Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tužší řazení(2 a 3 kvalt) za studena


Petr5110

Recommended Posts

  • O 2 týdny později...

Mne sa v poslednej dobe objavuje jeden dosť nepríjemný problém a síce že občas mám problém zaradiť 3ku. Stáva sa to ale iba pri svižnejšej jazde, ked sa snažím rychlejšie preradiť z 2 do 3 tak ju tam jednoducho niekedy nedám na 1. krát, až na 2. pokus sa to podarí ale to už zo zvyku že tam je rychlosť niekedy pustim spojku moc skoro potom a oratam zuby :bojim:grr Viete poradiť, čo môže byť problém? Môže pomôcť aj výmena prevod. oleja?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to docela jednoduchý včera jsem to dělal a je po počítání zoubků:mrk. já tam měl dva šrouby jeden dole u diferáku a druhej víc vpředu a víš oba na levé straně.je to na čtyřhran a povolit byl docela problém. k nalití jsem s výhodou použil nádobku od oleje castrol nebo jakého má takovej dlouhej sosák s kterým to jde i krásně nalít i přes kontrolní šroub. Ani jsem nemusel sundavat kolo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jestli je to ještě v prodeji, ale cca před 4 roky jsem při výměně př. oleje přidával

přísadu, která snižovala hlučnost převodovky a zlepšovala řazení. Sice jsem to lil do Š Rapid, ale řazení bylo vskudku lehčí. Jmenovalo se to Lubrifilm od švýcarského výrobce a určené pro všechny typy manuálních převodovek a cená tuším tenkrát do 200,- Kč. :papa :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řazení, resp. lehkost řazení, nepatří mezi silné stránky Peugeota...

Na své bývalé 405 TD mi bylo bývalými "mechaniky" také doporučeno vyměnit olej, že se prý hůře řadí... Mě se nějak nezdálo, byl jsem už zvyklej z druhé 405 1,6i. Nakonec jsem kývl. Dali tam plnou systetiku od Castrola za zasi 600 Kč/litr. A výsledek? Vůbec nic. Přesně to samý bez zlepšení... Na moji "reklamaci" jsem si připlatil ještě za jakejsi americkej přípravek do oleje, samozřejmě opět bez žádného zlepšení... Už bych žádnou sračku do plný syntetiky nepřídával. Není proč. Plná sysnteika je natolik dobrý olej, že nepotřebuje žadný aditiva. Možná to fungovalo na starých autech se starým typem olejů, ale teď bych od toho žádný "zázraky" neočekával.

[upravil dne 31.10.07 Steiner]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...