdravá) důslednost ti to vyřeší.

Odesláno

takze sewaste...:roker hmlovka vyriesena :roker ked si date dole bocny pravy plast v kufru z nutra,naskytne sa vam takyto pohlad...zelene rele su stretavacky,cierne rele je zadna hmlovka...toto rele bolo vadne...takze fici jak delo :roker

post-0-14109596809801_thumb.jpg

Odesláno

za druhe:zistil som,preco nejde ten pravy blinker..moze za to tato skatula...znej ide napetie 12V dole na konektor na vozik...z lavej strany ide krasne 12v prerusovane ale z pravej sa to vysplha len tak tak do 8V...kde by som mohol takuto skatulu zohnat???? (to je zase na lavej strane v kufri)

post-0-1410959681031_thumb.jpg

Odesláno

to ma tiez napadlo ale na nieco to tam urcite bude.....keby to bolo nepotrebne,nebolo by to tam :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...